Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jun 28, 2010 3:51 pm

Най лошото нещо на Wii (специално за България) е че игри не се предлагат или са на безбожни цени.
Тъй като в България конзоли купуват предимно смятащи се за хардкор геймъри и на Wii се гледа презрение и насмешка а масата която на запад купува конзолата като семейна в България не се интересува от конзоли то пазара е силно ограничен и маргинален. Това важни както и за официалния пазар (в момента дори никъде не не се предлага нова и високо оценена игра като Галакси 2 ) , така и за пазара втора ръка където малцината купили си оригинални игри си ги кътат и няма и помен от бясната размяна на PS3 игри.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 28, 2010 3:56 pm

Абсолютно се подписвам под това, от около седмица и аз се занимавам с издирване на заглавия под дърво и камък, пуснах си тема, че купувам игри на старо в пулсар, форплей и evocore - нищичко....Mario Kart Wii, Super Paper Mario, Wario Land: The shake dimension, Mario galaxy, New Super Mario Bros, Zelda - всичките особено велики (според ревюта) игри се предлагат в София на 90/100 лева, макар някои от тях да са излезли преди 3-4 (!!!) години.
Въобще намирането на евтини игри за бокс/пс3 е адски лесно (особено за ПС3), за Wii е някакъв мит направо....На озон въпросните по-горе дори ги и няма почти всичките....В този ред на мисли препоръчвам Озонските промоции за Уии - там се намират някои свестни неща като MadWorld/Zack and Wiki/No More Heroes, ама дотам.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jun 28, 2010 4:04 pm

Това е абсолютно логично - колкото повече се пираства дадена платформа толкова по- трудно се намират неща на старо.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 28, 2010 4:06 pm

Аз лично мисля да карам 2, максимум 3 месеца така и после си я хаквам/модвам културно, така просто няма смисъл, 4 игри струват конзолата като не се продават никъде на старо. А и междувременно си събрах скромен списък от 8 хитови заглавия, та ще има какво да цъкам.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Jun 28, 2010 4:17 pm

Бе за продаване на старо - продават се, просто трябва да разчиташ на 2play.bg и случайни обяви в Evocore и форума на Пулсар. Абе някой модератор да вземе да сплитне тема :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 28, 2010 6:10 pm

Делегате, евала за сайта (2play.bg), намерих си РЕ4 и Супер Хартиен Марио:) RRS - драсни ми лично да ти дам координати на един, който продава Galaxy на старо доста евтино.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jun 29, 2010 1:57 pm

Абе някой да е играл Singularity, че ми се пуска на някаква резолюция в началото която не поддържа монитора и шах с пешка. Не намирам из нета нейде команди да е в джам или нещо лаунчър да сменя преди да тръгне. :evil:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Jun 29, 2010 2:05 pm

Аз я играх, ама не ми е правила такива проблеми. Виж по официалните форуми дали пише нещо за това :twisted:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 29, 2010 2:59 pm

Играта е доста добра между другото. Приятни сюжет и атмосфера. :)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Jun 30, 2010 6:54 pm

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 06, 2010 5:39 pm

Must... buy... Demons Souls... :shock:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jul 07, 2010 11:44 am

Копвам коментара, който ме накара да лудна по Demons Souls:

" Demon's Souls

Искам да напиша някои неща, след първото изиграване.За които съм благодарен, че част от тях се намериха доброжелатели да ми ги спестят предвалително.Други научих по трудния начин.
Като допълнение към поста ми #1795.
По-скоро дружески съвет.Чесно ще спестите много неврони ако го прочетете.
Demon's souls doesn't have a save point nor a checkpoint - ще рече, каквото сътвориш няма връщане назад, сейфа нон стоп самосиндикално.

Много внимателно около NPC-тата и вендорите !
Никакво тичане, търкаляне и подобни.Шанса да халосаш погрешка NPC или вендор е просто чудовишно огромен.При което той автоматично ти скача на бой и остава враждебен до края на играта.Оправяне НЯМА.По тази система като нищо се лишаваш от сюжетно важен персонаж или жизнено важен материал.

В тази игра се умира от всичко.Няма "сайф-пат", забравяме съвременното търчиш и той сам нацелва пътеката - посоката.Дупка в оградата - падаш, стълба не уцелена - падаш, тесни стъпала дето двама не могат се разминат, водиш битка там с алебарда, то няма място за кибритена клечка ти си с алебарда - ПАДАШ (перила няма никъде) .Дупка в пода (не се вижда по никой начин) - падаш, има капан заложен (подсказки и хинтове нула) - мреш.Патови ситуации колкото щеш.
Нищо което мърда не е за подценяване, всеки пиксел е зъл и кръвожаден, и е там с единствената цел да ти вгорчи живота.

