Фестивал "Sofia Rocks" е официално обявен!
Добре беше феста. Първият ден бях толкова на кеф, че изобщо не ме впечатли дъжда и градушката. Пях си с голям кеф и на Мегадет и на Металика, на Слейър даже се изкефих, макар да не ги харесвам кой знае колко. Тия дето решиха да правят пого зад нас накрая отнесаха от мен няколко шута в гъзовете, щото ми писна само да гледам лошо. Мацката до мен и тя се позапали от идеята и се включи. 
Иначе втория ден леко поскучахме в началото. Alice in Chains много ми полазиха по нервите, някак ужасно депресарски и не място бяха. На Manowar евала им правя заради българския на Ди Майо и песента в памет на Дио. А Рамщайн са си както винаги таран. Доволна съм, че сетлиста беше почти пълен спрямо онзи от Белград. А и успяхме да поносим Флаке на лодката за цели четири секунди! Повечето песни са непознати, защото почти цялата първа част е с песни от последния албум.
За контакта с публиката: уверявам ви, че имаше повече отколкото видях в Белград. Просто са си такива - излизат и смазват без да правят заигравки или паузи между песните.

Иначе втория ден леко поскучахме в началото. Alice in Chains много ми полазиха по нервите, някак ужасно депресарски и не място бяха. На Manowar евала им правя заради българския на Ди Майо и песента в памет на Дио. А Рамщайн са си както винаги таран. Доволна съм, че сетлиста беше почти пълен спрямо онзи от Белград. А и успяхме да поносим Флаке на лодката за цели четири секунди! Повечето песни са непознати, защото почти цялата първа част е с песни от последния албум.
За контакта с публиката: уверявам ви, че имаше повече отколкото видях в Белград. Просто са си такива - излизат и смазват без да правят заигравки или паузи между песните.
- JaimeLannister
- Forsaken
А има и седалки де.Morwen wrote:А аз искам да видя групата отблизо, без да ме е страх, че ще ми счупят нещо. Проблем? Като купуваш билет, купуваш едно място, а не полянка, на която да се вихриш както си щеш. Баси, като станаха две погота около нас, останалите трябваше да отидем назад и да се набутаме като сардини. Плащаш на групите да ти свирят в двора и си правиш колкото искаш погота.JaimeLannister wrote:Концерта ме изкефи. А поготата бяха малко. Твърде малко. То що да ходя на концерт ако не си поскачам и поритам и помлатя? Мога вкъщи да си ги слушам.
- tigermaster
- Elder God
Принципно, мисля, че на концерт с повече от хиляда зрители пого не трябва да има, особено пък ако е на група като Metallica, където ходи куцо и сакато и повечето хора буквално не знаят какво е това и как да реагират. Още повече, че да ти потрошат ребрата надали е най-добрият начин да запомниш концерт, а имам познати, на които това се е случвало. Охраната трябва да предотвратява подобни инциденти, вместо само да гледа заплашително и да събира хвърлените от сцената перца и палки, за да ги продава по-късно*.
--
*Това винаги се случва, въпреки че феновете протестират доста. Неведнъж се е случвало и охранителят буквално да издърпа палка от ръцете на щастливия да я хване фен.
--
*Това винаги се случва, въпреки че феновете протестират доста. Неведнъж се е случвало и охранителят буквално да издърпа палка от ръцете на щастливия да я хване фен.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Какво точно от първото ми изречение не разбра? А и от останалите...JaimeLannister wrote:А има и седалки де.Morwen wrote:А аз искам да видя групата отблизо, без да ме е страх, че ще ми счупят нещо. Проблем? Като купуваш билет, купуваш едно място, а не полянка, на която да се вихриш както си щеш. Баси, като станаха две погота около нас, останалите трябваше да отидем назад и да се набутаме като сардини. Плащаш на групите да ти свирят в двора и си правиш колкото искаш погота.JaimeLannister wrote:Концерта ме изкефи. А поготата бяха малко. Твърде малко. То що да ходя на концерт ако не си поскачам и поритам и помлатя? Мога вкъщи да си ги слушам.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Тънди, мислех, че имам билет за фронтстейдж, а не за пого, ама като казваш, че е било иначе...
Мисля, че трябва да става както Тайгъра каза. Пак казвам - отпред могат да се пуснат ограничен брой хора. Е, когато 10 от тях решат, че искат да правят пого им им се полага по няколко пъти повече мято, отколкото на другите, други 50 трябва да се сбутат в останалата тълпа. Още по-абсурдното е, че последното, което хората в погото правят е да гледат към сцената. Но пък защо погото да не е отпред и централно? Като те няма да гледат сцената отблизо, защо някой друг да може? И това дори не е главният проблем. Бтв, бях на втора линия, но въпреки това дистанционно успяха да ми минат през целите крака и да получа много як лакът. Един от младежите беше напълно в друг свят и без контрол върху движенията си. А аз се пазех. И Пенчев ме пазеше. И пак се чувствах разминала се за малко. Сори, разбирам, че е обичай, но за мен това не го оправдава.

