Random Book Stuff

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 15, 2010 5:37 pm

Някой може ли да ми каже форум за търговия на книги втора ръка.

portugal
Commoner

Post by portugal » Sat Jul 17, 2010 3:18 pm

Има една книга, която едновременно е издадена и неиздадена на българския пазар. Става дума за “Устоите на земята”. Минах скоро покрай една книжарница от Пингвините – там отсъстваше, скоро след това я видях в един куп онлайн книжарници, поръчах я отнякъде (май пак от Пингвините), оттогава минаха десет дни в тишина, никой не се обади дори по телефона. Някой знае ли нещо по този въпрос – може би някаква странна шегичка от издателите? Или маркетингово проучване?

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Jul 17, 2010 3:22 pm

Издадена е, лично аз съм я виждала преминавайки покрай витрините на "Буктрейдинг" и "Книгомания", вероятно я има и на другите обичайни места за продажба на книги.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 17, 2010 4:04 pm

portugal wrote:Има една книга, която едновременно е издадена и неиздадена на българския пазар. Става дума за “Устоите на земята”. Минах скоро покрай една книжарница от Пингвините – там отсъстваше, скоро след това я видях в един куп онлайн книжарници, поръчах я отнякъде (май пак от Пингвините), оттогава минаха десет дни в тишина, никой не се обади дори по телефона. Някой знае ли нещо по този въпрос – може би някаква странна шегичка от издателите? Или маркетингово проучване?
portugal,това ми се е случвало само веднъж но сигурнж книгата ти е пристигнала.Аз бях дал заявка тук в плевенските Пингвини за Магьосник на Фийст и те бяха заблавили да ми се обадят а като проверих книгата беше докарана.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 8:53 pm

Не знам това кого може да трогне, но джойннах The SFFM Reading Project - блог, посветен на двете феноменални поредици на Gollancz - SF Masterworks и Fantasy Masterworks. Днес постнах ревюто си за Lord of Light на Роджър Зелазни.

Междувременно, вчера писах ревю за Something Wicked This Way Comes nа Бредбъри в МОЯ блог. Нещо ме е избило на класики тия дни ^_^
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 21, 2010 11:32 pm

Трябват си главните букви обаче :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 11:42 pm

Заглавията в английския винаги са с главни букви на всяка дума, освен съюзите.

Можеш да ни станеш фолоуър бтв :р

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 22, 2010 9:45 am

Става въпрос за главните букви в "МОЯ блог", а не за заглавията на английските книги (благодаря, че ме просветли), не се прави на утрепан моля те.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 22, 2010 7:43 pm

Не се правя на утрепан, просто очаквах достатъчно схватливост, за да видиш, че ме е домързяло да слагам италик, за да контрастирам, че говоря за моя, а не за другия блог. ОБЯСНЕНИЕТО! :lol:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 23, 2010 10:40 pm

Meanwhile, in the north, an ancient evil awakens. Amidst war and the political confusion, a brotherhood of misfits, The Night's Watch, is all that stands between the realms of men and the horrors beyond.
Чета резюмето на сериала Game of Thrones и тъй като е по книгата може ли някой да ми даде много лек намек какво e аджеба тва древно зло?
П.П.Поне на външен вид Шон Бийн е точно като за Еддард Старк.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Jul 23, 2010 10:52 pm

Не знам колко е лек намека, но ти сам си споменал т.нар. "древно зло" в другата тема. :wink:
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 23, 2010 10:54 pm

Пфф,
Spoiler: show
Другите
ли?

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Jul 23, 2010 11:11 pm

Мда, и както вече ти казаха - в излезлите четири книги имат почти нулево присъствие.
Spoiler: show
След пролога май се появяват за първи път чак в трета книга, като тям някъде е и последното им участие.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 24, 2010 4:53 am

ГЕНИАЛНО ревю на Първото правило на магьосника

ВНИМАНИЕ: Не се препоръчва на хора, които са харесали книгата :mrgreen: :mrgreen:

Няколко цитата за овлажняване:
Kahlan is the first woman to ever appear in fantasy Alabama, so when she shows up in her clingy, white, figure-hugging, completely-impractical cocktail dress and 5-inch spike heels, Richard is overcome with strange new sensations. When he first spots her, Kahlan is under attack by no less than four assassins, but, since they're all walking single file, they trip over Richard's engorged member and fall off a cliff.
Richard also learns that, outside of fantasy Alabama, there's a whole world of gender-specific magical powers. Richard is a Seeker. Seekers are men, because only men can get angry. Kahlan is a Confessor. Only women can be Confessors because only women can love. Later we learn about the Torture Nymphs (women, as only women can be sensitive and wear leather), Wizards (men, as only men can do math and handle pain) and Sorceresses (women, as only women can be inferior to men). Richard's dim brain is pleased with the idea that he is a man, and therefore not doesn't have to wear leather.
**Actual name, I kid you not, "Mord-Sith". It not only steals from Terry Brooks and George Lucas, but also manages to be goofier sounding than either would be on their own. At this point, I wouldn't be surprised if Richard's climactic battle was against the Decepticons of Mount Doom.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 24, 2010 1:23 pm

:lol: :lol: Не съм я чел а като гледам това ревю май няма и да я прочета.
**Actual name, I kid you not, "Mord-Sith". It not only steals from Terry Brooks and George Lucas, but also manages to be goofier sounding than either would be on their own. At this point, I wouldn't be surprised if Richard's climactic battle was against the Decepticons of Mount Doom.
:lol: :lol: :shock: