BIG BROTHER

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jan 21, 2005 12:15 pm

Мда...
Можеше.
Друг е въпросът, че това го казаха 1 час преди края на гласуването и, че при толкова изпратени sms-и вероятността е минимална....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Jan 23, 2005 11:58 pm

Преди известно време видях в един трамвай надпис "Нед и Гро са невинни"... много е страшно.
Хората се вълнуват от идеи, каузи, от себе си дори, а тук проблемът е колко са онеправдани "Нед и Гро". Уф:( Нямаше да е толкова тъпо, ако го нямаше този всенароден овчи ентусиазъм.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Mon Jan 24, 2005 1:30 am

Е, някои хора прекаляват с вманиачаването :P
Горките, мир на облъчените им мозъци :cry: :cry: :cry:
МУАХАХАХАХА
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 24, 2005 12:26 pm

Morwen wrote: Уф:( Нямаше да е толкова тъпо, ако го нямаше този всенароден овчи ентусиазъм.
И какво му е страшното ???
Някои би могъл да каже, че е страшно човек да губи време и енергия за да чете фантастични книжки или за да гледа футболни мачове, или за да... живее...
Хора, какво да ги правиш. Сапунените опери и чалгата по- добри ли са ? Или гореспоменатите футболни мачове ? Или де да знам ...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Jan 24, 2005 1:51 pm

Футболните мачове поне не са придобили популярност за два месеца, като Биг Брадър. :) Да не говорим, че са около милион пъти по-интересни (с изключение на родните, но това е друг въпрос).
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 24, 2005 4:07 pm

И какво му пречи, че е придобило популярност за кратко?
Пък относно футболните мачове, много хора ще кажат точно обратното....

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 24, 2005 4:18 pm

Прочее, нито в чалгата, нито в сапунките, нито във фантастичните книжлета или футбола има толкова демагогия към зрителя/слушателя/читателя, колкото в тая чикия. Извинявам се, обаче тук се искат определени условия от зрителите и те си ги изпълняват до последното с послушание на пълни имбецили.
And you can't dance with a devil on your back...

tin4e
Commoner

Post by tin4e » Mon Jan 24, 2005 5:00 pm

:o :o :o
не мога да разбера хората които гледаt тва предаване с interest и нетърпение и тръпнат какво ще стане в него както едно време с латинските сапунки

:x а тва си е чисто вояорство все едно да гледа каkво правят съседите ти

егати голяма простотия е :shock:

не че и аз не поглеждам оt дъжд на вятър де ама :roll:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 24, 2005 5:01 pm

Ми то демагогия навсякъде има (поне във всичко изброено). Е за фантастичните книжлета може да се поспори...
Зрителите изпълняват? Ми изпълняват ами.
Ми във другите неща (от изброените) не изпълняват ли?
Ми може да е много по- малко ама ситуацията е подобна....
Ма да се върнем на въпроса. Какво му е страшното? Да не би хората да са станали по- тъпи вследствие от биг брадъра?

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 24, 2005 5:06 pm

Ъъъ, да? В смисъл, МНОГО ЯСНО? То не че от конкретно ББ или конкретно чалгата, или конкретно нещо друго може явно да се затъпее (море, не можело...), ама всичко като събереш, получаваш средностатистическия тийн-олигофрен, малоумната домакиня и бачкатора-имбецил.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 24, 2005 5:09 pm

Ма да де...
Ма аз искам да ти кажа, че гледането на ББ е по- скоро следствие от дълги години упорито затъпяване, а не ББ конкретно е причина за затъпяване...
И освен това, налага се да го кажа, има много интелигентни хора, които го гледат. Всъщност ако има нещо плашещо в цялата работа то е точно това...

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jan 24, 2005 6:23 pm

A, не. ББ е както причина, така и следствие, много моля. Ако хората не бяха затъпели до крайност, нямаше да седят и да го гледат, това е ясно. Но че хората затъпяват точно от такива публични изпразвания - това едва ли някой може да го отрече! ББ си стои и от двете страни на уравнението, а масовата му гледаемост е само една тъжна, ама много тъжна констатация. Те и гладиаторските борби навремето са се радвали на широка популярност, не е ли тъй? А това също е някакъв вид гладиатроска борба - седиш и на живо наблюдаваш убийството на беззащитните останки от човешкото самосъзнание. ББ и подобните нему полюции са едно позорно явление.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 24, 2005 7:38 pm

Защо бе Марф...
Ама хич не си права. Аз съм привърженик на оная идея, че не е важно какво прави човек, а по- скоро, защо го прави. Сиреч- не е лошо да гледаш сапунени опери, ако си се хванал да пишеш докторат за влиянието им върху съвременното общество, но виж ако си вманиачен побърканяк....
Та, ББ не е нещо чак толкова лошо. Дори на мен ми беше интересно като психологичен експеримент. Мда, направи ми впечатление, че някой от задачите, които им даваха си бяха едно към едно взети от сензитивни тренинги. Например оня "горещ стол" ....
Естествено приоритет тука е вземането на парички и цялата работа се опорочава, но само по- себе си гледането на ББ не може да те накара да затъпееш, ако преди това не си затъпял или ако... умопомрачително не се вманиачиш...
Не твърдя, че е най- развиващото ума предаване, ама всички понякога искаме да седнем и да позяпаме нещо ей така, след като ни е писнало да учим или не знам си какво. И ако не се прекалява в ББ няма нищо лошо. Идеално може да свърши тази работа. Да убие малко време и да даде малко храна за елементарен размисъл....
Когато стане мания и започнем да пращаме sms- и, тогава работата е друга...
Е, не мога да отрека, че в повечето случаи ББ е гледан от ... хм ....бх... не чак толкова интелигентни хора. Ама, дали това или сапунките. Лично на мен ББ ми се струва по- добрия вариант...
И такива неща де. Далеч съм от мисълта, че ще променя нечие мнение (освен може би моето :)), ама все пак да си попиша....
Хихи..

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 24, 2005 7:50 pm

Пич, ББ е предаване, в което няколко идиота се опитват да те лъжат, че се държат естествено. Предаване, което ти обяснява, както и Фрийман написа, че воайорството, напук на съвременната култура, всъщност не е нещо смешно и перверзно, ако щеш, а нещо, което трябва да правиш с кеф. Ти усещаш ли се изобщо кви глупости пишеш в момента? Как ли пък не са го загледали масово ББ, за да следят психологическото му влияние върху участниците. Да зяпам неква руса уфтсъ да се маже с крем 15 минути!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jan 24, 2005 8:00 pm

Ай ся, не е чак такова социално зло. Тъпо е, да. Амам много. Нека овците да пасът пък който не го кефи да си чете книжка нейде примерно през това време. Поне не ни карат насила да го гледаме. А че който седи и го гледа редовно и с кеф, че е незадоволен тъп селянин, тъп селянин си е, и никой не може да ме убеди в обратното. Не им знам и имената а и не съм гледал повече от 20 мин и то щото го гледаха в захлас некви тъпи путки в едно ресторантче дет вечерях. Нищо не ме задъжа да го загледам, така че глупости като тва че е причина за нещо сериозно ББ или че е повлиял пагубно на бг народа са си изсмукани от пръстите. Не ми пречи на личния живот, пък останалото който не знае как да борави с дистанционно да зема да му обясня. :evil:
Last edited by Xellos on Mon Jan 24, 2005 8:03 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”