Филмът се оказа много приятна комедия. Няма нищо особено оригинално, но е много добре заснета и полирана творба, която постига целта си да забавлява. Като за комерсиална комедия сюжетът е много добър, а диалогът и хумора като цяло са на високо ниво. Разбира се, далеч е от истерична забавност през цялото време, има и няколко доста плоски и неработещи майтапи, но в общи линии се забавлявах добре, особено през втората част на филма.
Не мога да сравнявам с други български филми, защото да си призная, не съм гледал такива от буквално десетилетие (така че съм последния човек, който може да бъде обвинен в фаворизирaне на родното кино), но без преувеличение е на нивото на много добра холивудска комедия. Не само на ниво сюжет и диалог, но и в техническите елементи, където си личи, че бюджетът е бил сериозен за родните стандарти. Актьорската игра също е приятна изненада, средното ниво е много добро, има някои преиграни моменти и няколко второстепенни актьори, които са посредствени, но главните Вергов и Нейков компенсират. И така донякъде ми се сбъдна желанието, което често съм имал, докато съм ги гледал тия двамата по телевизията - "Много добри комични актьори, да имаше и кой да им напише наистина добри реплики и да ги заснеме по професионален начин".
Като негатив трябва да се посочи набиващия се на очи product placement на различни марки цигари, алкохол и т.н. Но големият бюджет трябва да се събере някак...