Прочувствените топици (Enter sick and twisted spam)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun Dec 19, 2004 4:08 pm

Тц-тц-тц, йерусалимецо, не се излагай така, това е доказано - просто е на друго място... :D :D :D

Ей го, милия, доказва, та се кине - ТОЧНО ТУК...

Аз като казвам, че трябва клуб да му основем... Страхотен е, поне в това спор няма, според мен.

П.П.
А после що Джон Шеноу не можел да намери Йерусалим... Ми кат` не знае къде да търси, как да го намери...

Добавено:

В друга тема:
"Като каза това, Той тръгна по-нататък, възлизайки за Иерусалим. И когато наближи до Витфагия и Витания, до планината, наречена Елеонска, изпрати двама Свои ученици и им рече: идете в отсрещното село; като влезете в него, ще намерите едно вързано осле, което никой човек никога не е възсядал; отвържете го и го докарайте." Лука 19:29-30

От Иерихон - РХН (Перник), ЧОВЕКЪТ тръгва за Иерусалим (Сердика), минава през Витфагия-ВТФГ, (Драгичево - ДРГЧВ), Витания - ВТН (Владая ВЛД), и пред него остава още едно село - Княжево, от което взима ослицата и ослето. В днешният Иерусалим такова село няма.
Респект... :shock: :shock: :shock:

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Dec 19, 2004 6:07 pm

Последния цитат вече ти си го измисляш, моля, няма начин... Image

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun Dec 19, 2004 6:12 pm

М-м-м не-м, не си го измислям... пак е в историческия форум на дир.бг-то, ама не си спомням точно кой топик.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 19, 2004 6:53 pm

От Йерихон (Перник)... Някой да има патлак, да ми услужи?! Имам нужда, моля, хора, помогнете!!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun Dec 19, 2004 6:59 pm

Айде, айде с`я! Патлак - екстри разни...
Вие бившите атиняни нали си имате море, пък и камъни... там, все нещо може да се направи. Да не говорим, че и Аспарухов мост си имате... :twisted:
Last edited by Dilvish the Damned on Sun Dec 19, 2004 7:00 pm, edited 1 time in total.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Dec 19, 2004 7:00 pm

Перник ли, Марфа? Драгичево е къде-къде по-могъщо...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 19, 2004 7:09 pm

Лю, ама Драгичево е неква банална Витфания, все пак! Йерихон е къде-къде по- ...таковата! Бай дъ вей, току-що установих, че в клуб "История" се прескачат една през друга теми като "Овча купел или фалшива ли е Библията" (смътно предполагам, че иде реч за къпалнята Витезда, дет се намирала при Овчи порти, но нямам сили да потърся доказателства за правотата си), "Болг се роди, Коладе, тази вечер, коладе" (очевидно според автора Болг=Бог... Бе тия как ги пускат да ходят свободно по улицата?!), както и научното изследване "Къде е роден Младенецът", в което според първия пост на автора Младенецът е роден в Беласица.
Обзема ме черно чувство, изпъстрено с убийствени деяния, мечтание за геноцид и поражение от точно прицелен метеорит. Не в мен, обаче.
Господи, аз ли грешно Ти се молих, Ти ли грешно ме разбра, или смущения по трасето имаше?!?
Edit: Права бях за Овча купел... Ми то в четвероевангелието на Иван Александър в прав текст се казвало, че Витезда се намира в Овча купел. Хора, не ви ли обзема страх? Един такъв - уютен, тих, праноичен и дебнещ иззад ъгъла? Ми този човек може да вашият съсед!
Четете и плачете, прочие:
Земите по поречието на река Струма от Витоша до Егейско море са се наричали Палестина. В тези земи е живеел народа БОЛГ, който гърците наричали ПЕЛАСГ.

Част от БОЛГ се преселили в Близкия Изток и основали там велика държава ПАЛЕСТИНА. Тези БОЛГ са известни под името ФИЛИСТИМ, основните врагове на сектантите на Моше.

Уук.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun Dec 19, 2004 7:19 pm

Хе-хе, ми аз съм на кяр, тогава - всяка седмица прекарвам поне по една-две нощи в Овча Купел... Само дето, кой знае защо, не ме обземат благочестиви мисли като отида там. А и не съм забелязал много обори, ако се изключат циганските - пък някак ме съмнява, че там може да се завърти "осле, което никой човек никога не е възсядал", камо ли пък да го отвържеш и да го възседнеш... червенокожите там направо си скалпират за такова нещо.

Добавено:
Даааа... на мен, обаче, по- ми хареса историята как част от палестинците се преселили в близкия Изток и от носталгия си кръстили държавата Палестина...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 19, 2004 7:25 pm

1. SERDICA /СРЕДИЦА/ не означава нищо друго , освен СРЕДАТА НА СВЕТА.
2. ВИТОША е очевидно транскрибирана в Библията под формата ВИТЕЗДА.
3. За ОВЧА КУПЕЛ ти вече каза, но не спомена, че в средновековните български преписи на Библията тази местност е в истинския си вид - ОВЧА КУПЕЛ, а в днешното издание е фалшифицирано - ОВЧИ ПОРТИ.
4. За КРЪСТА наистина си прав. Нека отбележа, че преди 3-4 години една строителна фирма построи блок в Южния парк, в близост до Кръста, изгребвайки почти изцяло две огромни антични базилики. Археолозите, които доидоха да проучат оцелялата част от базиликите - абсидите, откриха разпръснати около 2000 антични монети на едно пространство от 100 квадратни метра - една дваиста от площта на базиликите. Другите 19/20 бяха изгребани от багерите на строителния предприемач.
5. Под площада от Света София до Народното събрание има гробници. Това е некропола на СЕРДИЦАТА. Според мен гробниците са поне 1 000 . Само в основите на Света София гробниците са над 20, и мисля , че вече са достъпни за посетители.
6. Накратко историята на близкоисточния ИЕРОСАЛИМ:
- преселници от ПАЛЕСТИНА, земите по поречието на река Струма - от Витоша до Егейско море, се преселват в Близкия Изток преди около 3500 години , и основават държава ПАЛЕСТИНА, наименувана на тяхната прародина на Балканите.
- 300 години по-късно една изгонена от Египет секта, водена от Моше, иска земя от филистимляните в ПАЛЕСТИНА.
- ФИЛИСТИМЛЯНИТЕ /българите/ са гостоприемен народ и дават земя на сектантите.
- след няколко века сектантите се размножават като скакалци и завладяват ПАЛЕСТИНА. Обявяват ПАЛЕСТИНА за обещана от техния бог. Филистимляните са изклани до крак. ПАЛЕСТИНА в Близкия Изток се населва със семити.
- някъде по това време сектантите започват инвазия и в прародината на ФИЛИСТИМЛЯНИТЕ. Балканския полуостров за пръв път чува за ГЪРЦИТЕ.
- гърците започват да пишат историята...
Амин!

Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Dec 19, 2004 7:28 pm

Бе дори Витфанията не може да окаля блясъка на едно Драгичево, айде пък и вие...
Какво ще кажете за Златната Книга на Младенеца? Да питаме ли Божидар Димитров за златната Орфическа книга, предадена наскоро от родолюбив македонски българин на Историческия музей, и скрита от обществеността?
Пък аз, незнайно защо, си мислех, че Ziezi още не е открил churchbg.com... Явно Те са навсякъде обаче. И се крият от обществеността, аха.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 19, 2004 7:37 pm

Открих, прочие, какво означавало "култура":
Моля, ако някой има по-добра информация, то нека ме допълни в интерес на общото ни минало, език, раса / Расате/ и култ към Ра /Култура=Култ-у-Ра/.
То ко да каже човек?

Уук.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sun Dec 19, 2004 7:40 pm

Лека му пръст, например?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Dec 19, 2004 10:58 pm

http://sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=1100&start=0

мдам открих забутаната тема за админството на компира ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Dec 20, 2004 9:36 am

Ма тя Лина найш ли откога постна тоз линк?:РРРРРРРРР

Уук.

Мила
Scholar

Post by Мила » Sun Jan 16, 2005 12:34 am

Ами...Кенефа на GW? :)
Или почти която и да е тема от www.truden.com