http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=524165
Коментарите отдолу също са пламенни

Извинявам се за малко късната реакция. Отговорите на издателите ги имаше събрани в Човешката библиотека: http://choveshkata.net/blog/?p=1185 , в блога на Григор Гачев и някъде из блога на Енея също, мисля.Demandred wrote:Иначе съм съгласен с Itlion, че ефектът от Читанката върху продажбите не може да се измери точно. За мен обаче важното в случая е, че авторите и издателите трябва сами да решават дали да позволяват свободно сваляне или не, а не някой да го прави вместо тях, без да ги пита, и после да се оправдава, че всъщност им правел реклама. Свалянето при поискване не е достатъчно (бтв, същото правят и с филмите на Арена и Замунда, както и на доста други тракъри из нета) - аз ако бях издател, не бих искал да трябва да си губя времето и да търся из нета постоянно дали някой не е качил моите издания за свободно сваляне и да се занимавам да изисквам да ги свалят. Трябва да е обратното - да се пита издателя дали позволява и само ако отговорът е положителен, тогава да ги качват.
Линк?Да оставим настрана, че всички освен две (от тези, които публикуваха някакви изявления, де) подкрепиха виртуалната библиотека (тук да напомня за n-ти път, че там все пак свалят произведения, за които това е поискано, за разлика от торентите и пиратите като цяло), ами няколко направо си казаха, че пиратството помага на бизнеса им.
Е, издателите не са единствената страна в процеса. Това би ощетило авторите. Впрочем, ако започнат да се продават легално електронни книги, този проблем ще бъде решен.RRSunknown wrote:Някой може ли да ми отговори защо безплатно ползване на продукт който не е наличен на пазара и не се предлага се счита за ощетяване на издателствата?
Те са си продали целия тираж, не произвеждат нов но смятат че са на загуба от това че някой чете книгата. Как са на загуба като не предлагат продукта за който да си дадеш парите?
Te хората продават електронни книги по белия свят. Не ги продават в българия обаче.Впрочем, ако започнат да се продават легално електронни книги, този проблем ще бъде решен.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests