Upcoming Books

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 28, 2010 10:42 am

Ихааааааааа! Супер! :D
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Apr 28, 2010 11:36 am

Мда, не е за вярване, ще си купя превод от английски, което не ми се е случвало от много време.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 28, 2010 5:26 pm

Аз ше си я изчакам на английски. Хем дотогава ще съм препрочел предните. Освен това хардкавърът ще върви с диск-компилация с интервюта, където ще го има потенциално и нашето от ШД.
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Apr 29, 2010 1:23 pm

Аз да питам, някой поръчвал ли е от Бард и колко се туткат с доставките? Много дискретно са избегнали да поемат ангажимент и да напишат в какви срокове доставят.

Обичам си аватара!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 29, 2010 1:34 pm

За Пловдив не знам как е, но в София доставят на следващия работен ден. Поръчвал съм преди време няколко пъти от тях с доставка в службата и плащане на куриер и съм доволен.

В сайта им има подробности и телефон за връзка.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Thu Apr 29, 2010 2:19 pm

За Пловдив доставят обикновено след два дни.
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 29, 2010 2:34 pm

Искам да отбележа, че и аз досега съм бил доволен. Веднъж ми объркаха поръчката и когато се оплаках, донесоха пропуснатата книга :)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Apr 29, 2010 3:22 pm

Мерси за инфото, скоро ще имам и личен опит.

Обичам си аватара!!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue May 18, 2010 9:19 pm

Mistborn в България http://www.bard.bg/forthcoming/?BookID=1297
Това изобщо не съм го очаквал. След огромните суперлативи изказани към Сандерсън, и най-вече към тази поредица, изключително съм изненадан и очарован, че и българския читател ще се докосне до нея, и то в рамките на няма и половин месец. Очаквам с нетърпение.
The hardest battles are fought in the mind.

hellside
E'lir

Post by hellside » Wed May 26, 2010 5:30 pm

Гледам си кротко книжките из Оринджа в Скай ситито, и сред новите заглавия съвсем срамежливичка и някак не на място, ме гледа една дребна книжка, с зеленикава корица с манга герои, без ясно обозначен ни издател, ни автор, ни дявол, с закачливото заглавие Приказки за юнаци и злодеи. Гледам аз из авторите пише Кал , плюс още десетима... Може и грифче на човешката библиотека да съм видяла, ама по-скоро не. От апокрифно по-апокрифно... и първи слитък пише...
Бря, Калине, що не се хвалите бе? Това , ако не беше така приятно зелена тая книжка, никогаж нямаше да я забележа...

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=39144

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu May 27, 2010 12:56 am

hellside wrote:Гледам си кротко книжките из Оринджа в Скай ситито, и сред новите заглавия съвсем срамежливичка и някак не на място, ме гледа една дребна книжка, с зеленикава корица с манга герои, без ясно обозначен ни издател, ни автор, ни дявол, с закачливото заглавие Приказки за юнаци и злодеи. Гледам аз из авторите пише Кал , плюс още десетима... Може и грифче на човешката библиотека да съм видяла, ама по-скоро не. От апокрифно по-апокрифно... и първи слитък пише...
Бря, Калине, що не се хвалите бе? Това , ако не беше така приятно зелена тая книжка, никогаж нямаше да я забележа...

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=39144
А, Калине, може да споменеш и платили ли сте правата на Square Enix, за да ползвате арт от Final Fantasy за корицата.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

LastOne
Smallfolk

Post by LastOne » Fri May 28, 2010 11:06 pm

Като стана въпрос за тази книга ("Приказки за юнаци и злодеи") и на мен ми е интересно да разбера отговора на по-горния въпрос. Принципно до сега бях фен на "Човешката" и недоумявам защо сте изплагиатствали така. Уважението ми се базираше върху това, че държахте ( явно вече не е така) на неща като авторски права например.Бях останала с впечатлението, че държите вашите неща да бъдат авторски и оригинални. Явно много съм се лъгала. Като фен на Final Fantasy съм и страшно разочарована. Още повече толкова ли не можахте да нарисувате едно момиче, а взехте Тифа, мисля, че трябва да си "щипнете" и още някой, за да е пълна картинката - принцеса Мононоке например или момиченцето от Spirited Away. Това, което сте направили е лицемерно и грозно. Опитвате се да се наложите като оригинални и автентични - тогава се дръжте като такива.
Може думите ми да са груби, но повярвайте ми - те представляват една много малка част от разочарованието, което изпитах, когато видях книгата.

Image Image Image

P.S. В никакъв случай не омаловажавам съдържанието на книгата и труда на авторите.

DLH
Smallfolk

Post by DLH » Sat May 29, 2010 12:46 pm

То да беше само корицата, ами цената при има, няма 200 страници? Като искате толкова пари, на авторите поне платихте ли?
И аз съм много разочарован, изключително...

Ash
Farmer

Post by Ash » Sat May 29, 2010 1:08 pm

Хмм, на кои автори има разкази вътре? Че един от тези конкурси го беше печелила съквартирантката ми, но няма никакви вести от когото и да било по темата оттогава.

cmac
Smallfolk

Post by cmac » Tue Jun 08, 2010 11:47 am

При цялото ми уважение към авторите - ето това няма да си го купя. Някак преглътнах ФантАstika... Но въпреки огромните усилия които коства на издателя да стигне до пазара, според мен е по-важно не да си на сергиите, а в ума и сърцата на читателите. За съжаление по този повод - нито грам сериозно отнопение. И кого ще търсите за читател с ТОЗИ шрифт и ТАЗИ илюстрация? Според мен за права не може да се говори - освен ако няма научен труд, подкрепен от Японското посолство за популяризиране на ФФ сериите в БГ.
Интересно дали тука има някой близък/познат на издателя/авторите да ни просветли по тази тема, че и на мен ми стана безкрайно интересно.