The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Goshko
Misting

Post by Goshko » Thu May 13, 2010 10:14 pm

Roland wrote:New X-men свърши В Messiah Complex. И сега пак го почнаха.
Ама пак се казва New X-men ли? Някъде средата на миналата година Dark Reign почна да ми писва и спрях да следя много много комикси. Ultimatum успя да ме откаже и от Ultimate Marvel още преди това.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 13, 2010 10:15 pm

Тук се появява за пръв път Екзейвиър след М-дей.

Иначе New X-men не е мини-серия, а си е тийн-мутантската серия, която почва (наново - в древността си я е имало също, с други герои) след като името се освобождава след ръна на Морисънв Adjectiveless и продължава до Messiah Complex. В House of M са броеве 16-19. Наскоро я възобновиха наново, след като Young X-men (пост-месианската тийн-серия) се срина.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 14, 2010 12:54 am

Прочетох и втори том на Brand New Day. Ритъмът е добър, историите са готини и лековати, а нишките, които продължават във всички, изглеждат обещаващи. Подпуквам трети том.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 14, 2010 9:42 am

Уф, така ми се догледа сериалът, дето го даваха по Нова навремето... А май точно него никой не го е правил на двд-та.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 15, 2010 4:05 pm

Изчетох и трети том. Все така кефещо. Сега подпочвам следващия том - Kraven's First Hunt.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun May 16, 2010 11:58 pm

Това звучи найс, мен Крейвън ми е бая любим още от анимацията по нова.

Бтв Fables ROCK!
Last edited by Muad_Dib on Mon May 17, 2010 7:16 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 17, 2010 2:40 pm

Изчетох двете ТПБта на Клеърмонт от House of M: Excalivur Prelude i Uncanny X-Men....Hands down двете най-тъпи ТПБ-та, които съм чел в съзнателния си живот, има БАЛОНЧЕТА С МИСЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ.....И са правени 2005....Силно се надявам X-Men The End да не е така, а че нищо друго негово няма да си взема мисля, че е ясно.
Останаха ми само Civil War и Avengers, за да съм прочел всичко по ивента.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun May 23, 2010 1:56 am

Изчетох си Suicide Squad vol.1.Всичките 66 броя си бяха бахти яките.Жалко, че Ostrander пише все по-малко.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun May 23, 2010 9:53 am

Напредвам с The Boys. Garth Ennis e гениален :drool:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Wed May 26, 2010 3:02 pm

Прочетох първите два броя от American Vampire, засега ентусиазмът ми е умерен. Частите на Кинг лично за мен по нищо не си личат, че са писани от него.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed May 26, 2010 4:42 pm

thorn wrote:Прочетох първите два броя от American Vampire, засега ентусиазмът ми е умерен. Частите на Кинг лично за мен по нищо не си личат, че са писани от него.
За мен си личи, че са писани от него.Особено втори брой.Жалко, че ще пише само 5 броя.
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Wed May 26, 2010 5:31 pm

За мен си личи, че медията му е чужда или че не се е напрегнал, в резултат на което текстът е на втори план, баланс арт/текст липсва, артът е водещият в повествованието, което в комикс, рекламиращ се с неговото име, е тъпо, никакви капшъни с описания (а Кинг е егаси описателният автор и това му е силата), никакъв хорър не се усеща, защото, да не се лъжем, но в тва отношение картинката<<<<добре написания текст плюс бая празни от текст панели, които спокойно са могли да се ползват за тая цел, но основно показват куул ракурси. Като го сравня с, да речем, A Small Killing на Мур и Зарате, щото това е другото, което четох наскоро, разликата е огромна - артът и текстът взаимно се допълват и изграждат историята и стилът на Мур си личи също толкова, колкото и стила на художника.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed May 26, 2010 6:14 pm

Ем да той Кинг си каза, че комиксите се били променили от неговото време.Иначе хоръра почва в 3ти брой.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 28, 2010 1:09 pm

Боцнах няколко неща в братска Виена тази седмица. Първия хардкавър на Incredible Hercules да го тествам и ако ми допадне може да си поръчам и другите, трите излезли ТПБта на Northlanders - доста приятна Вертиго серия за викинги с яко кръв и студ:)

Бтв някой да изкаже мнение за Dark Tower нещата след Gunslinger Born на Марвел, че гледам още три поредица са излезли (минисерии).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 28, 2010 1:11 pm

Аз знам само, че си продължават историята. Събирам ги, но ще ги чета като излязат всите.