Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 04, 2010 11:28 am

На мен пък ми изпадна супер оферта за Wii и съм ужасно изкушен....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 11:32 am

Всичко метроидско съм играл от първа част на NES, през Super Metroid на SNES емулатор до Fussion и Zero (пак на емулатор). Но чак сега ми се отваря опция за 3d вариантите :).
Два последни въпроса -
1. Струва ли си Зелда Туилайта за кубчето или без Wii управлението се губи цялата идея.
2. Има ли голяма разлика в Резидент Ивъл 4 за GC и PS2?

На мен пък ми изпадна супер оферта за Wii и съм ужасно изкушен....
взимай - ако решиш да се откажеш впоследствие аз ще ти я купя (и без това съм си я заплюл към края на годината).

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 04, 2010 11:36 am

РЕ4 е по-добра за ПС2 спрямо Кюба, защото има допълнително съдържание и то немалко. За Уии разбира се е най-добрата версия, ама това е заради контрола.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 04, 2010 11:55 am

Бъркаш, Коле. Ако оставим настрана разните ненужни екстрички, до които доста малко хора поглеждат, RE4 Cube > RE4 PS2, особено визуално има осезаема разлика, а и доста хора твърдят, че контролите са по-добри. Погледни където искаш из нета, мненията в полза на GC версията са много повече.

Иначе аз Wii буквално бих си го взел най-вече заради съвместимостта с куба. Така мога да разцъкам най-накрая игри като Eternal Darkness и Метроидите, да речем.

Wii управлението за Zelda-та е напълно ненужно.
Last edited by AlDim on Tue May 04, 2010 11:58 am, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 11:57 am

Само да вметна по въпроса за съвместимоста - искат се мемори карта и контролер от Куб за да се играе на Wii. Така поне ми казаха хора които притежават и двете.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 04, 2010 12:02 pm

Ми няма значение. В края на краищата Куба е единствената конзола с пълна хардуерна съвместимост с предшественика си в момента.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 12:04 pm

Искаш да кажеш Wii-то e съвместимо.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 04, 2010 12:08 pm

AlDim wrote:Бъркаш, Коле. Ако оставим настрана разните ненужни екстрички, до които доста малко хора поглеждат, RE4 Cube > RE4 PS2, особено визуално има осезаема разлика, а и доста хора твърдят, че контролите са по-добри. Погледни където искаш из нета, мненията в полза на GC версията са много повече.

Иначе аз Wii буквално бих си го взел най-вече заради съвместимостта с куба. Така мога да разцъкам най-накрая игри като Eternal Darkness и Метроидите, да речем.

Wii управлението за Zelda-та е напълно ненужно.
Не бъркам поради простата причина, че съм играл и двете версии и моето мнение е именно такова каквото съм написал. И епизодите с Ава далеч не са просто "екстрички" а са баси яката гледна точка към историята.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 12:11 pm

Е аз имах предвид разлика от сорта PC(половината текстури ги няма )/ PS2.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 04, 2010 1:03 pm

Еми и аз съм играл и двете. Разликата в осветлението е много голяма, а и не е само тя (дори аудиото е орязано на PS2). Ето едно подробно сравнение, обърнете внимание и на видеотата, които са особено красноречиви:

http://www.gameswelike.com/web/re/RE%20Comp.htm

"We've seen a lot of magazines and website chicken out of making a recommendation of which version to get. Well, here at gameswelike.com, we have the balls to say what we think (maybe it's 'cause we don't have any loyal readers, or editors). And we say the Gamecube version is the one to get. It's the better version, by far, even considering the extra content of the PS2 version. The Gamecube version looks hugely better, sounds better, plays better, and at this point, is the cheaper one to boot. The extra content is made up of too much re-used material to offset the big loss in immersiveness that the graphical and aural downgrade brings with it."

Не е чак като разликата спрямо PC версията, но при такова кълцане на аудиото и визията днешно време щяхме да кажем, че PS2 версията е мизерен порт (както многократно сме правили за разни 360->PS3 портове).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 05, 2010 1:51 pm

Взех си кубчето - дойде ми в комплект със самата конзола, мемори карта , кабел за RGB/scart , стандартен кабел (който няма да ползвам), захранване и контролер.
Към хардуерната част идват пет оригинални игри - Zelda Wind Walker, Metroid Prime, Eternal Darkness, Rogue Squadron 2 и F-zero GX.
Цялото това за 100 лева ми се струва добра сделка :).

Довечера ще видя дали ще тръгне (черен хумор) и ако всичко е ОК ще постна впечатления.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed May 05, 2010 2:26 pm

Muad_Dib wrote:На мен пък ми изпадна супер оферта за Wii и съм ужасно изкушен....
Ич не се чуди - много си е забавно Wii-то :) Дори и като контролер и интерфейс си е забавно, дори като оставим настрана всичко, изписано дотук, за съвместимостта с друготе нинтендовщини и старите игри.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 05, 2010 9:32 pm

Всичко тръгна перфект - много съм доволен. Или човека е пазил конзолата като очите си или Нинтендо правят железен в буквалния смисъл хардуер. Контролера изненадващо не е мръднал няма никакви луфтове и гъбките реагират адски прецизно. Иначе е малко (много дори) особен контролера като разположение на бутони но предполагам че се свиква. Учудващо самата конзола макар да изглежда обемна всъщост е лекичка като PS2 слима (a сравнение с с бетонения Xbox дума не може да става). Много яко е че може да го слагаш както ти душа сака - нещото наистина е квадратно и имам чуството че дори и да го ритна пак няма да му стане нищо за разлика от PS2 слима който го кътам като зеницата си да не му се счупи нещо. Даже си има дръжка за носене - кеф. Даже кабелите са някакви гумирани и здраво захванати за конзолата - няма нужда да се чудиш как да ги сложиш без да се изплъзнат. Това което не знаех е че конзолата ползва мини дискове :) В момента всъщност се чудя как става обратната съвместимост с Wii като знам че Wii ползва стандартни дискове.
Игриците ги пробвах всичките и за съжаление се оказа че Star Wars играта е на френски което значи че няма да се занимавам с нея. Другите обаче са си на английски макар че Metroid кутийката му и указанията са на френски.
Час и нещо разцъках на Метроида и съм много додолен. Дори се учудвам че са успели да направят такава игра 2002 година. На практика играта няма аналог (аз поне не се сещам за еквивалентна).

F242
Sorcerer

Post by F242 » Mon May 10, 2010 7:26 pm

Сейлът на Rockstar на Стийм ми помогна да открия една игра, която не знам поради какви причини беше пренебрегвана от мен до сега.
Manhunt - брутална и с голям потенциал за преиграване. До колкото знам е забранена в Австралия, на други места има само цензурирана версия.
Освен това и максимално се накефих да преиграя отново Max Payne 1-2
За мен Рокстар станаха студиото с най-добър творчески потенциал. Ще следя всяка тяхна стъпка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 10, 2010 7:31 pm

Вианаги съм се чудил какво намират в Менхънт .