Мисля, че трябва да става както Тайгъра каза. Пак казвам - отпред могат да се пуснат ограничен брой хора. Е, когато 10 от тях решат, че искат да правят пого им им се полага по няколко пъти повече мято, отколкото на другите, други 50 трябва да се сбутат в останалата тълпа. Още по-абсурдното е, че последното, което хората в погото правят е да гледат към сцената. Но пък защо погото да не е отпред и централно? Като те няма да гледат сцената отблизо, защо някой друг да може? И това дори не е главният проблем. Бтв, бях на втора линия, но въпреки това дистанционно успяха да ми минат през целите крака и да получа много як лакът. Един от младежите беше напълно в друг свят и без контрол върху движенията си. А аз се пазех. И Пенчев ме пазеше. И пак се чувствах разминала се за малко. Сори, разбирам, че е обичай, но за мен това не го оправдава.
I don't wanna die
Виж сега, аз определено мога да ти вляза в положението, и мен нямаше да ме изкефи
Но, колкото и да имаш причини да си недоволна, вземи си билети за седалките следващия път, това е което се опитваме да ти кажем. Така няма да си на фронтстейдж, но няма и да имаш притеснения с погото

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
- tigermaster
- Elder God
Някакси да кажеш на някого, че като не ще да го газят, няма право да види както трябва групите, заради които е отишъл, е неправилно. Човек не е виновен, че за някои хардкор яки метъли това е традиция. На концерти, на които ходят само хардкор яки метъли, може и да е приемливо да се блъскат и да си трошат ребрата, но на концерт на поп-икони като Metallica или Rammstein, където поне половината публика надали има и два истински метъл-концерта зад гърба си, просто не е и охраната трябва да го спира. Да не говорим, че ако някого го нагазят в малка зала на концерт пред 500 човека, ще го изнесат много по-лесно, отколкото ако това стане на стадион пред сто пъти повече. Не казвам, че трябва хората да се държат, все едно са на опера - и аз подскачам, дивея и крещя като ненормален*, все пак. Но да не се пускат пияни на стадиона, да не се позволява на разни елементи да блъскат наляво-надясно неконтролируемо и т.н. Да не говорим, че тая простотия охраната да прибира хвърлените от сцената палки наистина трябва да спре, понеже прекалено много хора се оплакват, а и на самите изпълнители надали им става много гот да видят нещо подобно.thunder wrote:Виж сега, аз определено мога да ти вляза в положението, и мен нямаше да ме изкефиНо, колкото и да имаш причини да си недоволна, вземи си билети за седалките следващия път, това е което се опитваме да ти кажем. Така няма да си на фронтстейдж, но няма и да имаш притеснения с погото
---
*А и имам навика да вкарвам отвреме-навреме някакво дет-метълско ръмжене, докато пея с групата, и то доста силно. Така хората около мен се плашат и ми правят място. Това сериозно.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
AAA не съм халюциниралrodd1ck wrote:В малкото пого на Slayer някъде пред сцената, леко вдясно за пръв път ми се случва миризмата на коз да е по-силна от тая на алкохол, не разбирам какво се случва с хората вече.

Много яко нещо и двата дни. Само прекалено малко меноуор и втория ден като цяло определено прекалено малко бутане. Може да съм бил на грешното място, де...
За погото и фронтстейджа: ми те хората не правят пого пет часа поред, все пак; предполагам, че повечето все пак са прекарали някаква част от времето си, гледайки сцената. А за погото като цяло: да се кефиш на думи тип "blood is upon my steel" и после да се оплакваш, като те блъскат е някакво много странно... смисъл, не че на теория не би трябвало да може хората да си гледат групата отблизо без да се бутат, ама точно на тия групи ми изглежда парадоксално.
Това стига поготата да са като това, в което бях на Слейър - някакво почти спокойно такова, а като имаше момичета отстрани (или вътре, както стана в един момент) я спиране/избягване, я извинения... но пък то ми беше и първото, та може да не разбирам съвсем за какво говорите

