Игра на думи
Moderators: Trip, Random, Marfa
- Lubimetz13
- Mistborn
- Батко, защо късаш крилцата на пеперудата?
- Млък, дребен, не ми се пречкай, че ще те направя на сапун накрая.
- Да бе, пак се шегуваш – както вчера, когато каза, че ще ме изкормиш с онуй парче от огледалото, дето счупи.
- Ако ме беше попитал още един път как се пише дирижабъл, наистина щях да го направя.
- Батко, кога ще се върнат мама и тати?Защо каза, че са си отишли с лавината?Коя е лавината?
- Млък, дребен, не ми се пречкай, че ще те направя на сапун накрая.
- Да бе, пак се шегуваш – както вчера, когато каза, че ще ме изкормиш с онуй парче от огледалото, дето счупи.
- Ако ме беше попитал още един път как се пише дирижабъл, наистина щях да го направя.
- Батко, кога ще се върнат мама и тати?Защо каза, че са си отишли с лавината?Коя е лавината?
Някой умират в лавини, други в избухващ дирижабъл, трети ...на сапун, а някой сънувайки се като пеперуди на ръба на балкона. Аз пък си умирам да се гледам в огледалото..Lubimetz13 wrote:лавина; сапун; пеперуда; дирижабъл; огледало

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
-
- Paragon
Тъмносините крилца на пеперудата меко проблеснаха под ярките лъчи на лятното обедно слънце, когато тя напусна кадифеночервения цвят на розата и влетя през прозореца на банята. Тя изпърха покрай запотеното огледало и закръжи около мокрите къдрици на хлапето, което седеше в центъра на препълнената вана и щедро разливаше ухаещия на ягоди шампоан. Лавина от розова пяна се спускаше към теракотения под, а множество сапунени балони летяха из въздуха. Хлапето плясна с ръка във водата, потапяйки гуменото корабче под ароматната пяна и бойкият му вик екна в банята:лавина; сапун; пеперуда; дирижабъл; огледало
- Напред, дирижаблиииии.....
Юда, егоист, луда и wow-холик 

Изми ръцете си и остави внимателно сапуна. Наплиска лицето си със студена вода и се огледа в огледалото над умивалника. Трябваше да откаже дрогата, особено комбинирана с алкохол. Погледна кисело тоалентата чиния - лавината, която избълва преди малко можеше да си я спести, ако се бе спрял навреме. Е, поне вече не му се привиждаха пеперуди и розови дирижабли.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
- The Dragon
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
лавина; сапун; пеперуда; дирижабъл; огледало
Имаше секунди - пълни със сковаващ страх, но и с благоговение - че в последния си миг ставаше свидетел на най-красивата гледка на света. Яркото блеснало огледало на снега изведнъж се пръсна на милиони парченца, сякаш великански юмрук разби гладката му повърхност. Буците сняг полетяха във въздуха, а времето сякаш замря - разтегли се в една безкрайна вечност, докато той с удивление наблюдаваше големите снежни дирижабли, които бавно падаха надолу. Слънчевите лъчи си проправиха път през пелената от снежния прах и я обляха в цветове. Беше като застинала сапунена пяна, като безброй много шарени пеперуди от сняг.... после мигът свърши, а лавината стовари яростта си отгоре му.
Имаше секунди - пълни със сковаващ страх, но и с благоговение - че в последния си миг ставаше свидетел на най-красивата гледка на света. Яркото блеснало огледало на снега изведнъж се пръсна на милиони парченца, сякаш великански юмрук разби гладката му повърхност. Буците сняг полетяха във въздуха, а времето сякаш замря - разтегли се в една безкрайна вечност, докато той с удивление наблюдаваше големите снежни дирижабли, които бавно падаха надолу. Слънчевите лъчи си проправиха път през пелената от снежния прах и я обляха в цветове. Беше като застинала сапунена пяна, като безброй много шарени пеперуди от сняг.... после мигът свърши, а лавината стовари яростта си отгоре му.
Last edited by Moridin on Wed Feb 02, 2005 1:27 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
Мня тежък работен ден си беше. Ма айде да симулирам ентусиязъм.Roland of Gilead wrote:Еми срам, не срам (не срам всъщност), като няма желаещи да пишат, нито желаещи да постват думи...
куче; човек; целувка; мисъл; нож
- Кучи кучи кучи подвикваше мамещо селянина. - Ела' бе. Мършавото куче обикаляше предпазливо. Корав селски помияр си беше. Обмисляше внимателно между комата хляб в едната ръка на човека и подаващия се от ръкава му нож в другата. Пристъпваше ту напред ту отскачаше настрани.... Ся тука некъде трее вкарам клише кат "целувката" на смъртта ма ме мързи

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- Що за човек си ти? - гледаше я с угасващ поглед, притиснал с ръка раната, от която стърчеше дръжката на ножа, потънал дълбоко в плътта му - И ще ме оставиш да умра тук сам като куче?....
Крайчетата на устните й леко се повдигнаха в подобие на усмивка. Каква ирония! Последната му мисъл бе, че желае тези устни дори сега, след всичко, което тя стори... Само тези устни в една последна целувка...
Крайчетата на устните й леко се повдигнаха в подобие на усмивка. Каква ирония! Последната му мисъл бе, че желае тези устни дори сега, след всичко, което тя стори... Само тези устни в една последна целувка...
Last edited by Tais on Thu Jan 27, 2005 9:49 am, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage