Ами, честно казано точно такива мачове ми убиха вярата във футбола. Отбора, който руши и съсипва, без дори да се опита да направи каквото и да е смислено побеждава отбора, който се опитва да измисли нещо, да вкара някой гол, да надиграе противника или просто да играе футбол.
Евала на Барса и Испания, че доказаха че е възможно да биеш и с игра. Сега, не може винаги, но и това си е достатъчно за мен. Честно казано преди никога не съм им бил фен, но определено напоследък играят така, както аз си представям, че трябва да се играе и каквото ми харесва да гледам.
То точно това е красивото- да надиграеш противника и с мозък, а не да търчиш като луд цял мач и да доказваш колко добре могат да си подават играчите ти. Не е ли това най- хубаво? А и срещу напомпани до безсъзнание селекции като тази на Барселона какво да направи човек?
Нямаше никакъв мозък в играта на Интер повярвай ми - нямаше нито разиграване, нито задържане на топката, нито персонално пазене, нищо, дори и схема нямаше - всички бяха централни защитници - просто 9 човека наредени в собственото си наказателно ритащи в тъч, корнер или каквото и да е, в момента, в който се доберат до топката. Ако някой си ползваше мозъка, определено не беше Интер.
А за звездната селекция на Барса - тя беше Максуел, Милито, Ибрахимович, Алвеш, Туре и Кейта + 8 юноши на клуба. И това защото не играха Иниеста и Пуйоп, които също са юноши. Хайде сравни ги със селекциите на Моуриньо и тима без нито един италианец в отбора.

I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...