генномодифицирани храни и анти-гмо активисти

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Mar 21, 2010 2:09 pm

kalein wrote:А знаете ли кой точно е Божин Божинов? :D
Мръсен еретик, очевидно. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Mar 21, 2010 2:11 pm

И той душа носи!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Mar 21, 2010 2:16 pm

Ти мани, ясно е, че Божинов е сатана, по този въпрос съмнения няма, ама вижте таз статия и после за почивка прочетете коментарите.

Хора, страшно е. :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Sun Mar 21, 2010 3:37 pm

"преподавател в Аграрния университет в Пловдив и декан на агрономическия факултет"

Нали си го пише в самата статия? :D
Spoiler: show
Не, не. Сами ще си направите домашното тоя път... Сигурно ще ви е сефте. ;)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Mar 21, 2010 3:43 pm

Т.е. човек с познания в областта, каквито бегемамите нямат?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Mar 21, 2010 5:29 pm

Божинов е Костов.

Не е родил нито едно дете в живота си - това, че е преподавател в Аграрния в Пловдив не значи нищо. И понеже е Костов, е слуга и на Монсанто - онова дето пише в статията, как вече имаме роден прецедент на купуване на хибриди от САЩ, щото сме си унищожили нашите е доказателство, че всички които искат ГМО в България са слуги на Монсанто!!!

Колко ви платиха, а? ВИЕ ВСИЧКИТЕ СТЕ КОСТОВ!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Sun Mar 21, 2010 5:36 pm

Колкото и да е било - не е било достатъчно.

Или поне не виждам знаци да се напъвате достатъчно... :D

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Mar 21, 2010 6:50 pm

Калине, колкото пъти съдбата ме среща с тебе, толкова пъти оставям с впечатлението за сблъсък с човек, чиято съкровена мечта в живота е била да завърши олигофренопедагогика и след това да стане даскалица в паралелка за умствено изоставащи деца, но след това тази красива мечта е отишла в царството на красивите мечти и повече не е видяла бял свят. Това впечатление вероятно се дължи на упорството, с което се държиш към другите хора като към сбирщина умствено изостанали. Няма земна сила всъщност, която да те наведе на мисълта, че по-голямата част от тези, с които упорито контактуваш, нито са човешки нищожия, нито някаква по-особена форма на олигофрени, въпреки че не смятат, че свирепите патладжани ей сега ще дойдат и ще ни изнасилят в леглата.

Възхищавам се, слънце мое, на впечатляващата ти неспособност да водиш нормален човешки разговор. Ти не можеш, ти си ампутиран от способността за контакт с представителите на собствения ти биологичен вид. Забележителен е начинът, по който си запушваш очите и ушите, че сакън да не попаднеш на някой аргумент, дето ще вземе да разпердушини китната ти къщурка от карти, изработени от рециклирана хартия.

За какво да се напъвам бе, Калине? Какво домашно ти дължа пък на тебе, моля другарко, дето обикаляш като някаква свенлива мимоза, обладана от безпочвената вяра, че страда от изключителна забавност с пристъпи на сарказъм? Ти колко точно научни статии по темата прочете, ама наистина научни статии и изследвания, че седиш в поза "даскалица" и с размахано пръстче проверяваш кой си бил написал домашното? А, забравих. Ти нямаше време да четеш статии и научни изследвания. Не и такива. Не и от хора, които не се казват например Диди Баев или друг нему подобен, и не описват подробно как ако някой пусне в природата картоф с гени на кралска кобра, всички ще се изтровим. Ти нямаш желание да получаваш отговори. Ти искаш само въпроси.

Хайде тогава едно малко домашно за детето. Коя е компанията-монополист, която има полза от забраната на научни изследвания в областта на генното инженерство и то ако може в световен мащаб? Коя е компанията-монополист, която образно казано щрака с пръсти всеки път, щом научи за поредния отстранен потенциален конкурент? Дали ще се сетиш? Кой въобще е единственият печеливш от забраната за изследвания върху ГМО? Българската природа ли? Стотината хипита, дето скандираха като замаяни "О-о-о-о, нещеме гемео!" ли? Шепата смахнати, но гръмогласни активистки срещу всичко, като се започне от медицината в това число имунизацията, та се стигне и до гемеотата и които обикновено обитават бгмама ли? Те ли следва да се радват, че в България няма да се създаде някой устойчив на измръзвания сорт пшеница (примерно) или по-високодобивна маслодайна роза, или пък нещо неядивно, което би могло да се засади из землището на "Марица - Изток", но пък би могло да се използва за добив на хартия да речем?

Усмивки няма да ти пиша, защото не съм в състояние да споделям лигавото ти настроение. Само че следващия път, когато те обхване даскалския манталитет, ако обичаш го прилагай спрямо тези, с които обикновено си пиеш бирата.
Last edited by Marfa on Sun Mar 21, 2010 9:16 pm, edited 1 time in total.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Mar 21, 2010 8:03 pm

браво Марфе, пиша ти пет и половина :)

kalein
Arcanist

Post by kalein » Mon Mar 22, 2010 8:59 am

Марфе,

Ако оставиш настрана калъпа "даскалица в паралелка за умствено изоставащи деца" и го замениш с калъпа "някой, който се е бъхтал, давайки на макс от времето и силите си, и желанието, и умението да обхваща колкото се може повече страни от колкото се може повече процеси, слуша някой, който... ъъъ... е свършил какво? и е вложил... какво?, да му обяснява колко грешни са му схващанията и времето, и силите, и как е бахти заблуденият тип", може да ... се изненадаш.

За да разбереш доколко нямаме допирни точки - нещото, което ми описваш горе, и аз, ще ти извадя твои фрази, които НИКАК не разбрах. Не разбрах защо са там, защо ги казваш, говорейки на мен... не разбрах.
упорството, с което се държиш към другите хора като към сбирщина умствено изостанали

Няма земна сила всъщност, която да те наведе на мисълта, че по-голямата част от тези, с които упорито контактуваш, нито са човешки нищожия

свирепите патладжани ей сега ще дойдат и ще ни изнасилят в леглата

ти си ампутиран от способността за контакт с представителите на собствения ти биологичен вид

си запушваш очите и ушите, че сакън да не попаднеш на някой аргумент, дето ще вземе да разпердушини китната ти къщурка от карти

обладана от безпочвената вяра, че страда от изключителна забавност с пристъпи на сарказъм

седиш в поза "даскалица" и с размахано пръстче проверяваш кой си бил написал домашното

полза от забраната на научни изследвания в областта на генното инженерство

тези, с които обикновено си пиеш бирата
Тъй или иначе, с приказките свърших. Ако може да се поизтрият приказките ми по-горе - аригато. Ако може да се поизтрие потребителят kalein - домо аригато.
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Mar 22, 2010 9:16 am

Е, не определено няма да се трият приказките. Образователни са един вид...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Mar 22, 2010 9:17 am

kalein wrote:Не, не. Сами ще си направите домашното тоя път... Сигурно ще ви е сефте. ;)
Калине, последния път като ти ни даде домашното "наготово" какво се оказа? Че май ти самия не си го беше направил домашното като хората, та трябваше ние да седнем, да го прочетем и да го обясним май, а? Така че хайде стига се правил на интересен и просто напиши каквото имаш да кажеш, понеже някои хора нямаме желание да си губим времето.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 22, 2010 9:27 am

Ами аз конкретно съм се бъхтила да завърша първо средно образование в биологическа паралелка в НПМГ с отличен успех.
После съм се бъхтила да завърша в ХФ към СУ бакалавърска степен по теоретична химия и физикохимия с отличен успех.
После съм се бъхтила да завърша на същото място магистратура по изчислителна химия не само с отличен успех, ами и като отличник на випуска.
В момента се бъхтя да завърша докторантура по квантова химия в Университета в Калгари в групата на втория най-цитиран химик в Канада. Тук оценки вече няма, само курсовете, които взех, ги взех с отличен успех (с по 90-95%).
От биология до квантова химия - разбирам от 3 точни науки + математика. За което се бъхтих много. Повече отколкото можеш да си представиш. Понякога по 13 часа на ден. Понякога и по повече.

