Bones (here be spoilers!)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 15, 2010 7:33 pm

s5e16 ;) Малко флашбакове, тамън си исках Зак ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 9:02 pm

Някои теми са позаебани, гледам. :mrgreen:

Bones 6.17, 6.18
Разследванията все още са приятни, но горката Боунс вече я превърнаха в асоциален полуидиот, който е расъл само в джунгли и лаборатории едва ли не. От напъните й за шеги и игри на думи ми идва да заровя лице в шепи. А пък Суийтс в последно време взе да го раздава главен разпитващ на мястото на Буут и Боунс. Абе става за гледане все още.

От сега вървящите многосезонни сериали класацията ми е South Park > American Dad >>>>>>>>>>>>>>>> NCIS >>> Bones > Castle. За Свръхнатуралното е рано да коментирам цялостно, тъй като съм едва в началото на втория сезон (но засега върви повече от добре), а Хауса го отписах.

Bones 6.19
Скритият пилотен епизод на евентуалния спиноф на "Боунс".

http://en.wikipedia.org/wiki/Bones_(TV_ ... off_series

http://www.deadline.com/2010/10/foxs-dr ... ff-series/

Обещаващо, много обещаващо.

Главният герой е с интересно умение - открива всякакви хора и неща, а като балансиращ минус страда от патологична параноя. Сафрън Бъроуз и Майкъл Кларк Дънкан като сайдкиковете му стоят съвсем добре също. Само Сафрънката прекалява с акцента, но ако стане сериал се надявам да го посмекчи.

А конкретно в този епизод имаме и ДАНИ ТРЕХО КАТО БЛАГОЧЕСТИВ КАТОЛИЧЕСКИ ЕПИСКОП. :metal:

Стискам палци Фокс да дадат зелена светлина на спинофа. Най-малкото внася свежест спрямо "Боунс", който крета към пенсионирането (като "Хаус" и NCIS).

Bones 6.20 - като за шести сезон бива. Финалният тост беше готин.
Ако епизодите обаче продължат да са просто "ами бива", тоя сезон ще ми е последен.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 06, 2011 8:02 am

Bones 6.21
Много силен епизод. :cry: :thumbsup:
The Best of Mozart

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 06, 2011 10:39 am

Спрях да гледам сериала след епизода с трупа в шоколада. Имам намерението да го завърша, когато сезонът приключи. Първо, многоседмичните паузи между епизодите ме издразниха адски много - мисля, че бяха повече и по-дълги, отколкото при "Доктор Хаус", а това е неприятно. Второ, и по-важно, до там, до където го гледах, сериалът приличаше твърде много на романтична комедия. Беше си забавен, де, обаче го раздаваше твърде несериозно. В това няма нищо лошо, обаче като си припомня на какво станах свидетел в предишните сезони и какво, всъщност, ме накара да харесам сериала, някакси...

А и човек би решил, че за шест години работа с Буут и останалите в екипа Боунс би трябвало да се понаучи на нормални взаимоотношения, а не да става все по-асоциална и по-асоциална до степен да изглежда странно, вместо да забавлява.

По-натам става ли поне малко по-сериозно?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 06, 2011 9:23 pm

Не знам какво разбираш под "по-сериозно". Сериалът поначало си има "несериозни" елементи.

Качеството от първите да кажем два-три сезона го няма вече, сега си личи, че карат по инерция - като много други сериали с повечко сезони. От време на време вадят по някой добър епизод (като последния, според мен), но свежестта си е отишла и в това няма нищо изненадващо.

За многоседмичните паузи може би само така ти се струва. Броят на епизодите на "Боунс" и "Хаус" е съпоставим - между 22 и 24 на сезон обикновено. Това е стандартната бройка за доста сериали. Вече как разпределят датите на излъчванията е друг въпрос.

За поведението на Боунс съм съгласен, малко по-горе казах същото. Макар че в някои епизоди (отново, като 6.21) се стараят да компенсират оливането и да я покажат като чувствителен човек, който е имал тежко детство по сиропиталища и е потърсил убежище в науката, защото го е страх да се отвори към други хора.

Засега тоя сериал ми е на кантар, но ако завърши стабилно, ще погледна и следващия сезон.

Може и да греша, но "Хаус" и "Боунс" май са най-гледаните художествени сериали на Фокс, или поне едни от най-гледаните, та е нормално телевизията да ги държи колкото може. Обаче ето - при "Хаус" намаляват бюджета и вероятно осми сезон ще е хем последен, хем с по-малко епизоди, а "Боунс" също едва ли ще продължи още дълго.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 13, 2011 6:14 am

6.22

(минутката на простака)
Spoiler: show
РАЗГЕЛЕ, НАЕБАХА СЕ!

АМА НИЩО НЕ СЕ ПОКАЗА, ДА ГО ЕБА! САМО СЕ НАМЕКНА НА ДРУГИЯ ДЕН, ЧЕ Е СТАНАЛО!

Всъщност нищо чудно Емилито да е отказала да снима самата сцена.
Плюс това се стигна до въпросното по доста разочароващ за мен начин.
Grieving sex? Seriously? След всичкото им сближаване, което грижливо се изграждаше в продължение на няколко години, сефтето им е за прогонване на посттравматичния стрес тип "дай да се утешим взаимно"?!
Слаба работа. По-добре така, отколкото никак, де, ама слаба работа.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 31, 2012 3:24 pm

Мдаааам, доста се изчерпаха Костите отдавна, и гледам са пуснали спинофче "The Finder" за Търсача от една от сериите в сезон 6 със същото име. За сега 3 серии се гледат, но подозирам, че ще фейлне бързо.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 12, 2012 2:32 pm

8 епизода от The Finder и става все по приятно за гледане. Друго си е като актьорите са симпатяги. :thumbsup: 7ми епизод трейсваха някакъв хакер в - sofia bulgaria :mrgreen:

:D
Image
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 05, 2012 8:48 pm

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Sep 28, 2012 10:26 am

Първите 2 епизода на новия сезон са добри и ми харесва как
за момента разкараха проблема с хакера, оставяйки си вратички да го върнатр в играта, когато си поискат.
Семейната драма на Буут и Боунс обаче ми е скучна, най-вече защото семиейните идеали и религиозността на Буут са ми мега досадни. Все тая, кефя се на това сериалче.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving