Министерството на вътрешните работи (МВР) ще празнува 131- я си рожден ден с водосвет на знамената и полагане на венец днес от 09. 30ч. пред паметника на Незнайния войн. Освен това в програмата е предвиден и празничен концерт в зала 1 на НДК.
На него Веселин Маринов ще изпее за първи път новият химн на МВР "Нашата полиция", написана специално за празника. Автор на текста е Евтим Евтимов, а композитор е Тончо Русев (чуй по-долу).
Маринов заяви в петък пред сайта vsekiden.com, че песента е готова от месец, но не се изпълнява преди празника по желание на вътрешния министър Цветан Цветанов. "Аз му казвам – добре, дай я, да я пуснем, толкова е хубава песента, а той – не, за празника да бъде.. Дори и секретарката му не я знае, само жена му я е чула един път," казва Маринов.
Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
Е, как, химнът на МВР: http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/07/05/9 ... t_koncert/
- Interpreter
- Forsaken
Btw, аз виждайки възможностите в писането на песни и въпреки, че съзнавам възможността да ми откраднат авторския текст, ще кача тук моето предложение за химн на пожарникарите.
Пее с с мелодията на ню дръм енд бейс, смесен с известна доза кючек:
Ако лете жегата напича
а пък уредите вкъщи бичат
и прехвръкне някоя искра,
кой пожара ще гаси подир това?
Припев:
Наща команда пожарна,
пълна е със момци харни,
ако огън пресече ти път,
те веднага ще го изгасят.
Ако някой есента стърнищата запали,
а пък после пламнат ниви, снопове и бали,
пожарникарите ще дойдат със цистерни
да се борят с пламъците грозни, черни.
Припев
Ако зимата се топлиш с "циганска мечта",
и запалиш секцията покрай другите дърва,
пожарната команда със вода и пяна
и с въглероден диоксид апартамента ти ще брани.
Припев
И знай, че пролетта командата ще се строи
и сам Бойко Борисов ще ги награди,
защото даже този кмет, премиер и генерал
помни що е пожарникарска клетва да си дал.
Припев
Мисля, че на празника на пожарната трябва да го пеят...
Пее с с мелодията на ню дръм енд бейс, смесен с известна доза кючек:
Ако лете жегата напича
а пък уредите вкъщи бичат
и прехвръкне някоя искра,
кой пожара ще гаси подир това?
Припев:
Наща команда пожарна,
пълна е със момци харни,
ако огън пресече ти път,
те веднага ще го изгасят.
Ако някой есента стърнищата запали,
а пък после пламнат ниви, снопове и бали,
пожарникарите ще дойдат със цистерни
да се борят с пламъците грозни, черни.
Припев
и запалиш секцията покрай другите дърва,
и с въглероден диоксид апартамента ти ще брани.
Припев
и сам Бойко Борисов ще ги награди,
помни що е пожарникарска клетва да си дал.
Припев
Мисля, че на празника на пожарната трябва да го пеят...

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- armageddon
- Forsaken
- Interpreter
- Forsaken
Не може така, Валери, трябва ми творчески отпуск 
Дем, между другото, искам да подчертая, че това е песен, на която - срещу скромна такса - аз предлагам и съпорт. Примерно Бойко Борисов вземе, че падне от власт през 2024 и тогава аз по силата на договора за съпорт ще коригирам и песента. Също така ако въведат нови правописни правила, латиница и т.н., песента веднага ще бъде съобразена със стандартите.

Дем, между другото, искам да подчертая, че това е песен, на която - срещу скромна такса - аз предлагам и съпорт. Примерно Бойко Борисов вземе, че падне от власт през 2024 и тогава аз по силата на договора за съпорт ще коригирам и песента. Също така ако въведат нови правописни правила, латиница и т.н., песента веднага ще бъде съобразена със стандартите.
I don't wanna die
Аз не мога да се сдържа да не ударя едно анализче на този текст... (сори за двойния пост, но е израз на душевното ми състояние).
Бтв, ако трябва да съм сериозна, потресена съм, че това го е писал Евтим Евтимов. Евтиме, Евтиме, що не си остана с любовната лирика?
В първия куплет на химна се набляга на идеята за дълга. Намесват се главните области, в които работи българската полиция - опазването на обикновения човек от държавна измяна и от уронване на имиджа на страната.Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.
Този куплет набляга на силата на българската полиция. Тя пази само от братства, но сестринствата и отделните престъпници явно са твърде дребна хапка за такава организация. Също така тя пази не просто плебейски неща като колата или апартамента на редовия Гошо или честта на редовата Мара, тя пази народното богатство.Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.
Тук отново се намесва ролята на полицията не просто като пазител на отделния гражданин, а на гражданските ценности. Престъпникът не просто убива някой, той убива вярата (в Цветан Цветанов, Бойко Борисов и пр.) и това е висша форма на престъпление.Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.
Припевът е силно емоционален и исторически ориентиран. Та кой не помни масовите подарявания на цветя на полицаите? През 97-ма, при протестите за Рила, при протестите на учителите, при протестите на студентите ... кажи-речи при всеки протест им подаряват цветя. Ето как българският гражданин, дори когато е недоволен, не забравя полицията, защото (хайде всички заедно) родната полиция ни паааааазиии.Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР!
Бтв, ако трябва да съм сериозна, потресена съм, че това го е писал Евтим Евтимов. Евтиме, Евтиме, що не си остана с любовната лирика?
I don't wanna die
- Interpreter
- Forsaken
Като стана дума за поезия
http://www.btv.bg/news/story/150690

Предлагам малки корекции:Morwen wrote:Btw, аз виждайки възможностите в писането на песни и въпреки, че съзнавам възможността да ми откраднат авторския текст, ще кача тук моето предложение за химн на пожарникарите.
................
и секцията лумне покрай другите дърва,
твоят дом, покъщнина ще брани.
и Борисов с почести ще ги удостои,
помни що е огнеборска клетва да си дал.
За съжаление словосъчетанието "Бойко Борисов" трудно се римува в избрания размер, пък и май в други. "Борисов, Бойко" е доста по-добре за римуване, но пък не е подходящо.
В интерес на истината пожарникарите са много свестни служители и пичове като цяло.