+1 същия съм и аз. Никога не съм купувал колекторс, няма и да купувам както се очертава.Как да е. Аз лично имам силна непоносимост към всякакъв вид Collectors издания. Искам играта, останалото са чекийки, които и без това няма да имам къде да слагам.
Starcraft 2
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Леле, а туй вече го намирам за най-дразнещото безумие, идващо масово от играчите. После във всяка втора тема за игра всеки втори пост е "еми аз само толкова часа изкарах, мрън, върнете ми парите". Количеството не е равно на качество и важното е едно заглавие да ти доставя удоволствие, било то 8 или 80 часа. Някои заглавия ти дават концентрирано удоволствие, което би смърдяло доста, ако беше по-дълго, втори просто са пригодни за дълга игра, примерно неща с отворен свят като Fallout 3 или GTA. Независимо дали е в първия или втория лагер, важното е играта да доставя голямо удоволствие и това е. Какво като Heavy Rain е 6 часа? Тия 6 часа са крайно преиграеми. Какво като Bioshock е 15 (или ужасните ОСЕМ ЛЕВА НА ЧАС, леле, боклук!), пак е една от най-добрите и струващи си игри въобще. Какво като кампанията на Modern Warfare е я има, я няма 8 часа, при положение че е с най-популярното мулти на пазара (при което няма такова нещо като "първо изиграване"), да не говорим че и сингъла е много преиграваем? Когато девелъпърите се водят по твоята свирка, получаваме игри, в които съдържанието е ненужно раздуто и рекламират ебати часовете геймплей, за да са доволни хората като теб, които си имат формулки за смятане на кефа на час (!?!).Всъщност аз си имам доста добър за мен начин за смятане на цените на игри - цена на час геймплей при първо изиграване.
Но вече виждам оплакването, което се надига, то нали имаме безгрешна формулка все пак - ма защо Fallout 3 струва 50 лева, а Gears of War 2 не е 6 лева и 30 стотинки?? Аз обаче просто няма да отговоря, защото става прекалено абсурдно. Случайно да виждате цените на филмите да се мерят по това дали са час или два или три? Не? Еми има си причина за това.
Last edited by AlDim on Wed May 05, 2010 10:18 am, edited 1 time in total.
Айде да не е точно така за колекторса на МЕ2, става ли? Има си комикс, има си бонус двд, има си допълнителните брони, мини артбук, метална кутия...и всичко това го имам за 75 лева:)))
Аз лично за старкрафт 2 докато не му падне цената не мисля да давам пари. 120 лева за нещо, което ще мога да имам с три клика и особено при условие, че няма да изиграя и един мултиплейър мач? Не, мерси, за колекторса дори и не мисля (бтв за какво му е на някой по дяволите 2ГБ флашка....).
И хайде да не правим паралели между трите части на Ск2 и трите Мас Ефекта, че ме досмешава стабилно.
Аз лично за старкрафт 2 докато не му падне цената не мисля да давам пари. 120 лева за нещо, което ще мога да имам с три клика и особено при условие, че няма да изиграя и един мултиплейър мач? Не, мерси, за колекторса дори и не мисля (бтв за какво му е на някой по дяволите 2ГБ флашка....).
И хайде да не правим паралели между трите части на Ск2 и трите Мас Ефекта, че ме досмешава стабилно.
Е ти и при Властелините имаш един филм, разделен на три, но никой не се оплакваше. Да не говорим, че дори и да е една игра, чисто концептуално разликите между расите са толкова колосални, че пак ще е от земята до небето на практика, дори и да няма базови промени. Които бтв и в МЕ не би ги имало, ако игрите бяха правени едновременно, а не една след друга, нали?
And you can't dance with a devil on your back...
- RRSunknown
- Elder God
защото на нея има инсталирани оригиналните Старкрафт и Бруд Уор и директно играеш от флашката.(бтв за какво му е на някой по дяволите 2ГБ флашка....).
Нищо абсурдно няма - и в единия и в другия случай става дума за една и съща графика, история, система на игра. Дали Близард просто са си поиграли с едитора е рано да се гадае при положение че инфо няма за другите части. Но това което твърдя уверено е че за момента Wings of Liberty предлага повече кънтент от целия оригинален Старкрафт.Защото е просто абсурдно. В единия случай имаш една и съща игра, разделена на три, за чийто 2 продължения Близ са си поиграли с едитора и са направили допълнителни кътсцени, докато от другата разлика имаш разликата м/у МЕ1 и МЕ2, която е БУКВАЛНО ОТ НЕБЕТО ДО ЗЕМЯТА.
Отново подчертавам - мултито се играе перфектно и с трите раси и всякакви теории че само с терани щяло да се играе са глупости.
