Кът на програмиста...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jul 13, 2010 12:05 pm

Симеоне, факт е, че онези постове не ти помагат особено в конкретния случай. ОБАЧЕ хората силно подозират, че би трябвало да ти помагат, щото очакват, че не може дъ фъкинг блогспот да си няма статистики. Честно казано и мен това ме изненада доста. Ся, не са ти помогнали, понеже платформата смуче, ама са се опитали и са имали желание, няма нужда чак толкоз раздразнение да влагаш...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jul 13, 2010 12:53 pm

Е поне знаем, че Рол не е бременен щото му дойде. Погледни нещата от добрата страна.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jul 13, 2010 2:15 pm

Мизерният пост е "добре бе, деба, това ли питах", понеже отговорът му е точно: "да, тва пита". Друг е въпросът, че информацията в постовете беше невярна :mrgreen: Но отговаряше релевантно макар и грешно на въпроса.
This is it. Ground zero.

cordelia
Adept

Post by cordelia » Tue Jul 13, 2010 3:24 pm

Преди да пристъпя към обяснение на проблема, честността изисква да поясня, че съм от хората, които хабер си нямат ни от софтуер, ни от хардуер. Мда, има и хора като мен, затова помоощ!
Като си включих компютъра веднага антивирусната /NOD32/ ми изписа

Amon file system monitor Unable to load file system monitor

Като поразтърсих, отговорът беше: Купи си лиценз за някой продукт на ESET, сестро, версията ти и в музея не я искат.
Това, което питам е, има ли нещо, което мога да направя в краткосрочен план. Хм? :neutral:

ПС: Извинявам се, ако тва не е точно програмистки проблем. За мен понятието програмист покрива обширна територия от знания.
The good face pain. But the great - they embrace it.

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Jul 13, 2010 3:28 pm

Най-краткосрочно бих препоръчал да си свалиш безплатния инструмент на AVG за проверка за вируси, който се стартира самостоятелно от CD: http://www.avg.com/us-en/avg-rescue-cd
Да го заредиш - за целта трябва да накараш компютъра при пускане първо да се опитва да зареди система от CD/DVD - и да пуснеш проверка за вируси.
След като стане ясно има ли вируси, може да се говори за следваща стъпка за евентуална подмяна на текущата антивирусна програма с безплатна такава.

cordelia
Adept

Post by cordelia » Tue Jul 13, 2010 4:05 pm

Пробвах да го сваля, но се оказа, че нямам достатъчно място на диска и тн и тн. Е, пробвах да позатрия разни неща, не стана. Исках да го запиша на друго място, но това чудо още преди да съм кликнала запамети, ми казва нямате място дръндрън. ????

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 13, 2010 5:17 pm

Morwen wrote:Симеоне, факт е, че онези постове не ти помагат особено в конкретния случай. ОБАЧЕ хората силно подозират, че би трябвало да ти помагат, щото очакват, че не може дъ фъкинг блогспот да си няма статистики. Честно казано и мен това ме изненада доста. Ся, не са ти помогнали, понеже платформата смуче, ама са се опитали и са имали желание, няма нужда чак толкоз раздразнение да влагаш...
МОРВЕ, НАМЕСИ ЛИ СЕ ЕДНО ХУБАВО, А?!
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Jul 13, 2010 5:25 pm

Н'джейти са би!!!

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Jul 13, 2010 5:52 pm

cordelia wrote:Пробвах да го сваля, но се оказа, че нямам достатъчно място на диска и тн и тн. Е, пробвах да позатрия разни неща, не стана. Исках да го запиша на друго място, но това чудо още преди да съм кликнала запамети, ми казва нямате място дръндрън. ????
Internet Explorer има неприятния навик да сваля първо в диск C:, без значение къде си му указал, че искаш да запишеш файла. Този файл е под 80 МБ, така че ако нямаш толкова място на C:, имаш и други проблеми.
По принцип няма легитимна причина от само себе си антивирусната програма изведнъж да престане да се зарежда. Независимо колко е стара версията й. Една от възможните причини обаче е някакъв по-сериозен вирус. Вярно, че NOD32 се спира доста трудно, но не значи, че е невъзможно. Затова е силно препоръчително да се извърши проверка за вируси извън Windows, преди да се прави каквото и да било друго. И поради това препоръчвам някакъв такъв инструмент за работа от CD. Този на AVG не е единственият, но по обем всички са горе-долу с такива размери.
Една възможност за освобождаване на място е следната. В полето за адреси на Windows Explorer пишеш %temp% и натискаш Enter. Трябва да се появи директория с най-различни временни файлове и директории. Те спокойно могат да се изтрият.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jul 13, 2010 10:25 pm

Също така зачисти и де какво имаш от десктопа и го премести на друг дял. Не знам как звучи отстрани, но оня ден по тоя начин освободих цели 15ГБ от служебния компютър. Ами да, всеки свалял и записвал всичко каквото душата му иска на десктопа, а като свършило мястото за поставяне на иконки, някой направил отделна папка пак върху десктопа, където прехвърил всички свалени и записани файлове, след което продължил пак да записва на десктопа, в и около папката. И резултатът бяха петнайсе гигабайта, а едната шефка умря да се чуди що нямало никакво място на С-то.

Луда раота.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

cordelia
Adept

Post by cordelia » Wed Jul 14, 2010 2:29 pm

Адски странно - днеска й няма нищо на антивирусната. AMON си работи. :?
Тва може да ви говори нещо, но на мен - тц. :? :?
И онова, дет не можа да се изтегли - самоизтегли се. На всички места, дет се бях опитала да го хвърля. :? :? :?

Как да е, ще следя положението за някакво развитие.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jul 15, 2010 2:35 pm

ПОМОЩ!

Вижте значи какъв ми е проблемът:

ПРОБА 1

ПРОБА 2

Не говоря за разместването, това ще се оправи без проблем. Става въпрос за следното. На ПРОБА 1 като се кликне върху изображението, то си се отваря в прозорец, от който разбираме, че в галерията всичко са 3 изображения и те си се въртят правилно. На ПРОБА 2 обаче, която ако се отвори в браузър, различен от ИЕ, в прозореца се изписва, че изображенията са 5, 6 или повече (зависи от браузъра просто), като последното изображение се върти като гламаво.

Главата ми бръмна да сравнявам сорса, но не мога да открия причината. Има ли някой некви идеи? :(

Уук.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 15, 2010 3:06 pm

на хром ми изглежда ок бтв :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

bsb
Paragon

Post by bsb » Thu Jul 15, 2010 3:14 pm

С най-новата Opera проблеми нямам. Може би защото скриптът я смята за IE. Firefox наистина показа 5 вместо 3 картинки, като съответно последните се повтаряха, но не видях нещо да се върти.
FF няма ли някакъв инструмент за дебъгване на скриптове? Или най-малкото конзола за съобщения от JavaScript.
Какво става, ако намалиш стойността на променливата numberOfImagesToPreload?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jul 15, 2010 3:51 pm

Проблемът обаче не е в джаваскрипта, щото той въобще не е пипан. Не мога да намаля стойността, защото някъде има файлове с по над стотина изображения и става мазало. Но наистина не е в това проблемът. Да пукна, ако мога да открия къде се е сбозило...

Уук.