- tigermaster
- Elder God
Или ако някой реши да ме блъска, му правя едно ириминаге, та дори и да оживее, да му се избият всякакви такива мисли от главата.thunder wrote:Правилно или не - това е положението простоИли си взимаш билет за седалките и не си близо до сцената, или си близо, но те газят. Всеки сам решава кое е за него. Охраната е ясно, че са там само да гледат...
Не, сериозно, ако поне спират пияните на входа, ще е много по-добре.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Нека ти го обясня по следния крайно прост начин - където и да ме блъскат, каквато и музика да се лее като ме блъскат, какъвто и цвят да е небето и на каквото и да мирише наоколо, аз имам право да се оплаквам като ме блъскат. Още повече ако ме блъскат с тази сила. Това, че си на концерт не ти дава право да газиш някого. Точка.А за погото като цяло: да се кефиш на думи тип "blood is upon my steel" и после да се оплакваш, като те блъскат е някакво много странно... смисъл, не че на теория не би трябвало да може хората да си гледат групата отблизо без да се бутат, ама точно на тия групи ми изглежда парадоксално.
Не знам, сигурно има начини това да се прави по мирен начин. Примерно да не го правят в най-голямата тълпа на най-добрите места, като има 10 човека, да има двойно повече техни приятели, които да са се наредили по края и хората, които са очевидно дрогирани заради собственото им добро дори да не се пускат. Разни такива неща.
По тая логика не трябва да ходиш на екшъни ако не искаш да те набият и на романтични комедии ако не искаш да се целуваш с непознати. И все си мислех, че това че метълите са зли грубияни е наложено от обществото грешно клише...
Тайгъре, за пияните не мисля, че има начин. По-голямата част сигурно се отрязват окончателно с няколко бири на стадиона.
I don't wanna die
Киното е сравнимо със седящите места на концерт, не с правостоящите. Виждаш си групата на екран, чуваш ги може би дори по-добре, отколкото пред сцената (и не те болят ушите след това) и няма пого. Аз не виждам причина да висиш пред сцената (хем че ако не се редиш от 8 сутринта си толкова далеч, колкото някои седнали), ако не обичаш физически контакт.
Това настрана, стрелянето, целуването и блъскането са качествено различни неща поне понеже за последното получаваш предупреждение и можеш евентуално да се отдръпнеш, плюс че за разлика от първото не е смъртоносно и за разлика от второто не е интимно. Вярно, че на екшън филми можеш да очакваш да те заудрят с юмруци в лицето по това, което в горния пост звучи като логиката ми (щото не ме бива да обяснявам), обаче поне на тия погота, на които съм бил на тоя концерт, не съм видял някой да иска да нарани другия. Нито пък юмруци. Да не говорим пък, че на кино хората са тихи, не си виждат дори лицата, камо ли да придобият идея дали оня другия ще ги изрита в чатала, ако го бутнат и изобщо че, да повторя, киното и фронтстейдж са две тотално несравними неща.
Сега за оплакването всъщност не мога да не ти дам право. Не че това не прави горния чаршаф излишен, ама аз си го написах и си го харесвам
номерът е, че просто заради гореспоменатата разлика между седящи и правостоящи места имам чувството, че трябва да очакваш блъскане на правостоящите. Писах по това чувство, без да се замисля дали всъщност е логично; споменаването на текстовете беше, понеже това може да се очаква на групи, които пеят за насилие (един вид като пренасяне на изживяването на агресията от чисто мисловно ниво на по-физическо), но не и на... други групи :р
Че пияни и дрогирани не трябва да се пускат така или иначе е ясно.
Това настрана, стрелянето, целуването и блъскането са качествено различни неща поне понеже за последното получаваш предупреждение и можеш евентуално да се отдръпнеш, плюс че за разлика от първото не е смъртоносно и за разлика от второто не е интимно. Вярно, че на екшън филми можеш да очакваш да те заудрят с юмруци в лицето по това, което в горния пост звучи като логиката ми (щото не ме бива да обяснявам), обаче поне на тия погота, на които съм бил на тоя концерт, не съм видял някой да иска да нарани другия. Нито пък юмруци. Да не говорим пък, че на кино хората са тихи, не си виждат дори лицата, камо ли да придобият идея дали оня другия ще ги изрита в чатала, ако го бутнат и изобщо че, да повторя, киното и фронтстейдж са две тотално несравними неща.
Сега за оплакването всъщност не мога да не ти дам право. Не че това не прави горния чаршаф излишен, ама аз си го написах и си го харесвам

Че пияни и дрогирани не трябва да се пускат така или иначе е ясно.