Mass Effect 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Feb 16, 2010 11:25 am

Абе 9.5 и е множко. Според мен е около 8.5-9.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 16, 2010 1:09 pm

Това си е твое мнение. Моето е като на Дууми.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Feb 16, 2010 1:17 pm

9.5 е и моята оценка. Доста добро ревю като цяло.

Само не съм съгласен, че графиката е "малко над нивото на оригинала". В момента преигравам първата част, и разликата е доста сериозна.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 16, 2010 1:44 pm

Напълно съгласен за последното и на бокс разликата е още по-осезаема.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 16, 2010 1:51 pm

b.t.w. Сега ще кажете че не съм играл и т.н. но не мога да не споделя че за краткия тест който направих втора част върви в пъти по-оптимизирано от първата за PC.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Feb 16, 2010 2:07 pm

RRSunknown wrote:b.t.w. Сега ще кажете че не съм играл и т.н. но не мога да не споделя че за краткия тест който направих втора част върви в пъти по-оптимизирано от първата за PC.
Тя си е по-оптимизирана. :)

Между другото гледам човека писал ревюто за форплей е на подобно на моето мнение: "защото след Mass Effect останалите игри са просто... игри."

Макар да е малко краен в своето изявление. :wink: Игрите отдавна не са просто игри. Mass Effect просто е върха на това изкуство.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Feb 16, 2010 6:39 pm

The Dragon wrote:Абе 9.5 и е множко. Според мен е около 8.5-9.
Съгласен.

Ревюто малко прекалено описателно ми се чини на мен. А и според него в двойката имало повече оръжия отколкото в единицата? Я пак?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 16, 2010 6:44 pm

Няма "я пак". Реално погледнато като различни ТИПОВЕ оръжия - да, повече са - smg-тата + хеви уепънс са нови пушкала за серията.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Feb 16, 2010 6:45 pm

В МЕ1 имаше само едни оръжия Spectre X. Другите можеха и да не съществуват от един момент нататък. Да не говорим, че имаше не повече от няколко скина на оръжията.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Feb 16, 2010 6:50 pm

В МЕ1 имаше само едни оръжия Spectre X. Другите можеха и да не съществуват от един момент нататък.
Е, то щото в двойката имаш стимул да ги сменяш когато набараш по-хубавите версиии, нали...
Няма "я пак". Реално погледнато като различни ТИПОВЕ оръжия - да, повече са - smg-тата + хеви уепънс са нови пушкала за серията.
Типове да, но като цяло, съвсем не.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 16, 2010 6:59 pm

Еми аз не съм съгласен с подобно черногледство, защото реално погледнато смг-тата се използват доста като комбо с всякакви пауъри, които замразяват, а пък хеви уепъните променят геймплея и то осезаемо. Всеки, който е стрелял с мини-нюка го знае това:)))

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Feb 16, 2010 7:03 pm

Matrim wrote:
В МЕ1 имаше само едни оръжия Spectre X. Другите можеха и да не съществуват от един момент нататък.
Е, то щото в двойката имаш стимул да ги сменяш когато набараш по-хубавите версиии, нали...
Типове да, но като цяло, съвсем не.
Отново грешиш. При всички положения избора ти е по-голям. Имаш избор, който би подхождал на различни типове геймплей, за разлика от 1-цата. Имаш тежък шотгън - ефективен от близко разстояние, полуавтоматичен с повече патрони и доста приличен fire rate, новия DLC шотгън, който бие на далеко. При снайперите имаш тежък снайпер и полуавтоматичен. При Assault Riffle имаш избор между бърст пушкалото, Geth Pulser Rifle, която стреля страшно бързо и има много амуниции и е ефективна срещу щитове и бариери, Collectors пушката(който я притежава), която е балансирана срещу различните защити.

Не смятам, че е нужно да изброявам. Да не говорим за геймплейните възможности, които ни дават тежките оръжия.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Feb 16, 2010 8:20 pm

В МЕ1 имаше единствено козметични разлики между оръжията. Реално имахме 1 помпа, 1 автомат, 1 снайпер и 1 пистолет мултиплицирани милион пъти. В МЕ2 подборът на оръжия е в пъти по-богат (само големите пушкала са 6!) и всяка нова придобивка променя геймплея много повече, като нищо не те спира да ползваш най-първото си оръжие със съответните ъпгрейди, ако да речем не те кефи колко малко муниции има по-мощния пистолет. Не казвам, че не можеше да има още избор (за мен перфектната система за този вид игра би била като в Rainbow Six: Vegas - много различни като вид и употреба оръжия от всеки клас с разнообразни приставки), но и така е далеч по-добре. Вече при броните е друга история - там са окастрили доста визуалното разнообразие за сметка на модването на отделни части.

Иначе за оценяването на ME2 - всеки има право на мнение, но за мен като игра в абсолютния връх на жанра си, която дори го надскача в амбицията си, си заслужава чиста десятчица. Задълбаването в дребните недъзи на такова творение е доста излишно.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Feb 16, 2010 9:31 pm

Съгласен, в ME1 има точно 4 оръжия като физика и начин на ползване, които имат разлики в статистиките, но толкова. В ME2 всяко оръжие е забележимо различно о другите като физика и начин на ползване. Нямаше да е лошо и повече да има, естествено, но определено не ми липсват стотиците видове практически еднакви пушкала от МЕ1, 99% от които и без това никой не ползва освен в началото, защото бързо набарваш Spectre оръжията, които са най-добри по всички показатели.

Сега си преигравам първата част и просто разликата в трудността е огромна. Откакто станах 15 ниво, съм неубиваем, без въобще да се крия или да мисля тактики. Пускам си Immunity и съм като танк. И понеже на Insanity и враговете пускат Immunity постоянно, се стига до абсурдни престрелки от упор, без да може да се убием един друг бая време с лошковците.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Feb 18, 2010 7:34 am

Хах, дори Яхтзи не можа да оплюе играта :lol:

http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... s-Effect-2

"Yeah, Bioware have good writing, birds fly, and fish swim." :lol: