The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 20, 2010 5:22 pm

МИнах излезлите 4 серии от 3ти сезон на Брейкинг Бед, първата беше много слаба и бавна, но после качеството рязко скача и вече е на нормалното такова за сериала. И Браян Кранстън все още е от топ 5 на най-добри мейл лийдс в сериали.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Apr 25, 2010 2:18 pm

Изгледах още веднъж Pushing Daisies (не че 22 серии са много де, просто рядко ми се случва толкова скоро - 2-3 месеца - след първото гледане да се реша че искам още) и ми се стори още по добър. Направо е на път да ми стане новия любим сериал.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 29, 2010 1:15 am

Изгледах първия сезон на "Lie to Me". Идеята я знаете, предполагам - за експерта Кал Лайтман, който разпознава и най-дребните детайли от езика на тялото на хората, които разпитва, и по този начин разкрива престъпления. Мислех даже да пусна тема, защото този сезон като че ли го заслужава. Тим Рот мачка, Кели Уилямс също. Моника Реймунд като че ме дразни, въпреки че е страшно красива.
Ама изгледах и първите два от втория, които май бяха крачка назад, та се отказах. Във втория епизод на втория сезон играе Джеймс Марстърс. Героят му показа известен потенциал в петте си минути екранно време, пък и Марстърс си е готин по дефолт, макар че тук няма нищо общо със Спайк. Пък и имаше обща история с бившата жена на Лайтман, което даваше възможност да се развие хубаво. Ама
Spoiler: show
го утрепаха.
Тъпо, нелогично и несвързано с нищо. Като целия епизод, всъщност. Точно това ме отказа от пускането на темата.
Както и да е... Иначе препоръчвам сериала. Струва си.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 29, 2010 2:01 am

На мен ми писна кански след пети епизод на първи сезон, когато охрана в посолство скрийнваше гостите на прием по израженията на лицата им....Малко туу мъч сай фай ми идва.

А и главният проблем на този сериал е, че извън великолепния Рот всичко друго е пълен шит - скапани, скучни второстепенни герои, липса на сюжет между отделните серии, въобще едва ли някога бих го изгледал.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 29, 2010 10:22 am

Точно фантасмагориите са ми най-малкият проблем. Като се изключи последният епизод, който гледах, единственият сериозен проблем за мен е Торес - която е доста нелогичен образ и актрисата не е на необходимата висота.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 29, 2010 12:26 pm

Всичките поддържащи ми бяха дупки на мен, не знам как си ги издържал толкова време...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun May 02, 2010 11:34 pm

Стъклен дом започва вече да ми омръзва...
Но поне в този епизод най-после ми показа гърба :lol:
But goddamn,
you got me in love again

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri May 14, 2010 3:06 pm

Почти съм накрая на първи сезон на Jericho. Най-накрая се реших да го гледам. Еми не съжалявам и за миг. Страхотен и уникален сериал. Просто уан оф дъ бест. Яка сюжетна линия, яки персонажи, яка атмосфера. Сериала рулира на едно високо ниво. И както винаги става с такива яки сериали и този също е прекратен. ЕСТЕСТВЕНО! Американците не може да гледат такива неща. Под достойнството и далеч под интелекта им е. Единственото, за което се радвам, че след като бяха съобщиха след края на първия сезон, че го спират, се събра огромна подписка и се надигнаха една камара народ, сериала да се продължи. Макар и не с много епизоди(2ри сезон има само 7 епизода, като 7мия има и алтернативен край) поне сериала успява (доколкото знам) да добие някаква завършеност, за разлика от другия ми любим сериал, който спряха Invasion (никой не обърна внимание на нашата подписка, тяхната майка), по средата на екстаза и въодушевлението изпитано от последния епизод, както и от целия сериал. Тъпи копелета!!! :evil: Добре, леко се афектирах и няма да пиша повече. Пускам си 18 епизод на "Jericho" и забравям за негативните си мисли.
The hardest battles are fought in the mind.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat May 15, 2010 11:31 pm

Първия сезон на The Vampire Diaries приключи онзи ден. Лично на мен като изпълнени ми хареса цялостно сезона, въпреки едно леко мудно начало и не чак толкова heart-stopping финала, или по не толкова, колкото се опитваха да го изкарват. Сторито се движеше стабилно през сезона, въпреки кофти началото, става дори интересно, а сериите от средата, които принципно са си филърчета, не се чувставаха като такива. Актьорите са повече от прилични, струва си да отбележим нашето момиче Nina Dobrev в главната роля откъм добрата страна, и който там играе брат и откъм лошата (особено в последните серии успешно конкурира сина на Елизабет Мичъл от Ви за най-противен тийн на сезона и ако не беше свършил сезона щеше да го догони).

