Mass Effect
Moderator: AlDim
Бързата некромантия, за да споделя, че съм на около десети час от играта. За момента не съм в бесен възторг. Битките са ми прекалено голям хаос и постоянно имам чувството, че нямам никакъв контрол върху партито си. "Експлорването" на планети на тоя етап е пълна мозъчна смърт с тва малоумно бъги с маломерното му оръжийце и крадената от Хейло физика.
Извън това обаче светът е разкошен, детайлите в Кодекса ме кефят зверски и въпреки че историите на Байоуеър по правило ме оставят тотално безразличен, ми е достатъчно интересно, за да играя с кеф.
Извън това обаче светът е разкошен, детайлите в Кодекса ме кефят зверски и въпреки че историите на Байоуеър по правило ме оставят тотално безразличен, ми е достатъчно интересно, за да играя с кеф.
And you can't dance with a devil on your back...
Резонни забележки. Бойната система в МЕ1 не е кой знае какво, а за Макото няма какво да обсъждаме.
Това никога не са били чертите в играта, които са изпъквали. Като RPG обаче играта беше единствена по рода си за онова време. И все още е всъщност. Други подобни RPG-та в момента са Mass Effect 2 и от това, което чета, Alpha Protocol.
Всичките ти забележки(so far) са адресирани в Mass Effect 2. А за историята, е предполагам, че към края на тази и началото на следващата игра няма да си безразличен. Би ми било много чудно, ако бъдеш. А и с такъв невероятен свят не е особено трудно да ти запука за ситуацията.
Между другото надявам се веднага си отишал да спасиш Лиара(мойта либоф). Тя ти е най-синия биотик.

Всичките ти забележки(so far) са адресирани в Mass Effect 2. А за историята, е предполагам, че към края на тази и началото на следващата игра няма да си безразличен. Би ми било много чудно, ако бъдеш. А и с такъв невероятен свят не е особено трудно да ти запука за ситуацията.

Между другото надявам се веднага си отишал да спасиш Лиара(мойта либоф). Тя ти е най-синия биотик.
- RRSunknown
- Elder God
Бокса не е най-добрата платформа за МЕ1 според мен. Контрола леко дървенее. Иначе ти можеш само Шепард да управляваш, а на останалите да им даваш заповеди, като пуснеш на пауза.RRSunknown wrote:Аз наскоро я почнах обаче я изоставих заради кофти управление. Още не мога да разбера дали мога да си управлявам хората от отряда директно или само Шепърд.
Объркваш ме между другото. Успя да изиграеш piece of sh*t, като Assassins Creed 1, а едно от най-иновативните RPG-та и едно от най-добрите Sci-fi-та(изобщо) не ти харесва. Явно не само във футбола няма логика.

