Забавности и компетентщини
Еми тук е част от проблемА. Дотора твърди, че разни неща ВОЛНО са казани (когато те не са казани въобще, било то волно или не) и изтъква като ФАКТ някаква своя странна интерпретация на един разговор между мен и него (като още не е благоволил да обясни как е стигнал до тази интерпретация).
Last edited by Trip on Sat May 01, 2010 12:50 pm, edited 1 time in total.
Да, прегледах и онзи разговор, но пак не разбирам защо е всичко това. Лично за мен е важно това, че има 199 или 198 истински разказа от български автори, а и повечето забелязах, че са млади. И тези, които прочетох и дори и да не са съвършени, на мен ми харесват и се радвам, че у нас има толкова пишещи хора.Trip wrote:Еми тук е част от проблемът. Дотора твърди, че разни неща ВОЛНО са казани (когато те не са казани въобще, било то волно или не) и изтъква като ФАКТ някаква своя странна интерпретация на един разговор между мен и него (като още не е благоволил да обясни как е стигнал до тази интерпретация).
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Въпроса е принципен - ако няма доказателство то остава сянката на съмнението .gfstoilov wrote:Има ли нужда да се подклажда огъня? На кой му пречи мира?RRSunknown wrote:Хайде да изчакаме за доказателство под формата на цитат все пак (макар че половин час мина), за да преценим дали става въпрос за истинно твърдение или за свободна интерпретация (в известен смисъл клевета).
Я да видим... Еми ето му на "адвоката":RRSunknown wrote:Хайде да изчакаме за доказателство под формата на цитат все пак (макар че половин час мина), за да преценим дали става въпрос за истинно твърдение или за свободна интерпретация (в известен смисъл клевета).
Чл. 148.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр 21 от 2000 г.) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;
4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
наказанието е с глоба от три хиляди до десет хиляди лева и с обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е с глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.
(3) В случаите на ал. 1, т. 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146.
Кажи си данните и да ти връчваме призовката

Или не, това ми харесва още повече:
Чл. 173. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
Който издава или използува под свое име или под псевдоним чуждо произведение на науката, литературата или изкуството или значителна част от такова произведение, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от сто до триста лева, както и с обществено порицание.
Тук дори не става въпрос за бъзик и свободни трактовки на някакъв си диалог. Ти чисто и просто си извършил престъпление, фалшифицирайки чужда творба и представяйки я като своя, при това с цел злепоставяне на Shadowdance, за което си подсъдим, драги ми адвокате с 12 години практика.
Last edited by AlDim on Sat May 01, 2010 1:25 pm, edited 1 time in total.
- Il_dottore
- Merchant
Забележително! А сега си приготви 50 лв., покажи същите текстове на някой колега и поискай консултация за настоящия случай.AlDim wrote:Я да видим... Еми ето му на "адвоката":RRSunknown wrote:Хайде да изчакаме за доказателство под формата на цитат все пак (макар че половин час мина), за да преценим дали става въпрос за истинно твърдение или за свободна интерпретация (в известен смисъл клевета).
Чл. 148.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр 21 от 2000 г.) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;
4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
наказанието е с глоба от три хиляди до десет хиляди лева и с обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е с глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.
(3) В случаите на ал. 1, т. 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146.
Кажи си данните и да ти връчваме призовкатаИмето ти го знаем вече.
Или не, това ми харесва още повече:
Чл. 173. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
Който издава или използува под свое име или под псевдоним чуждо произведение на науката, литературата или изкуството или значителна част от такова произведение, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от сто до триста лева, както и с обществено порицание.
Тук дори не става въпрос за бъзик и свободни трактовки на някакъв си диалог. Ти чисто и просто си извършил престъпление, фалшифицирайки чужда творба и представяйки я като своя, при това с цел злепоставяне на Shadowdance, за което си подсъдим, драги ми адвокате с 12 години практика.
Ако не друго - поне ще го разсмееш!

Що пък не, имаме си случай с предаване на изплагиатствани творби на конкурс с парична награда, самопризнание на виновника и писмено доказателство за деянието в пощата. А и тука се навърта някой-друг правен експерт, с който може да се консултираме.
Господин Ивайло Господинов Иванов от Варна да се готви.