Струваше си гледането, особено го препоръчвам на почитатели на тийн-драми и продукцията на CW като цяло.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon May 17, 2010 7:21 pm

Тези дни се загледах по Chuck, екшън шпионска комедия с елементи на сай-фай. Ебахти и гийския сериал, тотален нърдгазм. Няма такава изродщина просто. Впредвид предното на един от авторите си (Josh Schwarz по познат с тийн драмите си The O.C и Gossip Girl) направо бях изненадан. Главния герой Chuck - в ролята Zachary Levi, който е сипматичен и тотално се вписва в ролята - е лузър гийк, на който в главата нахакват суперкомпютър, чрез който ЦРУ и NDA си обменят информация. И получава по една детегледачка от двете агенции - Сара от ЦРУ - в ролята Yvonne Strahovski, която е симпатична, с дълги крака и още в първата серия си показа гащите, докато прескачаще там нещо, и Кейси - от NDA-та - Adam Baldwin, който смятам няма нужда от представяне и горе долу си продължава ролята от Firefly. Поддържащия каст е готин и успяват да задържат вниманието в сцените без централното трио. Въпреки че сюжет има и е добре да се гледат в последователност, соу фар (7ми епизод от 2ри сезон) не са чак толкова навързани помежду си. Има доволно много бойни сцени, доста добре хореографирани, и (не)доволно много романтични намеци/събплотове/въжделения. Ай стига толкова (засега), че има още доста серии за гледане :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 20, 2010 7:29 pm

Някой знае ли от къде мога да си сваля английски субтитри на сериала "Lovejoy"? Намерих си епизодите в thepiratebay.org, обаче доста трудно разбирам какво говорят. А имам доста добри спомени от сериала.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu May 20, 2010 10:25 pm

tigermaster wrote:Някой знае ли от къде мога да си сваля английски субтитри на сериала "Lovejoy"? Намерих си епизодите в thepiratebay.org, обаче доста трудно разбирам какво говорят. А имам доста добри спомени от сериала.
Златен сериал от нашата младост :)
armageddon wrote:струва си да отбележим нашето момиче Nina Dobrev в главната роля откъм добрата страна, и който там играе брат и откъм лошата
Що си пропуснал да споменеш единственото гениално нещо в целия сериал - а именно Деймън? Ако ще говорим за актьорска игра, слага ги всичките в малкия си джоб, а персонажът е страхотен. Само заради него си струва.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu May 20, 2010 11:16 pm

Ghibli wrote:
armageddon wrote:струва си да отбележим нашето момиче Nina Dobrev в главната роля откъм добрата страна, и който там играе брат и откъм лошата
Що си пропуснал да споменеш единственото гениално нещо в целия сериал - а именно Деймън? Ако ще говорим за актьорска игра, слага ги всичките в малкия си джоб, а персонажът е страхотен. Само заради него си струва.
Не съм му от таргет ауторията? Иначе да, Ian Somerhalder е пичага, Деймън също. Като актьорска игра от мъжката част има кой да му съперничи, какво ще кажеш за Мат Дейвис - Аларик? Особено яки са сцените между двамата където са вемпайър хънтъри.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri May 21, 2010 7:33 pm

Аларик (съжалявам, но мисля за тях с имената на героите им) може и да е добър актьор, но персонажът не е толкова интересен, поне до момента. А Деймън ме кефи страшно много заради (само)иронията и мрачните остроумия, дето ги ръси постоянно. В Лост същия този актьор не можех да го трая :mrgreen:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun May 23, 2010 1:47 pm

Почивка малко от NCIS-а за сметка на Dark Angel и устните на Джесика Алба ;). неангажиращо сериалче и поне първия сезон до към 18 епизод където съм в момента ме кефи. Пък и Майкъл Уедърли е Пич и тука.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”