Spartacus: blood and sand
Да бе, знам си, че за различните телевизии критерият за висока гледаемост се изразява в различни числа. Доста ясно, че щом планират и втори сезон са доволни в Старз.
Мисълта ми беше, че не очаквах "Спартак" да се следи от толкова малко хора по принцип. Където и да го видя споменат, хората са доволни зарибени.
Мисълта ми беше, че не очаквах "Спартак" да се следи от толкова малко хора по принцип. Където и да го видя споменат, хората са доволни зарибени.
Според мен проблемът е в относително слабите първите 2-3 епизода, които бяха бутафория. Ако след като ги изгледаш някой не ти каже/не ти е казал, че Спартак наистина си заслужава много и е страхотен сериал, не знам каква ще ти е мотивацията да продължиш освен кръв и дъ окейжънъл тит....
Например ти не мисля, че би седнал да го гледаш, ако не те бяхме облъчвали в тази тема:)
както казах - нека word of mouth заработи и ще е по-друго.
Например ти не мисля, че би седнал да го гледаш, ако не те бяхме облъчвали в тази тема:)
както казах - нека word of mouth заработи и ще е по-друго.
Никола, моята трудногледаемост идва по-скоро не от негативизма и лошите неща, които се случват на героите, а от бруталните неща, които се случват на всичко живо. Тук имаме огромно ниво насилие - не просто тъга и безнадежност. Едно е някой да умре, друго е да му размажат черепа със сто удара в ръба на басейн, при това директно пред очите ти, беа да е само загатнато. Или пък някакво дребно пишлеме да те накара да убиеш приятел без конкретна причина, а ей така, щото има властта да го направи. Не мога да нося много на подобни неща. Идва ми да крещя.
Търсен ефект е, то е ясно. Определено постигат някаква достоверност.
И забелязах, че са сложили надпис в началото на последните серии - че има много секс и насилие и гледаме на собствена отговорност.
Търсен ефект е, то е ясно. Определено постигат някаква достоверност.
И забелязах, че са сложили надпис в началото на последните серии - че има много секс и насилие и гледаме на собствена отговорност.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
Еми знам ли, може би съм играл достатъчно Год ъф Уор (или по-скоро фактът, че видях за пръв път труп на 8 години има значение), но на мен определено не ми пречи, а всичко ми изглежда много по-автентично така. Само бих те коригирал, че специално при гладиаторските сцени насилието е леко комиксово и бутафорно и там въобще не мога да си suspend-на disbelief-a, кефя се само на хореографията на битките. Например червата в последната серия бяха доста нереалистични на вид според мен.
Както и да е - след събота предполагам, че ще искаме много нови серии скоро, ама нъцки, за което само може да ни е яд. Дано Анди Уитфилд се оправи (не заради сериала разбира се).
Както и да е - след събота предполагам, че ще искаме много нови серии скоро, ама нъцки, за което само може да ни е яд. Дано Анди Уитфилд се оправи (не заради сериала разбира се).
Те това се казва страхотен финал на сезона!
Напрежението беше чудесно поддържано с флашбеците.
Най-много се впечатлих от сцените
Дори да няма втори сезон (дано да има, де), знаем как завършва историята. А първият си е добър завършек на някои сюжетни линии и без това.
Напрежението беше чудесно поддържано с флашбеците.
Най-много се впечатлих от сцените
- Spoiler: show
Дори да няма втори сезон (дано да има, де), знаем как завършва историята. А първият си е добър завършек на някои сюжетни линии и без това.
Наистина страхотен финал. Получихме си всичко, което искахме, поне аз съм напълно доволна от кървавата баня
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Смазващ финал, и ние го гледахме събота вечер, нещо групите се забавиха много с рипа този път. От толкова време не ми се е случвало сериал (по-скоро сезон) да свърши точно как искам, бая удовлетворително си беше. Разрешиха де що имаше сюжетна линия (с изключение на русата мацка, но трябва някой да остане и за по-натам), всичко беше жестоко заснето и изпълнено, особено бичът на Докторе-то в правилния момент бше баси оуниджът:)))
Бтв Докторе-то е персиецът, на който Леонид му казва ДИС ИС СПАРТА вчера случайно го видях:)
Бтв Докторе-то е персиецът, на който Леонид му казва ДИС ИС СПАРТА вчера случайно го видях:)
Изгледах го за 2 дни и е просто великолепен. Изморен бях, много ми се спеше, но просто не можех да се спра. Съвсем сериозно се замислям дали това не е най-добрия сериал изобщо. Не знам как ще изтрая, докато излезе prequela на следващия сезон.
Last edited by Amikae on Sat May 29, 2010 11:48 am, edited 1 time in total.
- armageddon
- Forsaken
- armageddon
- Forsaken
Добра новина за феновете на сериала - Анди Уитфийлд се е оправил и скоро ще се включи в подготвяния прикуъл
Е като се е оправил, защо не подготвят втори сезон? Нали уж го бяха отложили точно заради неговото здравословно състояние?
Иначе добра новина, де, радвам се за човека.
Иначе добра новина, де, радвам се за човека.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- armageddon
- Forsaken