Malazan Book of the Fallen, Part II

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Mother
Misting

Post by Mother » Wed Feb 10, 2010 10:10 am

Е няма как ще трябва да изчакам Русинов да я преведе, а да му се невиди чете ми се за Ледер много... Пак ли да чета "Среднощи приливи".
Моридин, кажи ми че е по-добра от The Bonehunters и от Toll the Hounds. Излъжи ме нещо :lol:
Че само твойте коментари ме надъхват....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 10, 2010 10:13 am

Ти чакаш превод, аз чакам да преиздадат седма че никъде я няма :evil:

Mother
Misting

Post by Mother » Wed Feb 10, 2010 10:16 am

Какво значи никъде я няма? На Славейков даже май я има. А вчера минах през някаква книжарница на бул. Мадрид и там я имаше. Предполагам че поста ми е помогнал ако си от София разбира се.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 10, 2010 10:24 am

Ами от Габрово съм - тук има една книжарница Пингвините в която няма грам Малазан (защото аз купих от първа до шеста книга и повече не са зареждали- а първа я купих преди няколко месеца(по-точно лятото).
Ако имаш желание да ми купиш седма и да ми я пратиш по куриер с наложен платеж ще ми направиш голяма услуга.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Feb 10, 2010 10:33 am

Защо не си я поръчаш примерно оттук?
http://www.mobilis.bg/articles/view/44808
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 10, 2010 11:09 am

не го знаех този сайт - :),
Поръчах пък да видим ще яде ли Хасан баница.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 12, 2010 10:09 am

Офтопик , но някой знае ли от горния сайт за колко време доставят, и дали изобщо доставят ако нямат налична а книгата се води само по каталог?
Защото досега нито са ми звъняли, нито писали да потвърдя а в сайта им статуса на поръчката ми стои на "Обработка" .

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Feb 12, 2010 10:29 am

Не съм поръчвал от бая време оттам, обаче преди години, когато го правех, доставяха доста експедитивно, сега обаче нямам идея.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 13, 2010 12:59 am

Мда , преди около два часа получих съобщението
Здравейте, Радостин Стефанов!
За съжаление стоките от вашата заявка с номер 58826 са изчерпани.
Поръчката ви беше прекъсната.
С което се връщаме в начално положение
аз чакам да преиздадат седма че никъде я няма
:evil:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Feb 13, 2010 5:41 pm

Mother wrote:Моридин, кажи ми че е по-добра от The Bonehunters и от Toll the Hounds. Излъжи ме нещо :lol:
Че само твойте коментари ме надъхват....
Хм, аз мислех, че вече съм изложил моето мнение на предишната страница, но сега виждам, че съм го казал много меко - но, да, деветата за мен е по-добра от предишните поне две.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Mother
Misting

Post by Mother » Sat Feb 13, 2010 9:22 pm

Roamer wrote:В интерес на истината, поне според мен в деветата самосъжалението и жаленето на света е малко по-малко, отколкото в осмата Smile
Жалкото е че няма как да се върнем на качеството на първите пет. По-малко философия и самосъжаление биха били от полза.

:(
Spoiler: show
ПП: Хеборик??!1 WTF, за чий ни е пак в поредицата да ни трови

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 14, 2010 4:53 pm

Хм, в сравнение с петата не бих окачествил празноплямпането като повече.

Иначе в книгата се случват БРУТАЛНИ неща и се разкрива МНОГО, което помага да се преживяват леко тегавите завлачени моменти. Проблем е малко, че случващото се е доста в синьото :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Feb 14, 2010 8:23 pm

Ако под "доста в синьото" имаш предвид "в посоки, различни от всичко, което сме очаквали , с герои и взаимоотношения, различни от всички, които сме очаквали и сме мислели, че общо-взето разбираме"... че то в коя книга пък не е било? :)

Не, не искам да кажа, че Ериксън си пренаписва историите в стил "абе да бе, бях ви казал, че това е така, ама то не е, вие нищо не сте разбрали просто предния път". Има много нови неща, има много нови *погледи* върху стари неща, които малко ги променят - но пък това си е така и в другите малазански книги повече или по-малко :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 14, 2010 8:41 pm

Ами мисля, че някои сюжетни развития са меко казано странни. Не противоречат на казаното преди повече от обикновено (то все пак си е стандарт, не го прави нарочно човекът :mrgreen: ), но определено леко се разминава с логичното и очакваното. Не мога да реша дали гига странните нови роли на the Shake и Ублала Пунг примерно са ок или не са, наистина е твърде в синьото :mrgreen: Също не мога да реша дали постоянните смени на гледните точки от лоши в добри (пр. Калор, Тайшрен, сега Кчайн Че Малетата) ме кефят, или не. От една страна ми харесва, че нещата се представят от много гледни точки и никой не е универсално лош (е, почти :mrgreen: ), но все пак така на нищо не можеш да разчиташ в повествованието.

Яко е, че се намесват доста по-директно някои герои, за които досега само мистерии, особено Килмандарос, Олар Етил (тука малко попрочетох напред :mrgreen: ). Туул ме дразни неимоверно, голяма е крава ужас.

Икариум...... :shock: :shock: :shock:
This is it. Ground zero.

jkklouna
Commoner

Post by jkklouna » Sun Mar 21, 2010 1:13 am

Някой има ли представа кога ще излиза Dust of dreams? Знам, че за да излезе на български ще се чака доста, но искам да знам си я взема на английски. Това е ако я няма все още...гледам някакви дати има за Канада януари т.г.....