Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 10, 2010 5:50 pm

Ще кажа не. Други въпроси?

Бтв, модераторът на геймс форума не се кефи, когато разни претенции смятат, че понеже имат повече часове навъртяни на произволна игра, тва им дава правото да тролят по всеки, който не е на тяхното мнение. Познавам го и знам. Повече няма да се излагам да ти се връзвам на провокацийките, можеш да ме затапиш да не си капо.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Apr 10, 2010 6:23 pm

Естествено, че ми дава право :lol:

Лек и весел ден, Симе, аз отивам малко да се видя с приятели :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Apr 10, 2010 7:16 pm

Абе тия дънджъни и мен ми дойдоха дългички. Е не 8 часа. Бързо се минават, но са доста монотонни и по-дълги в сравнение с всяка друга местност в играта. Darkspawn>Darkspawn>Some spiders>Darkspawn>Drakes>Darkspawn. Ако се кътне с около 1/3 ще е перфектно. Бих предпочел няколко по-трудни битки(или по-масирани) пред монотонното ринене на Darkspawn. Също тъй ми се ще да беше доста по-тъмничко там и ако беше сигурно щеше да ми е най-любимата част от играта. Иначе конкретно ключовите места в тези местности блестят, но ненужния брой гадинки за трепане балансират нещата към горе-долу задоволителен резултат. Поне при мен това. Иначе със сигурност едни от най-бруталните неща в цялата игра са точно в Deep Roads.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 10, 2010 9:20 pm

Ах, излъгал съм. Над 45 са часовете.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Apr 10, 2010 9:36 pm

Мен не са ми дълги - мен са ми скучни- с концепция са ми скучни защото дънжън краула в подземни коридори ми е омръзнал от години. Както казва Амикае поне да имаше по интересни боеве а не малки групи Даркспауни които падат по еднообразен начин .

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Apr 10, 2010 9:36 pm

Коле, вече през ден си лееш комплексите под формата на лични нападки, време е да си туриш една пауза. Щот ако не, някой друг ще ти я тури.
Абе тия дънджъни и мен ми дойдоха дългички. Е не 8 часа.
Хехе, аз със сигурност хиперболизирам, но това показва колко дълги ми се сториха. Друго на ръка, че аз обичам да си ровя из всяко ъгълче в игрите (не че тук имаше толкова за какво), та се мотках още повече заради дървения дизайн на подземията там (най-обичам като трябва да се въртя в кръг и да бектреквам излишно...). Няколко месеца по-късно не помня къде точно спрях да играя и кое точно от джуджашкия лабиринт бяха The Deep Roads, но за мен цялата игра там беше една сива маса. Мисля, че беше в някаква зона с призраци ор уотевър или може би малко след това.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Apr 11, 2010 12:48 am

Докъде сме стигнали да мерим кой колко часа е играл. Нивата в целия Дийп Роудс са супер безлични, еднообразни и без никакво предизвикателсво. Освен може би това за Шейл, което пък беше красив еднопосочен коридор без особени разклонения :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 11, 2010 1:53 am

Пич, и ти и всичките Байоуеър-хейтърчета сте ми супер безлични и еднообразни, ама продължавам да ви отговарям на безмислиците, нали? ;)

АлДим - пробвай се, има кой да меи възстанови постовете както и кой да ме ънбанне енд стъф :wink: И хайде ти и Симеон да се опитате да водите нормален разговор без да използвате позицията на това, че можете да ми триете постовете, става ли? В смисъл - малко е тъпо нон-стоп да водиш спор от позицията на силния и да можеш да триеш постовете на другия само защото не ти харесват. Някак нечестно е лекинко.

Обективно и по темата: мен въпросните дънджъни въобще не ми бяха дълги и си бяха истинско удоволствие, защото имаше много и то доста мащабни битки, в които можех на максимум да изпитам най-страхотния геймплей в битките на ролева игра за последните 3 години (особено при страхотните босове).

И определено ще си ги мерим кой колко часа е играл поради простата причина, че хора, кйто дори не са превъртяли играта си позволяват да я критикуват, което за мен е откровено СМЕШНО омг :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 11, 2010 2:27 am

Държиш се като абсолютно ненормален. Всички, дето не са съгласни с теб, са "хейтърчета" (аз съм МНОГО лют хейтър ше знаеш, Дууми също. И двамата МРАЗИМ Байоуеър), а после НИЕ сме тия, дето не можели да водят нормален разговор? И за капак имаме и "обективно" мнение? Бате, с последния пост си за Цитаделата, кълна се :lol: Ходи с нетърпящите критики възторзи там, Спарки ше те прегърне с отворени обятия.

На мен пък ми е двойно по-смешно как хора с 50 часа навъртяни нямали право на критика, щото не са превъртяли играта. Ти щото си я врътнал точно на стотния час, нали... И въобще, говорим за конкретен куест, който за да може да бъде коментиран, е достатъчно да е бил минат. Какъвто случаят очевидно е при всички тук. Изобщо у лево със злобарската агресия, щото не знам кой от ква позиция спори, но ти си човекът, на когото най-много тролене му се позволява в тоя форум и който най-много роптае срещу модераторски произвол после. Всяко нещо си има граници, деба.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Apr 11, 2010 8:59 am

Коле, никой тук не ползва правата си специално, за да ти надцаква мнението. Честно казано, едва ли на някой въобще му пука чак толкоз за него. Проблемът е, че твоите "аргументи" обикновено са комплексарско тролене срещу останалите юзъри вместо нормален спор. Смешно е, особено когато небрежно почнеш да се фукаш с активния си социален живот, за да "засрамиш" нещастните "хейтъри" срещу теб, но е хубаво да си измислиш нов comedy routine вече. Този не минава.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 11, 2010 9:38 am

Саше, моля те все пак да не бъдеш чак такъв лицемер, става ли? Твоите аргументи, че не ти е допаднало това или онова в ДА са, че ти било досадно, "цикльорско" (това наистина ми е най-неправдоподобно, баси това не е Lineage или MU online, че въобще да става въпрос за "циклене") и темподобни. Очакваш аз да си губя времето да пиша по-състоятелни при условие, че ти и Симеон (защото неговите са същите) не сте, така ли? Няма да стане. Псевдо-заяждането за активния социален живот ще го пропусна, защото ми мирише на комплекс/някакъв личен проблем (совен това аз нямам такъв лол, кога съм успял и да се "фукам" с него...).

