Акцията на ГДБОП срещу Chitanka.info

Мръсните страсти – на сапун
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Jul 03, 2010 9:33 pm

Ахахах, честито на печелившите :lol:
Черен списък - добре. БОЙКОТ - още по-добре! Че щели да останат 12 000 души от издателския бизнес и още толкова разпространители без работа - голям праз. Че няма с к'во да се пълни крадянката - ми тя е пълна да си чета още 50 г. напред, какво ми пука!
Имам над 50 заглавия там, е те тука публично заявявам, че НЕ ЖЕЛАЯ да ги има и като видя как точно се прави заявлението, ще им го лашна - през центъра ми е за черния им списък.
Само че не толкова крадянката ме притеснява, колкото лица като доц. В. Дърева и доц. М. Цветкова (тая, според която четенето било интелектуален секс между автор и читател, а аз като преводач съм им сутеньорът едва ли не), защото учат. Учат хора да разсъждават.
Гложди ме притеснението, че в Ню Ейдж разсъждаването, сведено до физиологизъм, започва да става доста опасно занимание...
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jul 03, 2010 9:45 pm

от тия 50 заглавия сигурно 5 могат да се намерят.

Големи сте смешници като почнете да ми обяснявате как ви ядат хляба крадейки продукт който не предлагате :)

Дано не ме подгонят ГДБОП че съм дал на 20 човека да четат Пир за Врани (не за друго ами защото я няма на пазара от две години) и съм окрал г-н Русинов с това си разпространение.
Last edited by RRSunknown on Sat Jul 03, 2010 9:51 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 03, 2010 9:50 pm

А ти си голям смешник като обобщаваш така, все едно светът се изчерпва с онлайн магазините и Габрово :D
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jul 03, 2010 9:52 pm

Много се разпали нещо - леко го давай .
Защото не говорим за света а за България.

Ако нещо го няма в големите вериги книжарници (които са свързани помежду си и ако в една има екземпляри могат да ти доставят) значи не може да се намери и голяма работа че някъде в малка книжарничка се пази единствен екземпляр.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Jul 03, 2010 9:55 pm

RRSunknown wrote:от тия 50 заглавия сигурно 5 могат да се намерят.

Големи сте смешници като почнете да ми обяснявате как ви ядат хляба крадейки продукт който не предлагате :)
Голям си смешник като почнеш да говориш наизуст:

http://chitanka.info/lib/translator/%D0 ... 0%BE%D0%B2

Разгледай тоя списък внимателно и преброй колко се намират в книжарниците. Доста повече от пет са.

От друга страна, освен ако Бард не са светци, преводача не получава никакви пари от продажбата на книгата, така че на Валерий мрънкането е смешно, факт.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jul 03, 2010 9:59 pm

Разгледай тоя списък внимателно и преброй колко се намират в книжарниците. Доста повече от пет са.
Не ги видях - сори. Всичките са стари книги и са или изчерпани или много трудно намираеми.

Но тъй като явно сте в бизнеса и ще бъда санкциониран ако продължа дискусията мисля да не занимавам с темата - читанката си действа , ще си я ползвам за справки, стари книги и трудно намираеми книги и ще си гледам кефа и който има оплаквания да ги адресира към собствениците на читанка.
Лека вечер :wink:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Jul 03, 2010 10:18 pm

Никой няма да те санкционира, освен ако не избиеш в някакво отявлено тролене, спокойно.

BTW, като прочетох отношението на хората от Читанката, към издателя на "Малкият принц" и "Параграф-22", който преди няколко години им е пратил съвсем любезно писмо да ги махнат от сайта, съвсем се настроих срещу тях.
http://forum.chitanka.info/viewtopic.php?t=221

*edit* Като прочетох и следващите странци, издателят си е зипуснал нервите в един момент, но пък след всичките коментари как нямал право да се оплаква и как можело да спира прогреса донякъде го разбирам.
Last edited by Demandred on Sat Jul 03, 2010 10:52 pm, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Jul 03, 2010 10:23 pm

RRSunknown wrote:
Не ги видях - сори. Всичките са стари книги и са или изчерпани или много трудно намираеми.
8 тома от Колелото се намират, а Бард преиздават каквото го няма в момента. Мартин се намира. Сагата за войната на разлома се намира. Гай Гавриел Кей се намира. Книгата на черепите се намира...

Доста повече от 5 книги, както писах и по-горе.

А за санкционирането -- няма за какво. Забавен си :wink:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Jul 03, 2010 11:42 pm

Валери, това с крадянката, прощавай, беше прекалено, нито теб са те ограбили, нито моите 4 сваляния на властелина, от който имам две издания, са генерирали 80 или колкото е там лева загуба за Бард, нито повечето хора се кефят да четат романи на комп. Имам предвид - да, нарушение е, но чак пък тоя домашен обир, който го изкара. Да не говорим, че "крадянката" е сваляла всичко, за което някой е протестирал.
Spoiler: show
Image
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 04, 2010 12:16 am

Ъм, Морви, що си 15 страници назад в разговора? :neutral:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Jul 04, 2010 1:25 am

На кого му се четат 15 страници от това? :twisted:

Interpreter, да не би да си подписал някакъв нечуван преводачески договор, според който да ти плащат за продадена бройка? Иначе не схващам защо се чувстваш ощетен.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 04, 2010 1:38 am

Или може би се чувства съпричастен към издателство, за което работи от десетилетия? И може би схваща елементарната логика, че колкото повече загуби търпи издателството, толкова по-малко работа има за него?

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Jul 04, 2010 1:47 am

Питах него :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 04, 2010 1:56 am

Въпросът ти беше очевидна ирония и това кого си питала не прави отговора ми по-малко валиден.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Jul 04, 2010 2:05 am

Наистина не мислех, че ще е нужно втори път да казвам, че не питам теб, след като се обърнах към г-н Русинов. Оценката на въпроса ми е погрешна и, нека отбележа, излишна. Интересува ме отговорът на г-н Русинов, който се надявам да прочета :)

Аз бих се радвала, че преведена от мен книга е прочетена от повече хора. Освен това, бих превела книга без да питам никого и бих я пуснала за сваляне*.

*ако не ме мързеше...
Last edited by Ghibli on Sun Jul 04, 2010 2:11 am, edited 2 times in total.