Анимания - последният Брой
- herairness
 - Jaghut Tyrant

Много силно се надявам в един красив момент да продължи... ако ще и с друго име... а в по-близък момент поне дисковете да доиздадат. Разбирам да спреш издаване на списание, но като си започнал със сериал да го спреш... Върха на несериозността!
Другото, което ме изнервя много е политиката на Артлайн за внасяне на манга. Не можеш да внесеш по една бройка от дадено заглавие и ако някой си купи томовете от 1 до 10, да оставиш само тези от 11 нататък... или още по-зле - само откъслечни томчета(без планове да си ги допълниш). Внасят просто за "ако клъвне". В тази връзка, във Варна са открили голям магазин с много заглавия, фигурки и какво ли още не, който имат планове да отворят и в София. Магазинът на Артлайн вече го виждам как ще отшуми. Още повече... да не заредят броевете на Анимания.
Бтв, Шогун чукна 12 броя. Без никакви забавяния и преустройки. Да, вдигнаха си цената с левче, но си разпространяват почти перфектно. Какво би ги направило по-успешни? Половината заглавия са глупави, но явно успяват да си поддържат някаква сравнително постоянна база читатели, която да им обезпечава издаването. Форумът им е доста активен и има анкетa "Успяхте ли да намерите лесно "SHOGUN"?". Правилно. И още броеве ще изкарат при подобна политика.

Другото, което ме изнервя много е политиката на Артлайн за внасяне на манга. Не можеш да внесеш по една бройка от дадено заглавие и ако някой си купи томовете от 1 до 10, да оставиш само тези от 11 нататък... или още по-зле - само откъслечни томчета(без планове да си ги допълниш). Внасят просто за "ако клъвне". В тази връзка, във Варна са открили голям магазин с много заглавия, фигурки и какво ли още не, който имат планове да отворят и в София. Магазинът на Артлайн вече го виждам как ще отшуми. Още повече... да не заредят броевете на Анимания.
Бтв, Шогун чукна 12 броя. Без никакви забавяния и преустройки. Да, вдигнаха си цената с левче, но си разпространяват почти перфектно. Какво би ги направило по-успешни? Половината заглавия са глупави, но явно успяват да си поддържат някаква сравнително постоянна база читатели, която да им обезпечава издаването. Форумът им е доста активен и има анкетa "Успяхте ли да намерите лесно "SHOGUN"?". Правилно. И още броеве ще изкарат при подобна политика.
(\ /) 
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
						(X.x)
(> <)
Обаче доколкото разбирам, "Шогун" поне за разпространението се грижат да е на ниво, тоест правят каквото зависи от тях.  

А цената на "Шогун" колко е? Не виждам как би могла да е много под тази на Аниманията. Но пък и съдържанието е различно в двата случая, разбира се, и може просто повече хора да се вълнуват от историите в Шогуна.
Дафи, този варненски магазин, дето евентуално ще го има и в София какво продава, ако знаеш подробности? По-точно - случайно да предлага американски комикси и ако да, на какви цени? Щото ако са с разумна надценка може да е интересно.

А цената на "Шогун" колко е? Не виждам как би могла да е много под тази на Аниманията. Но пък и съдържанието е различно в двата случая, разбира се, и може просто повече хора да се вълнуват от историите в Шогуна.
Дафи, този варненски магазин, дето евентуално ще го има и в София какво продава, ако знаеш подробности? По-точно - случайно да предлага американски комикси и ако да, на какви цени? Щото ако са с разумна надценка може да е интересно.
Формат: А5
Размери: 14,3 / 20 / 0,7 см
Тегло: ~210 гр.
Брой: #12
Дата: март 2010
Тип: месечно комикс издание
Корици: 250 гр., мат
Хартия: бял офсет, 80 гр.
Страници: 184 (черно-бели)
Коли: 11½
Печатница: Лито Балкан
Издател: InfoMedia Group Ltd.
Уебсайт: http://www.Manga.bg
Цена: 6.99 лв.
До колкото знам, човекът дето им прави Шогун е работел при нас едно време.