Към Симеон: Неслучайно използвам думата "хейтърчета". Никой от вас за 44 (май вече 45) страници тема не е похвалил играта и разработчиците повече от веднъж. То не беше "историята ми е тъпа", "лицевите анимации са в гъза", "джуджетата ми бяха скучни", "прекалено цикльорско ми стана", "DA:O е толкова зле, че единственият й плюс беше да ме накара да се сетя за BG1 и 2"", естествено класиката "ама МАс Ефект е в пъти по-добра!!111!!!11!11!1" и всякакви подобни....В същото време дори хора като Симеон (тук не се заяждам въобще наистина), които не цъкат толкова са играли 45 часа....Четиридесет и пет. Е все за 45 часа трябва нещо и да ти е харесало според мен майка му стара....

И без condescending attitude-a, защото аз на самоцелно и неаргументирано плюене винаги ще отговарям като 14-годишен, няма какво да се изненадвате.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Apr 11, 2010 11:54 am

@muad_dib - Сам направи връзката - явно играта в играта ОЧЕВИДНО все нещо ни е харесало за да я играем от 45 часа на горе - тук вероятно е мястото да отбележа че навъртяното игрално време, превъртане или тн за мен далеч не е признак за каквото и да е било, най-вече майсторство, като говорим за изцяло сингъл заглавие - но след като не сме я похвалили повече от веднъж явно не е достатъчно вдъхновяваща да пишем 12томна ода за величията и. И след като тук никой не е споделя мнението ти че играта може и да заслужава това, в краен случай 44+ страници тролене от твоя страна в защита на "онеправданото" от има няма 5 човека, които не толкова хейтят, а просто са контра мярка на прекалените хвалби които хвръляш по адрес на конкретното заглавия, явно не сме ти аудотория точно за тези изказвания и може да се поудържиш малко.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Apr 11, 2010 12:49 pm

Е примерно аз чак пък да съм хейтвал... Просто мнението ми за играта е по-балансирано. Все пак оценката за играта е комплексна и съм казал кое за мен е негативното. Всеки трябва да сподели какво му е харесало в играта, но обикновено това, което не му е харесало се коментира повече.

Играта е далеч от перфектна и това е. Всъщност дори и правя комплимент поставяйки DAO и думичката "перфектно" в едно изречение. Защото истината е, че играта не ти дава никаква мотивация за преиграване. Аз я преиграх с два различни ориджина. Може би имам около 140 часа игра общо в Dragon Age: Origins + Awakening. От тези 140 часа зарибен съм бил в най-много 40, което е малко след средата на първото превъртане. И лично за себе си, като сравня това с Baldurs Gate поредицата, която ме е забивала на стола, та дори Icewind Dale игрите, които не се тачат особено много в този форум(за мен са едни от най-силните RPG-та), Dragon Age: Origins не изглежда изобщо впечатляващо. И това са само два примера. Сещам се поне за още 1 тон RPG-та(включително NWN2), които са ме зарибявали повече от DAO и съм преигравал не щото ми се е изтрил героя, а щото са ме кефили.

И между другото, колкото повече часове навъртах с новата бойна система, толкова повече ми липсваше старата. Сега колкото и да ми го хвалят геймплея, от един момент нататък ставаше тотално еднообразен, а това за игра с такъв обем е просто убиец. WoW съм играл предостатъчно годинки за да се сблъсквам и в тази игра с tank n spank геймплея. Но предполагам това вече не може да се промени.

Не виждам как това мое мнение е хейт. Просто изразявам разочарование, което значи, че ми пука за DAO и BioWare. Иначе и аз бях хайпнат в началото, но хайпа си отмина и тогава лъсна факта, че този продукт на BioWare има твърде много недостатъци за да бъде RPG на годината. Което само говори колко слаба е била 2009-та, а и последните години, като цяло.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Apr 11, 2010 2:18 pm

Играта е далеч от перфектна и това е. Всъщност дори и правя комплимент поставяйки DAO и думичката "перфектно" в едно изречение. Защото истината е, че играта не ти дава никаква мотивация за преиграване.
+ 1

Ще си позволя един коментар за часовете - това не е състезание че да мерим часове, играта отчита време дори да си го загубил в четене на кодекса , дълги разговори или обикаляне напред назад.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 11, 2010 3:15 pm

Да приемем, че е въпрос на вкус и лични предпочитания и толкова. Само още веднъж ще повторя по повод тотално джазовия пост на Армагедън - като сте навъртяли по 40+ часа определено трябва да сте харесали нещо, защото ако 40 часа сте играли нещо, което толкова много ви дразни и го плюете системно - това някак ви прави глупаци :).

Към Амикае - твое мнение, човек, не забравяй да го изтъкнеш ако обичаш. Моето е коренно различно и за мен Драгън Ейдж е едно от трите ролеви заглавия, които съм играл с най-голям кеф и определено си го преиграх от раз и то с огромен кеф (без да ми се е затрил сейа, а защото много исках). Така че не си представяй личния вкус за истината.