"Любимият" ви похват в сериалите
"Любимият" ви похват в сериалите
Лично мен, това, което най ме вбесява, е смехът зад кадър. Ако един сериал има нужда от такова нещо, значи просто НЕ Е смешен... Само като го чуя тоя групов кикот, ме хващат нервите. Може би само в АЛФ се търпеше...
And you can't dance with a devil on your back...
- JaimeLannister
- Forsaken
Хм, нека за целта на повествованието предположим, че дъщерята на дон Аурелиано Анхелита се е върнала в къщи след дълго отсъствие. Следващ епизод. Цялото домакинство посреща Анхелита. Кочияша Педро и градинаря Еузебио дискутират колко се е променила Анхелита. Прислужницата Елисиня споделя с готвачката Кармелита колко се е разхубавила Анхелита. Анхелита влиза в детската си стая. Мили домашни сцени от ранчото на дон Аурелиано. По-следващ епизод. Кочияшът Педро споделя със съседския кравар Еухенио, че Анхелита се е върнала и колко се е променила. Готвачката Кармелита споделя с братовчедка си от Сан Себастиан, че Анхелита се е върнала и колко се е променила. Анхелита разглежда в стаята си старите си играчки. Прислужницата Елисиня и и градинарят Еузебио обсъждат каква е била Анхелита като малка и колко се е променила.
Още по-следващ епизод. Съседският кравар Еухенио разказва на тяхната готвачка Розалиня, че Анхелита... аррррргх
Още по-следващ епизод. Съседският кравар Еухенио разказва на тяхната готвачка Розалиня, че Анхелита... аррррргх

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Като виден експерт по сериалите не мога да пропусна да се изкажа по въпроса. И мога да заявя, че няма нищо, което да ме нерви и едновременно забавлява повече от фразата
Не е това, което си мислиш, без значение от конкретната ситуация.
И по принцип мразя тъпи американски ситуационни комедии, със или без смях зад кадър. Все са бози, до които и латиносералите могат да минат за върха на филмовото творчество. Другото е похватът винаги, когато е на път да се разкрие някоя тайна, а до края на сериала има повече от 15 серии, героят или да е прекъснат, от влизането на третостепенен герой, с единствена фукнция - Прекъсване На Важни За Действието Разговори или да бива убит.
Не е това, което си мислиш, без значение от конкретната ситуация.
И по принцип мразя тъпи американски ситуационни комедии, със или без смях зад кадър. Все са бози, до които и латиносералите могат да минат за върха на филмовото творчество. Другото е похватът винаги, когато е на път да се разкрие някоя тайна, а до края на сериала има повече от 15 серии, героят или да е прекъснат, от влизането на третостепенен герой, с единствена фукнция - Прекъсване На Важни За Действието Разговори или да бива убит.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
voland, трябва ли като не знаеш точното име на сериала да го пишеш на англииски? (така де, по мой спомена друго беше заглавието, сори ако бъркам :Р)
та, Женените с Деца вии акто не можете да ги схванете.. тва си е ваш проблем.. ама живеейки в едно подобно семейство може да ви стане и любимия сериал (така де, мойто не е *чак* толкова зле, ам често се случва да не оставят нищо за ядене, да речем, ам тва е друга тема, нали :Р)
та, Женените с Деца вии акто не можете да ги схванете.. тва си е ваш проблем.. ама живеейки в едно подобно семейство може да ви стане и любимия сериал (така де, мойто не е *чак* толкова зле, ам често се случва да не оставят нищо за ядене, да речем, ам тва е друга тема, нали :Р)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
http://www.imdb.com/title/tt0092400/
Drizzt, нужно ли е ти като не знаеш точното име на сериала на английски да ме апострофираш?!?!?!
а иначе сериалът много ме забавлява
Drizzt, нужно ли е ти като не знаеш точното име на сериала на английски да ме апострофираш?!?!?!
а иначе сериалът много ме забавлява
Вече не харесвам ситкомите, имаше време, когато Приятели ми харесваше, но след 2-3 сезона ми досади и повече не го гледах. Смеха зад кадър също ме дразнеше (малко), но то това си е задължителен елемент на ситуционните комедии. От този тип сериали гледам само Морска сол по НТВ. Хе-хе, мен пък много ме забавляват тези образи, страшно са ми симпатични (и героите, и артистите).
От останалите видове - сапунки не гледам, доскучават ми след 2-3 серии, а и не мога да си представя да се залепя за телевизора всеки ден по едно и също време да гледам някакъв сериал от 187 серии, примерно. Виж, екшъните (като The Agency, CSI:Las Vegas, 24), мистериите (Kingdom Hospital, American Gothic) или Али МакБийл, Сексът и градът - тези вече гледам, когато мога.
От останалите видове - сапунки не гледам, доскучават ми след 2-3 серии, а и не мога да си представя да се залепя за телевизора всеки ден по едно и също време да гледам някакъв сериал от 187 серии, примерно. Виж, екшъните (като The Agency, CSI:Las Vegas, 24), мистериите (Kingdom Hospital, American Gothic) или Али МакБийл, Сексът и градът - тези вече гледам, когато мога.
pulled out
"Женени с Деца" е просто болезнено тъп, ако питате мен, макар че "Али Макбийл"му е достоен конкурент за короната по смотаност.
Дразни ме когато комедийни сериали започват да бият на сапунка, героите се изпоженват един за друг и т.н. Смехът зад кадър въобще не ми пречи.

Дразни ме когато комедийни сериали започват да бият на сапунка, героите се изпоженват един за друг и т.н. Смехът зад кадър въобще не ми пречи.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Мат да сравняваш "Женени с деца" с "Али Малбийл" е все едно да сравняваш шкембе чорба с... оптичен диск, примерно. Абсолютно нищо общо нямат и дори второто да те дразни (което е голяма грешка:Р) няма нищо общо с агресивния хумор на "Женени с деца". В смисъл там принципът е "след като е грубо, значи е смешно". Има попадения в някои случаи, но е генерално невярна логика.
I don't wanna die
Аз не ги сравнявам по нищо друго освен собствената си поносимост към тях.
Хвана ли няколко секунди от някой тях и ми идватвърде много и сменям канала.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."