Размери: 14,3 / 20 / 0,7 см
Тегло: ~210 гр.
Брой: #12
Дата: март 2010
Тип: месечно комикс издание
Корици: 250 гр., мат
Хартия: бял офсет, 80 гр.
Страници: 184 (черно-бели)
Коли: 11½
Печатница: Лито Балкан
Издател: InfoMedia Group Ltd.
Уебсайт: http://www.Manga.bg
Цена: 6.99 лв.
До колкото знам, човекът дето им прави Шогун е работел при нас едно време.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Последния път като ходих мярнах нещо като сборници с комикси, доста по големи и по-дебели от обикновените комикси. Обаче точно там се беше събрала групичка хлапета и затова не се спрях за да огледам по-подробноpasser-by wrote: Дафи, този варненски магазин, дето евентуално ще го има и в София какво продава, ако знаеш подробности? По-точно - случайно да предлага американски комикси и ако да, на какви цени? Щото ако са с разумна надценка може да е интересно.
Точно такива имам предвид.Onslaught wrote:Последния път като ходих мярнах нещо като сборници с комикси, доста по големи и по-дебели от обикновените комикси. Обаче точно там се беше събрала групичка хлапета и затова не се спрях за да огледам по-подробноpasser-by wrote: Дафи, този варненски магазин, дето евентуално ще го има и в София какво продава, ако знаеш подробности? По-точно - случайно да предлага американски комикси и ако да, на какви цени? Щото ако са с разумна надценка може да е интересно..
Е, ако се появят в София, ще им отида на гости да им видя цените.
Благодаря за инфото.
"Public" - по-скоро е голяма верига от рода на "Ориндж" http://www.pres.bg/forum/viewtopic.php? ... 8a85f840f1passer-by wrote:Точно такива имам предвид.Onslaught wrote:Последния път като ходих мярнах нещо като сборници с комикси, доста по големи и по-дебели от обикновените комикси. Обаче точно там се беше събрала групичка хлапета и затова не се спрях за да огледам по-подробноpasser-by wrote: Дафи, този варненски магазин, дето евентуално ще го има и в София какво продава, ако знаеш подробности? По-точно - случайно да предлага американски комикси и ако да, на какви цени? Щото ако са с разумна надценка може да е интересно..
![]()
Е, ако се появят в София, ще им отида на гости да им видя цените.
Благодаря за инфото.
Според инфото за цените на мангата, ще да са с разумна надценка. 13 лева за стандартно манга томче ми се вижда съвсем ок.
Колкото за сравнението между Анимания и Шогун - не е съвсем правилно, наистина. Аз по-скоро визирах това, че и анимето и мангата са нови за пазара ни и при съществуващия пиратски манталитет 7 лева ще им се видят много на свикналите да си точат всичко по мрежата. Мангите също могат да се дръпнат откъде ли не. Даже мернах едно от заглавията в onemanga.com, където съвсем спокойно можеш да си го четеш безплатно, нали.
Просто си мисля, че другарчетата от Шогун хубаво залагат на разпространението и вероятно им е по-голям плюс от предполаганото.
(\ /) 
(X.x)
(> <)
						(X.x)
(> <)
Съвсем разумно наистина, даже изгодно. Благодаря за инфото, ще го имам предвид.Alanna wrote:"Public" - по-скоро е голяма верига от рода на "Ориндж" http://www.pres.bg/forum/viewtopic.php? ... 8a85f840f1
Според инфото за цените на мангата, ще да са с разумна надценка. 13 лева за стандартно манга томче ми се вижда съвсем ок.
- RRSunknown
 - Elder God

Да възкреся темата. Мисля че е редно да разберем какво стана по казуса с материалите от последния брой.
Amelia 24.02.2010
Onslaught 14.07.10
Xellos

Amelia 24.02.2010
Dante 16.05.10 темата за 66 бройМислим да пуснем наличните статии в специален брой на Шадоуденс, ако авторите им ни дадат разрешението си - моите, на Роланд, на Моридин, на Алексис и на Трип със сигурност ще бъдат там. Няма да са с гъзарския дизайн на разкошните ни дизайнери (които в продължение на 6 броя направиха чудеса от храброст с оскъден и скапан арт и капризни, минаващи си текстовия лимит автори като мен), но все пак ще ги има в някаква форма.
няма отговор на запитването.С най-голямо нетърпение очаквам да видя седми брой на Анимания обаче.
Onslaught 14.07.10
Тук вече има отговорBTW нямаше ли да пускате брой със статиите написани за последната Анимания?
Xellos
В крайна сметка какво става ? Амелия се изсили с изказване в началото а изказването и не е било съгласувано с останалите или просто на даден етап сте си казали - "заеби, няма да се занимаваме", или просто материали не са били писани а само корицата е била направена и после на никой не му се е пишело?Мне, няма да я ексхумираме.
Яко ти е скука май. Каза ти се че темата е чувствителна. Помислихме говорихме и това е окончателното решение. Материали по анимета включени в броя може и да се пускат по натам в секция Аниме, анимета бол, но тва ще е решение на автора и тн... точка по въпроса. Няма какво повече да се обсъжда.

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra