Random Book Stuff

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Feb 05, 2010 2:24 pm

Искам да споделя невероятното, лично за мен, откритие , във връзка с повдигнатата от мен преди време тема за масова вампиризация на българския книжен пазар - издателство Ибис, което е безумно профилирано в издаването САМО на вампирски и демонски историйки от крайно непознати авторКИ, научили се да пописват в последните 5 години максимум. Плашещо. И уникално.
http://www.ibis-press.eu/forth.php
Самата тематика не ме вълнува, но мисълта, че има издателство, активно хънтващо непознати и рискови автори и истории, стоящо на гребена на актуалната маркетинговата вълна, участващо самоцелно в неизброимо много форумчета, преливащи от фен преводи на знайни и незнайни вампирски историйки, таргетиращо най-медоносната група -невръстните девойки и младежи... Просто невероятно комплексна стратегия, макар и в противна на мен посока. Иска ми се да работя с такива хора... Макар и на други теми.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Feb 05, 2010 2:35 pm

Еми това се търси и продава в момента. Между другото издават и Л. Дж. Смит, която може да се нарече бабата на тия книги. Вамписките дневници са писани в началото на 90-те :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Feb 05, 2010 4:17 pm

Не им личи възрастта на Дневниците, ама хич... :)
Но идеята ми беше за самата супер про-активна политика на издателството, и доста обширната книгоиздателска стратегия , която имат - на нещо толкова подчертано цивилизовано и новаторско ми лъха от нея, че почти съм се изкушила да стана вампироман, само от професионално уважение някак :)

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Feb 08, 2010 12:05 pm

А някой знае ли какво се е случило с www.chitanka.info? От няколко дни не мога да го отворя, да си дочета книжлето :(

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Mon Feb 08, 2010 12:21 pm

Ъпдейт. До 1-2 седмици би трябвало да тръгне.
Image

shannara
Misting

Post by shannara » Wed Feb 10, 2010 2:38 pm

Мммм, Вампирските дневници не са кой знае колко рискови предвид факта, че в момента тече сериалът по тях. Според мен беше въпрос на време в България да се появи и друго фентъзи издателство освен Егмонт, който да предлагат основно YA литература. Защото и Л.Дж. Смит и Рашел Мийд пишат тийн истории.
Апропо, явно си проучват нещата, защото третата поредица, която ще подхванат - "Реликвите на смъртните" на Касандра Клеър, макар и да не за вампири е отново YA фентъзи. Представлява християнска митология, елементи от "Изгубения рай", Междузвездни войни и отчасти Хари Потър, но е увлекателно написана и леко мръсна (вероятен инцест). И беше известно време в класациите на Локус.
Това, което ме впечатли при Ибис, пак да го кажа, е че издават в бърз темп и в предварително зададени срокове, които спазват.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Feb 10, 2010 2:58 pm

Пуснахме днеска корицата на "Подвижният замък на Хоул", скоро и останалото. :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 27, 2010 2:22 am

Някой може ли да ми каже Пърси Джакъсн книгата дали си струва,защото утре искам да си купя книга и се чудя между нея и първи том от Сага за войната на разлома.Моля отговорете бързо.
Last edited by Claymore on Sat Feb 27, 2010 2:29 am, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 27, 2010 2:25 am

Е да беше погледнал в "четено напоследък" първо или поне да пуснеш един сърч на името във форума.

За мен си струва, макар че е по-слаба от Потърите и неприятно предвидима и плитка като сюжет. Не съжалявам обаче, че я четох, и ще прочета и следващите с голям кеф, накрая бях силно зарибен.

От друга страна не знам дали ще ти хареса повече от Магьосник, която е наистина страхотна.
And you can't dance with a devil on your back...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 27, 2010 2:31 am

За допълнително инфо чел съм фактически последната книга от Войната на студенокръвните и въпреки че не зацепих нищо се изкефих на макс. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 27, 2010 2:35 am

Е всичко на Фийст е класи под оригиналната, та щом си се изкефил на макс, по-скоро купувай нея. Пърси е сладък, но нищо велико и може да почака.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Feb 27, 2010 2:43 am

Благодаря много.^_^

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Mar 01, 2010 10:30 am

Прочетох първи том на Хрониките на Амбър,и сега искам да взема вторият ама е 20 лв а аз имам 15,така че ще взема Магьосникът.Но Амбър е просто най-странното и яко фентъзи което съм чел,така че който не го е чел ЧЕТЕТЕ ГО ХОРА! :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 11:09 pm

Снимах да покажа на Рандъм, та рекох да подразня и останалите:

Двата най-претенциозни рафта в библиотеката ми:

Spoiler: show
Image

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Mar 19, 2010 1:01 am

Кво им е претенциозното?
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In