The Prince of Persia: Sands & Stuff

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat May 22, 2010 9:37 pm

Мексиканецът предвид образа и играта на Гандолфини можеше да си позволи да е в пъти по-слаб и тъп и пак да си струва гледането. И дори да е прост филм, и Пит и Робъртс да са нетърпими на места, това не пречи визуално да е пипнат и да изглежда страхотно.

Земекис не е овъррейтнат никъде, от Корабокрушенецът насам върху него се излива незаслужена помия отвсякъде, а и преди това филмите му са повече недолюбвани, отколкото превъзнасяни.

За Мендес все още смятам, че не си с всичкия си. :lol: Жалко че Бонда му се провали.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat May 22, 2010 10:06 pm

А, всъщност си падам и по Cast Away, бях го забравила.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat May 22, 2010 10:13 pm

Ок, това е чудесно, и аз си падам по Cast Away, колкото и да е тъпашки, и се радвам, че нямаш възражения по останалата част от поста ми. :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 22, 2010 10:22 pm

Доста много тъп филм (особено откъм история), който обаче успя да ме позабавлява. Аз по начало отидох да го гледам не с нулеви, ми направо с отрицателни очаквания, и така останах приятно изненадана. Филмчето силно не се взима насериозно, а това винаги е плюс. Има неприятно тресяща се камера, постоянен паркур из разни персийски (уж) си-джи пейзажи, три персийски принца, от които нито един не прилича на персиец и... щрауси. В допълнение имаме превзета пача, на която й отива да е превзета и някакъв лукав чичко, който за разнообразие все пак прилича на персиец. И мълчалив могъщ африкански негър - по всички канони на кино изкуството, плюс някъв търгаш, който ръсеше изключително елементарни хумористични лафове, които обаче си пасваха добре.

Заключение: Джейк Джиленхол, или както там се произнася, е сладур като се усмихне и дългата коса му отива.

7/10 му давам, щото съм в добро разположение на духа.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed May 26, 2010 9:40 am

Мен доста ме израдва. Може да беше детски, но това е филм по игра, да му се не види. При това от по-добрите. Мисля, че си беше съвсем приличен подранил летен блокбастър.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Myers
Commoner

Post by Myers » Wed May 26, 2010 9:20 pm

Нищо против нямам тандема Брукхаймер/Дисни, изгледах си филмчето леееко скучаещ и подслушващ GSM-ните занимания на някакъв тип през две седалки. Алфред Молина беше готин.

Това, което доста ме радва обаче е темата Prince of Persia във форума на вашите първи приятели "Цитаделата" :lol:
I twist the truth, I rule the world, my crown is called deceit
I am the emperor of lies, you grovel at my feet
I rob you and I slaughter you, your downfall is my gain
And still you play the sycophant and revel in your pain
And all my promises are lies, all my love is hate
I am the politician, and I decide your fate

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 27, 2010 10:27 pm

Хареса ми макар да го гледахме на абсурдната цена от 9 евро и то без ай-макс:))). Имах адски ниски очаквания, филмът ме уцели в правилен момент, голям фен съм на поредицата (новата ревампната такава на Уби) и си ми допадна.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 27, 2010 11:47 pm

То и ние повечето без аймакса го гледахме. Честно казано не виждам де ше си го турят тоя аймакс баш тук. Може би в пейзажите...
And you can't dance with a devil on your back...

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Fri May 28, 2010 9:22 am

Вероятно все още не владея форумния етикет, затова извинете, ако се изказвам неадекватно.
Изгледах филма и ми хареса, но не мога да изнамеря оправдание за това, сега това нещо лошо ли е? Трима братя, злодей и принцеса, плюс вълшебен предмет и абсолютно щастлив край. Формулата беше разказана цветно и подходящо, финалната поука може да се сведе до поговорка.
Защо това да е тъпо?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 28, 2010 10:56 am

Аз искам да засегна един аспект в оценката на филма, които е раздразнил доста хората от Форплей. "Ако си играл игрите въобще няма да ти хареса". Еми това за мен поне тотално не е така. Играл съм всичките нови Принцове (Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones, новия рибуут Prince of Persia още известен като "4тата част" от 2009 година), не съм превъртал само Warrior Within и смея да кажа, че филмът е изключително богат на конркетни елементи от игрите. ГИленхал се движеше и държеше точно като арогантния игрален принц и тази му роля му пасна много добре. Сюжетът е комбинация от Sands of Time + 4та част, която за приключенски филм беше напълно достатъчна.

И да не споменавам, че качествен представител на жанра не е имало може би от първите Пирати насам.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri May 28, 2010 11:40 am

Чакай, чакай, искаш да кажеш, че вторите и третите Пирати са по-некачествени представители на жанра? :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 28, 2010 11:43 am

За мен определено са, идвете са продължения на филм, който нямаше никаква нужда да се продължава. Тук има зрелище, завършена история в традицията на игрите и поне за мен кефещи изпълнения на почти целия каст.

Човече, като храниш този филм тотално не ми е ясно какво си отишъл да гледаш, че да бълваш толкова много. Кръстникът 4? Добри Момчета 2? Хобитът? Аз отидох да се позабавлявам и да хапна едни пуканки и филмът деливърна доволно добре в това отношение.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri May 28, 2010 11:52 am

Странно, и аз отидох това да направя (без пуканките).
Не мога да храня филм, без да съм го гледал, очевидно.

Пиратите 2/3 са точно толкова смислени продължения, колкото е смислено докато чакаме четвъртата част да ни заминават с някакви зле скалъпени заместители. Който я чака де. :)

Въпросът беше, че те са ако не друго, поне зрелищни и епични филми, режисирани с много размах и с жестоки дизайнерски решения (особено в 2 и 3). Такива неща липсват напълно в Персия.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 28, 2010 11:58 am

Може би гледам само през призмата на игрите, но техният свят беше идеално и доволно добре пресъздаден във филма (изключвам надбягванията с щраусове омгхакс...), на мен ми беше достатъчно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 28, 2010 12:00 pm

Наистина е Джиленхол, уви, слушах интервюта... Иначе и за мен тоя филм е некви класи над вторите и третите Пирати.
And you can't dance with a devil on your back...