- RRSunknown
- Elder God
Със самия Шепърд нямам проблеми с управлението. Проблема ми е че просто не мога да разбера тъпата система как действа в отряд. Каква ми е ползата че помощника ми има магии или скил за лечение като не мога да разбера как ги пускам като ми умре Шепърд (което става нон стоп защото той тича най-отпред). Не знам защо ми се получава така - в Драгън Ейдж нямаше такива неща - пусках си команди на всеки поотделно и тичах с танка напред. И другото което не можах да разбера каква е системната на здравето - само с аптечки ли се лекувам и мога ли да направя нещо друго като ми падне живота на Шепърда освен да се влача чакайки божествено изцеряване (действащо по незнаен за мен принцип) и надявайки се моите тъпаци (върху които нямам контрол) да направят нещо.
Ей такива дребнави неща ме зациклят и ме спират да се заема сериозно с играта.
Ей такива дребнави неща ме зациклят и ме спират да се заема сериозно с играта.
Ами може би Muad_Dib трябва да се намеси тук, той май я е играл на бокс. Принципно можеш да се хийлваш с медигеловете, от които имаш предостатъчно, но самото хийлване имаше cooldown. Иначе ти казах, че при пауза ти излизат менютата с уменията и оръжията на съекипниците си. От там можеш да им зададеш кое умение или оръжие да ползват. Не мога да ти кажа как точно става, защото мисля менютата на бокса бяха по-различни(и по-ебани?), отколкото PC версията.
Ама човек имам чувството, че си отделил не повече от час на играта. Няма особен майсторлък. Имаш няколко функции на менюто и това е.
Ама човек имам чувството, че си отделил не повече от час на играта. Няма особен майсторлък. Имаш няколко функции на менюто и това е.
- RRSunknown
- Elder God
Аз им задавам от менюто кое да ползват но не мога да поема директен контрол което ме дразни безумно.
Иначе съм спрял на първата мисия след цитаделата.
b.t.w. Другото което ме дразни (не помня как беше в ПЦ версията защото малко я бях играл) е безумното скролиране в интерфейса - загубих половин час докато разбера който какво е екипирал и какво може да екипира.
Да ти кажа и откъде тръгна дразнението ми - пробвах да хакна някакво терминалче в началото и фейлнах. Помислих си - е то моя е злетак, ще пробвам с другия може да е по-голям хакер - и в следващи половин час се опитвах да намеря начин да накарам другия в партито да хакне терминалчето. След като не намерих начин излязох от играта , изтрих я и я оставих за някой друг път.
Иначе съм спрял на първата мисия след цитаделата.
b.t.w. Другото което ме дразни (не помня как беше в ПЦ версията защото малко я бях играл) е безумното скролиране в интерфейса - загубих половин час докато разбера който какво е екипирал и какво може да екипира.
Да ти кажа и откъде тръгна дразнението ми - пробвах да хакна някакво терминалче в началото и фейлнах. Помислих си - е то моя е злетак, ще пробвам с другия може да е по-голям хакер - и в следващи половин час се опитвах да намеря начин да накарам другия в партито да хакне терминалчето. След като не намерих начин излязох от играта , изтрих я и я оставих за някой друг път.
Last edited by RRSunknown on Tue Jun 22, 2010 12:16 pm, edited 1 time in total.
Като умре Шепърд, играта свършва, единствената опция е load game.Каква ми е ползата че помощника ми има магии или скил за лечение като не мога да разбера как ги пускам като ми умре Шепърд (което става нон стоп защото той тича най-отпред).

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
Това си става автоматично - винаги се взима предвид умението на най-добрия в групата в хакване, отваряне на кашони и т.н..Да ти кажа и откъде тръгна дразнението ми - пробвах да хакна някакво терминалче в началото и фейлнах. Помислих си - е то моя е злетак, ще пробвам с другия може да е по-голям хакер - и в следващи половин час се опитвах да намеря начин да накарам другия в партито да хакне терминалчето. След като не намерих начин излязох от играта , изтрих я и я оставих за някой друг път.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Много интересен човек си. Хакването, примерно, си го правиш ти. За целта е нужно в групата ти да има поне един, който притежава умението на достатъчно високо ниво.
За инвентара не зная как е на бокса. Аз лично не съм много фен на инвентарната система на МЕ1, но на PC версията май е по-различна(и по-добра?), отколкото на бокса. В никакъв случай нямах проблем с инвентара. Става малко по-прецакано, като се натъпчеш с итеми. Но не е кой знае колко объркващо. Но си мисля, че инвентар системите на PC и xbox360 са различни в полза на PC версията.
За инвентара не зная как е на бокса. Аз лично не съм много фен на инвентарната система на МЕ1, но на PC версията май е по-различна(и по-добра?), отколкото на бокса. В никакъв случай нямах проблем с инвентара. Става малко по-прецакано, като се натъпчеш с итеми. Но не е кой знае колко объркващо. Но си мисля, че инвентар системите на PC и xbox360 са различни в полза на PC версията.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God