Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 12, 2010 8:34 pm

http://www.imdb.com/media/rm2515832064/tt0938283
:dash:
Дев Пател като Зуко.
:dash:
Не го знам що за актьор е тоя, ама това...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 12, 2010 9:54 pm

Не знам дали точно това е точната тема, но както и да е. Имам нужда от обяснителна лекция по повод на The Graduаte. Значи, този филм така и не го разбрах (струва ми се ) и понеже в едно друго заглавие (по-точно 500 Days of Summer) този филм има известна роля в представянето на историята, бих искала да помоля всички добри души, които биха се смилили и не ги е гнус от подобно поставяне на въпроса, да ми обяснят смисъла на филма.
Spoiler: show
По-конкретно, винаги съм се чудела точно онзи последен кадър, който го имаше и в Самъра, та точно онзи последен кадър, в който усмивките им изведнъж помръкват, не означава ли, че и двамата всъщност са нещастни от избора си?
Бонус въпрос за гледалите 500 Days of Summer:
Цитирам по памет, но беше нещо такова: "Погрешната му представа за любовта/романтиката се базираше на абсолютно неправилно разбиране на Абсолвентът" - ? И после моментът със самото гледане на филма...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Apr 12, 2010 10:12 pm

За мен идеята относно цялото вмъкване на The Graduate и после съответните им реакции при въпросната сцена е следното:

The Graduate към момента на правенето му и пускането му на екран е предимно и най-вече социална драма, която се занимава с въпроса 'Какво се случва, след като двама души сключат брак?'. Има ужасно много филми по същото време, които отместват фокуса от романтиката преди брака, към последствията от самия съюз.
Краят на The Graduate при Никълс говори, че бъдещето на двойката е мъгляво и неясно. Има я еуфорията, че те адски романтично са се събрали, етц., но по твърде ясен начин се усеща и че те едва в самия край започват да си дават сметка какви последствия може да има това, както и че всъщност емоционалната връзка между тях може да не издържи, етц. Всъщност, това е и основният плюс на филма като такъв -лекото намигване към не-хепи енд.
При 500 Days точно това е важно -
Том никога не е изпитвал това, което Съмър е преживяла през детството си -разбити илюзии от ужким съвършен съюз (развода на родителите й). Том не е изживял подобно сътресение и нищо не е разклатило нескончаемата му романтичност. Той се фокусира върху 'тук и сега', а не очаква нещата да се развалят и прпаднат така, както Съмър. Когато гледат съответната сцена, Съмър вижда какво се случва отвъд, тя вижда 'краят'. Том вижда захаросан хепи-енд. Което в крайна сметка говори, че двамата истински не са един за друг. :)
Last edited by Vivian on Mon Apr 12, 2010 10:20 pm, edited 1 time in total.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Apr 12, 2010 10:17 pm

Хммм, таковата, Вивиан, може ли да те помоля да си погледнеш поста и някои неща, които сметнеш за нужно, да сложиш в спойлери? :) Щото със сигурност* знам, че във форума има поне един човек, който не го е гледал още :) Да, знам, че едва ли си изложила целия сюжет в два абзаца, ама все пак :)

* мдам, срам, не срам, има начин да съм абсолютно сигурен, че има поне един човек, който не съм го гледал още :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Apr 12, 2010 10:20 pm

Готово. Сори за спойленето. :oops:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Apr 13, 2010 7:38 pm

Има нещо, наричано социологически проучвания, където питат разни хора за разни неща и на базата на това правят разни предвиждания.
Оказва се обаче, че може да се правят предвиждания и като се пропуснат въпросите. А само се анализират мненията на хората, които те изказват доброволно.
Twitter predicts box office hits
Накратко, при анализ на мненията от Twitter е възможно да се предвидят приходите за даден филм, както и представянето му след първия уикенд.
Малко прекалено точни ми се виждат цитираните числа - предвиждане с точност до стотни е прекалено, според мен. Но ме мързи да търся оригиналната статия в arxiv. Така че се задоволявам с преразказа, който и предлагам на вашето внимание.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 14, 2010 7:25 am

Йес! Джос Уидън ще режисира Avengers!
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 14, 2010 10:27 am

Еееее СУПЕР!

Vash
Paragon

Post by Vash » Wed Apr 14, 2010 10:53 am

Аааааааааа!!!!
Яко :oops:

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

VenomPlague
E'lir

Post by VenomPlague » Thu Apr 22, 2010 2:18 pm

По-важното, според мен, е, че ще се намеси в сценария, стига да не се получи нещо такова: Цък :mrgreen:
Знаех си, че след време аватарът ми ще стане отново актуален ;)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 22, 2010 2:24 pm

Ахахахахахах стрипчето е брутално яко :lol:

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Apr 22, 2010 11:21 pm

По повод все по-упоритите слухове за Уидън като шеф на Авенджърите:
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/ ... 5b2474.jpg
But goddamn,
you got me in love again

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 22, 2010 11:29 pm

Е омфг точно по-предният пост от твоя го има този линк :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 23, 2010 1:05 am

Dr. Horrible wrote:По повод все по-упоритите слухове за Уидън като шеф на Авенджърите:
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/ ... 5b2474.jpg
Ъм, то е официално потвърдено, не са слухове ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 23, 2010 1:08 am

What he said. Баси супер се надявам Капитанът да не смуче жестоко, а да е поне умерено гледаем, мен момчето не ми е чак толкова неприятно.