Въпросът е защо не слушаш човек като мен, Калине. Защо? Кого слушаш? Защо го слушаш? Ако има изобщо някой, когото да трябва да слушаш, то това съм аз и тия като мен - щото ние сме се бъхтили, отдавали времето и желанието си не само да обхващаме гледни точки, а да получим колкото се може повече обективна информация за света, в който живеем. Ние трябва да сме ти инстанцията, на която се доверяваш. Нас трябва да слушаш, щото сме по-знаещи от мнозинството. И да, ние също виждаме различни гледни точки и ги разбираме, нищо, че не приемаме всичките. Ние можем и да оценим кога нещо е грешно, щото имаме нужната информационна база за това. Защо не ни слушаш, Калине? Ако е за бъхтеж - бъхтили сме повече, по-системно, по-методично и по-целенасочено от теб.
Last edited by Amelia on Mon Mar 22, 2010 9:48 am, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Mon Mar 22, 2010 9:47 am

Като ми говориш за генетика или биология, те слушам най-внимателно, Хрис. Може да не вярвам 100 процента в това, което казваш - но то е само защото слушам и други хора, които са се бъхтали в същата област, повече на брой години. Тъй или иначе - чета те, пиша си най-важното, сравнявам, проверявам. И понеже масата неща съвпадат - в масата случаи ти вярвам.

Ако обаче (хипотетично) решиш да ми говориш за доцент Божин Божинов или българското анти-ГМО движение... извинявай, но там ще ти вярвам по-малко. И за тях ли знаеш повече от мен? (Аз пък съм "отличник по граждански движения" ;) - вложил съм аналогично време и усилия в тях през последните 10 години.)

Ей това е същината на проблема. Всеки да си знае гьола, и да знае, че нагазвайки в чужд гьол, следва да е по-внимателен с приказването.

П.П. Който иска инфо за Божинов, да ми драсне ред на мейла. Съжалявам, че изобщо се намесих тук - няма повече.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 22, 2010 10:04 am

Аз дотук съм се старала да не обсъждам много конкретни лица. За анти-ГМО групата (става дума за тия дето правят промените по закона, не малоумните игнорамуси по протестите, за които се изказвам чистосърдечно, че са малоумни игнорамуси и не ми трябват лични контакти, за да ги идентифицирам като такива) дълго време мрънках за информация и още не съм преценила какво мисля за тях, така че не съм се и изказала.
Изказвам се за БГмамите, защото болшинството от тях са МНОГО зле. Една приятелка ги оприличи добре като "инфантицидни лелки". Изказвам се за теб и Габче, понеже имам достатъчно контакти и впечатления вече. Иначе дотук се придържам основно към коментар на фактологичните и логически противоречащите си безумия, на които ставам свидетел непрекъснато в този скандал.
За Божинов не мога да се изкажа, щото не знам нищо за него отвъд двата материала във вестниците към които има линкове тук. И с чието съдържание съм много съгласна.

Аз между другото търся истината, а не държа да се окажа права. За мен е важно да науча повече за ГМО. Като човек и като учен. Не защитавам гледната си точка (само) от себичност и нарцисизъм, ами и от искрена жажда за знание. Дори не мога да се нарека ГМО привърженик - за да им стана привърженик, трябва да съм убедена в качествата им и ползата от тях, а до момента не съм. Просто наистина анти-ГМО протестите почиват на фактологически грешки, дезинформираност, фанатизъм и примитивизъм. И това ме дразни УЖАСНО много, защото пречи на събирането на знание. Блокира информационната база на цялото човечество, което е непростимо. Не мога да си обясня защо човек би се гордял с това и би го практикувал, ако разбира какво прави.

Oui. Je suis garbage.