Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Thu Feb 11, 2010 12:44 pm

Почнах новия Сталкер (Call of Pripyat) и за сега се кефя ужасно много, играта е супер оптимизирана и изчистена от бъгове, нещо, което доста спъваше предишните две игри. Започваш играта като военен, пратен в Зоната преоблечен като сталкер, за да открие какво се е случило с няколко изчезнали военни хеликоптери и екипажите им. Първото, което се набива в очите, като почнеш да играеш е доста промененият и изчистен интерфейс, а инвентара и PDAто са също доста променени в положителна насока. Началните куестове са супер интересни, единия от които включваше преминаване през леговището на кръвопийците, което преживяване за малко не ме накара да се напикая от страх. Да не говорим и че споменатите монстъри са леко невидими :lol: Въобще това е най-атмосферичният шутър, правен някога със невероятно AI, за което украинците имат личното ми уважение :mrgreen:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 13, 2010 9:44 am

Ох на батко, сега имам тридневен уикенд + Bioshock 2 + Bayonetta + Dante's Inferno. Кат магаре, чудещо се между три купи сено съм! :o

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Feb 13, 2010 2:12 pm

И аз бях така, но между данте и биошок остро избирам биошока. И все още не мога да се преборя с чийзинеса на Байонета, но ще го направя тия дни най-сетне. В Общи линии според мен: Биошок, Байонета, Данте - в този ред.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 13, 2010 4:32 pm

Bayonetta, Bioshock, Dante - Байонетата е най-правилната игрица от трите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 13, 2010 5:21 pm

Байонета :metal:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 15, 2010 3:31 pm

The Dragon wrote:Bayonetta, Bioshock, Dante - Байонетата е най-правилната игрица от трите.
Най-правилна, ако стомахът ти може да смели целия този проклет кич разбира се:).

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Feb 15, 2010 5:29 pm

Muad_Dib wrote:
The Dragon wrote:Bayonetta, Bioshock, Dante - Байонетата е най-правилната игрица от трите.
Най-правилна, ако стомахът ти може да смели целия този проклет кич разбира се:).
Кича беше DMC 4, това е пародия която за момент не се взима насериозно.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Feb 15, 2010 7:48 pm

Muad_Dib wrote:
Аз пък таман щях да кажа, че има един от най-брутално яките артове и принципно светове, които съм виждал въобще. Просто целият безумен кич, всичките тотално изтрещяли дизайни на ангели, библиотекарката с близалката и високите токчета, отнесената история, музиката яко в джаза... всичкото е в толкова шашкащ синхрон, че след няколко часа игра още не мога да му се нарадвам. Както беше писал някакъв в ревю на играта, докато цъкаш това нещо, се чувстваш все едно си попаднал в нечие болно и гениално въображение.
А и откъм геймплей играта е огромна стъпка напред спрямо DMC, поредица, която си тъпче на едно място от първата част насам.

п.п. И събираш соникски пръстенчета, деба! Това, докато си говорят за кончината на някакъв си Eggman. Имаме и някаква надменна мацка, облечена 1:1 като Данте от DMC... Просто фрашкано е с вътрешни бъзици и подмятания.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Feb 15, 2010 8:34 pm

http://www.youtube.com/watch?v=oQ2QgcRrWlc

Само тази песничка като я чуеш може да те държи ухилен около 85 часа ...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 15, 2010 9:09 pm

Доигра ми се нещо :mrgreen: Може да ми запълни времето между Bioshock 2 и FFXIII.
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Feb 15, 2010 11:13 pm

The Dragon wrote:http://www.youtube.com/watch?v=oQ2QgcRrWlc

Само тази песничка като я чуеш може да те държи ухилен около 85 часа ...
О, да, велико ремиксче на Ева музичката.

А аз продължавам да цъкам, кефейки се все повече и повече на това колко изпипана във всяко отношение е играта. Единствената ми критика - волно лашкащият се фреймрейт (туй на 360, направо не ми се мисли колко е зле на PS3). Останалото е най-свежата игра в жанра от GoW 1 и Ninja Gaiden насам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 16, 2010 5:04 am

Ъм, песента е от 50-те години все пак, не са я в Ева измислили ;)

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sat Feb 20, 2010 3:37 am

Тия дни в чакане на Half Life 3, врътнах отново цялата поредица за n-ти път вече. Преди минути приключих с епизод 2 и все още не мога да проумея как може да има толкова велика игра. Графика, геймплей, история - всичко "кърти", ама "кърти". На единицата графиката още зарибява, така че няма какво да говоря за другите части. Очаквам скоро Black Mesa: Source, повод да превъртя единицата ПАК. А иначе чакаме, чакаме, тръпнеме в очакване за HL3. Кога? Еми когато стане. Това са Valve - създатели на най-якия фърст-пърсън шуутър ЕВЪР, - така че да се бавят колкото си преценят. Отивам да спя, че се превъзбудих нещо и знам, че скоро пак ще подхвана добрия стар кози крак.
The hardest battles are fought in the mind.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 20, 2010 4:07 am

Абе чакането на HL3 ще е доста дългичко... То поне следващия епизод да пуснат най-накрая.

Иначе аз не съм особено голям фен на поредицата. Първата беше размазваща навремето и още е забавна, но 2-ката за мен е просто поредния много добър шутър.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 20, 2010 4:43 am

Е той не въведе ли за първи път оръжията тип гравити гън? Смисъл, и аз не припадам по тая игра, но помня, че ми хареса ЗВЕРСКИ много като за екшън :) Единицата обаче си остава ненадминат култ. След Undying това ми е любимият стар шуутър.