Скъпо е, ае да си го краднем. Така получаваме заветните 0 стотинки на час, йес! Ебати болното е това, честно. Хем умираш по играта и пишеш разпалено за нея от месеци, хем я искаш веднага като излезе, хем не би снесъл парите.Muad_Dib wrote:Аз лично за старкрафт 2 докато не му падне цената не мисля да давам пари. 120 лева за нещо, което ще мога да имам с три клика и особено при условие, че няма да изиграя и един мултиплейър мач?
Е да ама там гледането на стотинка беше много високо, ти не разбираш!Е ти и при Властелините имаш един филм, разделен на три, но никой не се оплакваше.
Как да е, явно само си хабя думите в тази тема. Вместо да говоря за реалиите на гейм индустрията, мога просто да си бия главата в стената, ефектът ще е същият.

Към всеки поотделно:
1. Симеон: абсурдно е да правиш паралел с филмова трилогия, човече. Не знам дали все пак ти игра Мас Ефект 2 (май каза че не си), но разликата с Мас Ефек1 е покъртително, в геймплейно отношение битките са в ПЪТИ по-различни и по-куул, най-после има смисъл от различни класове, една купчина други радикални промени като предметите, ъпгрейдите, скиловете....При СК2 няма да има нови юнити между отделните части дори, и в трите случая играеш една и съща игра, просто с различните раси, което можеш да правиш и в скирмиш, ако ти е зор...
2. РРС: Това за версиите на флашката го бях пропуснал, май бед. За паралела с МЕ1 и МЕ2 писах по-горе.
3. АлДим: Първо не съм казал, че ти си направил сравнението с игрите на Байоъеур, РРС го направи. Второ за пиратството няма смисъл да отваряме дума, защото ще теглим локумите, аз само ще повторя нещо, което писах преди седмица - 75% от всичко, което съм източил после си купувам рано или късно.
И това за минута на геймплей за еди колко си стотинки е адски абсурдно и за мен, защото има една купчина кратки игри, които съм платилс кеф.
1. Симеон: абсурдно е да правиш паралел с филмова трилогия, човече. Не знам дали все пак ти игра Мас Ефект 2 (май каза че не си), но разликата с Мас Ефек1 е покъртително, в геймплейно отношение битките са в ПЪТИ по-различни и по-куул, най-после има смисъл от различни класове, една купчина други радикални промени като предметите, ъпгрейдите, скиловете....При СК2 няма да има нови юнити между отделните части дори, и в трите случая играеш една и съща игра, просто с различните раси, което можеш да правиш и в скирмиш, ако ти е зор...
2. РРС: Това за версиите на флашката го бях пропуснал, май бед. За паралела с МЕ1 и МЕ2 писах по-горе.
3. АлДим: Първо не съм казал, че ти си направил сравнението с игрите на Байоъеур, РРС го направи. Второ за пиратството няма смисъл да отваряме дума, защото ще теглим локумите, аз само ще повторя нещо, което писах преди седмица - 75% от всичко, което съм източил после си купувам рано или късно.
И това за минута на геймплей за еди колко си стотинки е адски абсурдно и за мен, защото има една купчина кратки игри, които съм платилс кеф.
Добре бе, Коле, каква е разликата между Starcraft тази година и Brood War следващата и SC2 тази и още два епизода през следващите две? Същите аналози могат да се направят с почти всяко заглавие на Blizzard, дори без да поглеждаме WoW, където мамата си джаска. Реално получаваме игра с два експанжъна, само дето и първата част, и всеки от експанжъните ще са по-големи от SC и Brood War взети заедно откъм съдържание. Сега като се замисля дори не е като Activision да са променили особено политиката на Blizzard.
- RRSunknown
- Elder God
Сигурен ли си за болднатото ?Симеон: абсурдно е да правиш паралел с филмова трилогия, човече. Не знам дали все пак ти игра Мас Ефект 2 (май каза че не си), но разликата с Мас Ефек1 е покъртително, в геймплейно отношение битките са в ПЪТИ по-различни и по-куул, най-после има смисъл от различни класове, една купчина други радикални промени като предметите, ъпгрейдите, скиловете....При СК2 няма да има нови юнити между отделните части дори, и в трите случая играеш една и съща игра, просто с различните раси, което можеш да правиш и в скирмиш, ако ти е зор...
- RRSunknown
- Elder God
Дори за първа част има близо два пъти повече юнити в кампанията отколкото в мултиплеъра така че да не подценяваме какво ще измислят от Близард.Muad_Dib wrote:Аз лично не мога да си представя да има много изцяло нови юнити за всяка част, ама да видим...
Искам да отбележа нещо което сте позабравили - геймплея на кампаниите се прави така че да е различен за всяка раса- коренно различен. Зергската например по думите на Майк Морхайм сериозно клони към РПГ.