Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 05, 2010 5:07 pm

Вероятно е така, не споря. Иначе знам ли, търпи промени текстът:) Все пак според мен въглеродният диоксид е есенциален :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Jul 05, 2010 5:17 pm

Оставяйки настрана техническите трудности с използването на въглероден диоксид от баш пожарникарите, в оригиналния текст не се връзваше ритмично според мен.

Жалко, че у нас челният японски опит не е навлязъл достатъчно. Тогава можеше всяка по-голяма фирма да си има химн, който работниците да слушат преди работа, докато правят съвместната утринна гимнастика. И биха могли и да си го припяват, разбира се. Това би открило голям простор за творчество сред родните поети.

От друга страна, и без фирми по-предприемчивите стихотворци биха могли да дръпнат. Все пак не знам железничари, горски работници, жандармеристи, митничари (както вече някой каза) да имат химнове, така че има поле за разработване.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Jul 05, 2010 5:23 pm

А, за железничарите не си прав, възпети са:

ЖЕЛЕЗНИЧАРСКО ИНТИМНО
РОДНИЯТ железничар
има специфичен чар.
Но какъв? Железничара
от желязо му е чара.
Родната железничарка
от желязо и е чарка.
Тя железничара чака
и като пристигне влака
му предлага свойта роза
право върху коловоза.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jul 07, 2010 1:20 am

Това е една много добра моя приятелка. Страхотно момиче ...

http://novinitepro.bg/spetsialno/zhivot ... okoga.html
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jul 07, 2010 10:16 pm

http://dariknews.bg/view_video.php?video_id=86766
Уффф... Интересно ми е какъв ли ще е следващият обект, открит от бате Бойко?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Jul 08, 2010 12:01 pm

За абсурдността на песента и текста няма да кажа нищо, достатъчно се изписа за това по най-различни места.

Но не мога да не отбележа полицаите-балерини :D :D :D :D
http://vbox7.com/play:9d70316e
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jul 08, 2010 2:23 pm

Имам чувството, че и на самия Веселин Маринов му е неудобно да го пее това. Аз не можах да го изгледам, де - стигнах до "Хора, подареетее цветеее" и спрях, че ми стана гадно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 13, 2010 11:38 pm

http://dnes.dir.bg/news/okolovrasten-pa ... 21535?nt=4

Докога с тия кърпежи мама им деа... моста на бакърената тамън го доасфалтираха и днес са пак разкъртиха оправена част, изглежда че са забравили нещо...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Jul 14, 2010 4:41 pm

Премиерът не даде отсрочка за старите отпуски

13:43 / 14 юли 2010 / Политика

Натрупаните отпуски трябва да бъдат "изчистени" до края на 2011 г.
Това обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет. Той информира, че това е било решено вчера на заседание на парламентарната група на ГЕРБ.
"Моето искане беше до края на 2010 година да бъдат изчистени отпуските, но след разговорите със социалните партньори приехме, че този въпрос трябва да бъде решен до края на 2011 година", каза премиерът, цитиран от БТА.

Вчера от ГЕРБ и депутати от партията съобщиха, че техният лидер е поискал отсрочка на периода, в който могат да се вземат отпуските след негова среща с представители на бизнеса. По текстовете, засягащи правото на отпуска в променения Кодекс на труда, има и вето на президента.

"Когато има вето на президента, възпитанието и нормалната практика е да се разгледа. Ако имаше възможност и това не уронваше решението, което сме взели преди това, щяхме да се съгласим, но групата беше категорична, че до 2011 г. е предостатъчно", заяви Борисов, цитиран от БТА.
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-g ... 25633?nt=4

Да се смееш ли, да плачеш ли...
Демек, туй дет го кроихме може да е грешно, ОБАЧЕ!!! ние вече така сме казали и престижа ни ще иде по дяволите, ако се отметнем...

На това му се вика избирателна твърдост...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jul 14, 2010 4:44 pm

Да все едно е съдия на мач Германия-Англия :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 14, 2010 8:08 pm

Пак сме на 1во място... :(

http://dnes.dir.bg/news/evrofondove-ola ... 28168?nt=4
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jul 16, 2010 9:06 am

Определено ме радва кръстоносния поход за сдандарти при храните. Дано да се окаже ефективен. Ще е добре да имаме лесен начин за различаване на храните.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 16, 2010 9:40 am

Твърде скъпо струва тестването на храни и добавки тука за да си правят зор като хората освен по сигнал, ама пак де инициатива някаква.
http://dnes.dir.bg/news/kiselo-mljako-m ... 36246?nt=6

Добре сме ви сварили.
http://dnes.dir.bg/news/plazh-turisti-t ... 36678?nt=4

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Jul 19, 2010 9:57 am

Обмислят данък ”училище”

07:31 / 19 юли 2010 / Общество

Въвеждането на данък "училище" е най-новата идея на властта за пълнене на общинските хазни. До 2% върху доходите ще отиват в кметството, където учи детето.

Предложението е огласено от зам.-министъра на финансите Владислав Горанов по време на заседание на Министерски съвет, съобщи агенция "Стандарт Нюз".

Събраните пари ще отиват за улици, детски градини и паркове. Проблемът е, че данъкът върху доходите се плаща в общината, откъдето е издадена личната карта. Много от хората обаче работят в друг град, а там учат и децата им. Затова има идея да се ползват определени общински услуги само в селището, където е постоянният им адрес. Например, за да ходят децата на училище или забавачка в София, родителите им трябва да имат лична карта с адрес в столицата. Така те ще плащат в София и новия общинския данък.

Днес депутати от ГЕРБ, представители министерството на образованието и външни експерти ще дискутират въвеждането на задължително предучилищно образование от 5-годишна възраст.
http://dnes.dir.bg/news/uchilishte-dana ... 50823?nt=4

:dash: :dash: :dash:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 19, 2010 10:08 am

Чай ся. Приходите от данък "училище" ще отиват за улици, паркове и градинки? Логично, логично...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.