Starcraft 2
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Стана ясно, че ще играя срещу Протос в първия кръг. Гледам има 200 игри, но е още в сребърната лига. Някакво 14 годишно дете. И все пак не мисля да го подценявам. 200 игри са си 200 игри.
Играем Best of 3 сега, а на финалите Best of 5. Първата игра ще е на Lost Temple. Ще трябва да помисля как точно да процедирам. Може би не е разумно да му правя ръш. По-скоро бърз експанд с бейнлинги за защита и после много хидри.
RRS, можеш да помагаш с предложения.
Играем Best of 3 сега, а на финалите Best of 5. Първата игра ще е на Lost Temple. Ще трябва да помисля как точно да процедирам. Може би не е разумно да му правя ръш. По-скоро бърз експанд с бейнлинги за защита и после много хидри.
RRS, можеш да помагаш с предложения.

- RRSunknown
- Elder God
Според мен първо виж с овърлорда дали е на близката ти база или на далечната - разликата е огромна.
Не виждам защо ще вадиш бейлинги - само срещу зиалоти ще са ти от полза и то не решаваща. Рискуваш да изостанеш на рейс срещу Войдове или иимортали. Картата е така направена че с експанда може да затапиш входа към стартовата база. А протоса рийпъри няма ....
Моя билд е следния на картата е следния.
10/10 drones
100 минерала
2 extractors
2 drones (стават 12/10)
Кенсълвам
100 минерала - Овърлорд
13/18 drones
Pool
15/18
Expand
Spine crawler
Местя кулата към експанда и оттам -както прецениш -според това което си разузнал.
Не виждам защо ще вадиш бейлинги - само срещу зиалоти ще са ти от полза и то не решаваща. Рискуваш да изостанеш на рейс срещу Войдове или иимортали. Картата е така направена че с експанда може да затапиш входа към стартовата база. А протоса рийпъри няма ....
Моя билд е следния на картата е следния.
10/10 drones
100 минерала
2 extractors
2 drones (стават 12/10)
Кенсълвам
100 минерала - Овърлорд
13/18 drones
Pool
15/18
Expand
Spine crawler
Местя кулата към експанда и оттам -както прецениш -според това което си разузнал.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Според IdrA точно Ултралиските са едни от най-безсмислените единици. Според мен е прав, не ме кефят. Твърде скъпи са и не са толкова корави.RRSunknown wrote:Е поне в едн гейма отговор на Ултралиск спама няма
Но той, както се е запътил може и да смени расата. По негови думи - "ако не буфнат расата, а те почти сигурно няма да го направят, вероятно ще играя Теран". Смята, че шансовете му на турнири се вдигат драстично с тази раса. Но то като цяло проблема със Зерг е огромния нерф на Роучовете. От 1 на 2 популация.
- RRSunknown
- Elder God
Все ми е тая какво казва Идра той и без това го разбиха на финала на турнира с протоси и затова рейджва - знам само че извадих 5 ултралиска и убих цяла теранска армия която вече ми беше убила стартовата база, заредих им живота с цариците и убих и неговата база като на майтап.
Роучовете вярно ги направиха 2 популация но пък им добавиха регенерацията към скила за подземно пътуване на втория тиър, докато преди чак Hive се искаше.
Роучовете вярно ги направиха 2 популация но пък им добавиха регенерацията към скила за подземно пътуване на втория тиър, докато преди чак Hive се искаше.
Е да ама до сега нито веднъж не съм успял да сваря да направя достатъчно роучове с нужния ъпгрейд, че да се възползвам пълноценно от тая регенерация. Колкото и да се оправдаваме, расата ни е нерфната повечко от останалите. Пък и извинявай, но уж трябва ни е да сме the swarm, а другите 2 раси са в пъти по-добри в масирането на армия. Трябва да се направи нещо. Или нова T1 единица или да се променя популацията за нашата раса.RRSunknown wrote:Все ми е тая какво казва Идра той и без това го разбиха на финала на турнира с протоси и затова рейджва - знам само че извадих 5 ултралиска и убих цяла теранска армия която вече ми беше убила стартовата база, заредих им живота с цариците и убих и неговата база като на майтап.