Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 02, 2010 3:52 am

Силно не му е тук мястото на тоя спор, но и за мен историята на WC3 беше кенефна отвсякъде, да не говорим колко ТВЪРДЕ много крадена беше от Брууда в ключови елементи. Тукашната не я коментирам, докъдето съм аз (1/3 със запецване) такава отсъства...
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Aug 02, 2010 6:49 am

Пробвах да поцъкам една игра срещу компютъра, падна ми се теран срещу теран. Малко е шашкащо колко са ограничени юнитите спрямо кампанията (основно ми липсват голиатите и медичките), ма и така става. Като гледам стратегиите на терана са свързани най-вече с масирани изненадващи атаки - след като не успях да пробия по класическия начин просто снесох 30 маринеца и мародера с лека подкрепа от викинги и батълкрузери в базата на противника и играта приключи за минута-две.

Прави ми впечатление, че се играе значително по-бързо от едно време. Аз буквално нямаше за какво да си харча минералите, дори като си направих 2 казарми и 3 старпорта (като първите ми свършика къде-къде по-добра работа), постоянно бълващи единици.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 02, 2010 9:10 am

А мина ли чалинджите ?
Аз буквално нямаше за какво да си харча минералите, дори като си направих 2 казарми и 3 старпорта (като първите ми свършика къде-къде по-добра работа), постоянно бълващи единици
Ако си го докарал до там значи нещо ти е куцало.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Aug 02, 2010 10:15 am

Uuuuh.... Shte da e bilo neshto kato tova, che igraq za purvi put? Like whoa.

A i opredeleno pomogna, che vednaga nagruhah 2 dopulnitelni bazi, oshte dokato se okopavah.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 02, 2010 10:25 am

E че за първа игра не призбързваш ли с изказванията за тактиката :wink: ?

Принципно терана разчита на едно основно ядро силна армия с което обикаля по картата без да си разделя силите.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 02, 2010 1:59 pm

Прибързва, ама не му е за пръв път. Сашенцето е доста умел да коментира нещо по изиграни 5 минути от него :wink:

Аз да отбележа, че след като си оправих компютъра се спуквам от циклене защото имам болен мъдрец и не мога да спя. Свърших кампанията вчера. Изкефи ме изключително много и с ръка на сърцето мога да кажа, че въпреки очевидните си кусури (прекалено много филър мисии, калпав сюжет) аз по-яка кампания в стратегия досега не съм играл. А въпреки фокуса ми върху други игрални жанрове съм минал доста кампании. Просто няма друга която да стъпи на малкия пръст на разнообразните мисии, готиния рисърч и ъпгрейд и цялостен кеф на старкрафт.

Пререндерираните анимации МАЖАТ както се и очакваше. Финалът в сюжетно отношение беше леко фейл, но все пак е от едно от 3 та ще чакаме.

In other news зациклих зловещо в мулти и след 34 игри с Теран разбирам защо мултито е такава адска краста:))) Тепърва имам бая да уча разбира се:)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 02, 2010 4:05 pm

Довечера ще потренираме ако намеря време от кампанията (че ми остават 4 мисии май).

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 02, 2010 5:19 pm

Аз вече взех лека полека да му хващам цаката. 5 поредни победи направих преди малко, преди да ме смаже един протос. Но просто шибаната карта има 1 тон Higher Grounds и оня само си ме трови с Колосусите. А аз се подлъгах, че е мишка и му тръгнах на Роучове и Хидри. И докато изкарам Муталиски ме смля. Но като цяло съм доволен. Често вече бия играчи от горните лиги.

Особено срещу Теран ми върви. С Baneling Rush вземам игри за по няколко минути. Много ефективно.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 02, 2010 5:36 pm

Колоси се бият с коръптари - много хард контра е.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Aug 02, 2010 5:47 pm

Za dropovete v zadniq dvor na vraga e chista proba common sense, pri polojenie che sa smenili medichkite s medivec.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 02, 2010 5:50 pm

RRSunknown wrote:Колоси се бият с коръптари - много хард контра е.
Че Corruptors не бият ли само по въздух? Аз честно казано не съм опирал до тях, до сега.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 02, 2010 6:18 pm

Нубе , нубе :lol:
Колосите ги бият и земни и въздушни единици едновременно - това им е слабото място.
Za dropovete v zadniq dvor na vraga e chista proba common sense, pri polojenie che sa smenili medichkite s medivec.
Това е била целта :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 02, 2010 6:25 pm

RRSunknown wrote:Нубе , нубе :lol:
Колосите ги бият и земни и въздушни единици едновременно - това им е слабото място.
:oops:

Cool. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Aug 02, 2010 6:32 pm

Изобщо срещу протос наблегни на каръптари - освен срещу колосите, ще те спасяват от войд рейс много повече от муталиски, и само с тях може да спреш иначе безкрано досадния Феникс харас. (Фениските могат да стрелнат мутитата и да побегнат без да можеш да им отвърнеш).
Плюс това след теча на Hive си на една крачка от Бруд Лорд срещу които протоса няма какво да извади по земя. (ако не вярваш пусни чалинжа на зергите и виж какво смилат Бруд лордовете ) (прочее протосите освен сталкърите нямат алтернатива за земя -въздух атака).

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Aug 02, 2010 6:36 pm

А ако масира Войдове/Кариери без Колоси, не е ли по-добре да масирам Хидри?