В ПвП колкото и да е фън, като те наритат боли много ...независимо ти ли си се наврял доброволно или някой се е напъхал да ти направи мръсно.Като те нарита губиш ЦЯЛ един левел надолу и ти се отнема последната точка която си сложил на талант, безвъзвратно.Живота не е справедлив, ако паднеш 10 пъти в ПвП, мдам, точно така губиш 10 левела и 10 точки.Може да загубиш важен стат и играта да ти обяви "те тоя меч не моеш го ползва вече, не можеш и да си отмъстиш дори или измъкнеш от ситуацията"
- Найс а ?

След първото превъртане, когато тръгне човек да прави NG+ , натоварен с невъобразимо количество души, трябва да изръчкаш 1-1, без приятели (сам) включително и боса, за да попаднеш отново в нексуса.
Ако умреш, губиш толкова много че просто не искам да го коментирам.Думата умиргване е просто абсолютно табу тук.
В този деликатен момент, направете си услуга и дръпнете кабелчето на интернета ...повярвайте последното което искате да видите в 1-1 при този висок залог е да ти влезе друг играч за ПвП като черен фантом
Да не говориме , че може да съм и аз тоя някой "черен фантом" и толкова много клетви няма да мога да понеса после
--------------------------------
Ostrava, of Boletaria е най-тъпото парче на света.
Ужасно ни е нужен, срещаме го още в 1-1 когато ни моли за помощ щото го били налазили.Идеята е да излезе жив от локацията, трябва да изчистиме лошкоФците а също и моста по който да претърчи (дракона отгоре , прави едно невъобразимо мазало)

После в 2-1 отново са го заключили и пак му помагаме.Изобщо си му помагаме яката през цялата игра.По време на помагането, в мелето е супер лесно да го цапардосаш, и от там следва "мислех че сме приятели, не врагове" и познай, старата схема с NPC-тата, оправяне няма.

В 1-3 най-гнусния момент ...когато дръпнеме да отваряме голямата порта, келеша хуква и го налазват Red-Eyed Knight (всеки играл играта знае какъв ужас предизвиква думата Red-Eyed Knight, особенно тия с копията).

Изобщо много умната с Ostrava, не трябва да мре келеша по никой вариант иначе не получаваме ключ към мавзолея и крал Доран, което автоматично ще ни лиши от взимането на меча Demonbrandt.Това пък ни отмема възможноста да изковеме от двата меча Demonbrandt+Soulbrandt великолепната Northern Regalia.И цялото ни изиграване ~70 часа ще е бъзвъзвратно омазано.

Последно, душите от демоните, те са уникални, всеки бос носи поименна душа.Всяка от тях или участва в изковаването на някакво оръжие или закупуването на уникална магия или чудо.В никакъв случай не ги консумирайте за левелване...ама толкова горко ще се каете после че няма на къде.Първата ни работа след убиването на бос или мини бос, е търчане в нексуса и прибиране на сигурно и топло място на въпросната душа Най-малоумното нещо което можеш да си сътвориш е да халосаш NPC-то което ти държи инвентара и е като "банка", повече ни душа ни итем ще видиш, оставаш си с това дето е по тебе.

В направата на някои супер оръжие участват и 5 броя - Colorless Demon's Soul.
От тези души могат да се вземат за едно изиграване само 10 броя.Просто няма повече.Отделно се взимат супер трудно.Реално за едно изиграване може да си направи човек, два яки предмета от тях.Много, ама много умната с тях също.

Тия дни си започвам нов герой, някой парцал кастър ще си направя, ако има някой желание може да почнеме заедно "

Сега остава да чакаме нови бройки всеки момент и поръчвам. :mrgreen:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 07, 2010 11:54 am

Аз затова питах във форума на озоне дали могат да ти влязат докато си в нетя.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 07, 2010 11:59 am

Demon's Souls определено зарибява адски много с високите си оценки и коментарите по всевъзможни сайтове, мен обаче не успя да ме грабне. Взех я да я поцъкам назаем от един приятел и мога смело да кажа, че по user-unfriendly игра не съм виждал. В европейския Black Phantom Edition даже има 200 страници хартиен гайд, правен от фенове, който ти обяснява механиките на играта поради пълната липса на качествени обяснения в самата игра. На мен лично, ако трябва да изчета един тон документация, за да се накефя на някаква игра, удоволствието ми се загубва някъде по пътя....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 07, 2010 12:05 pm

Това за някои среди минава за хардкор и стара школа и предизвиква сълзи на умиление по доброто старо време но аз лично силно се радвам че подобни похати останаха в деветдесетте години.