7 reasons why "fight club" sux a big hairy one

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jan 06, 2005 10:27 pm

"Седем" не е нищо особено, IMO.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Jan 07, 2005 11:47 am

"Седем" е много хубав филм според мен :)

@Scourge: благодаря за отношението :)

Относно озни сериозен въпрос, на който може би не му е мястото тук: там е работата, че понякога болката действа точно по този начин. Нямам предвид, че трябва да те смелят от бой както във филма, така че всъщност сме встрани от темата, но понякога болката е единственото истинско нещо, за което да се хванеш (справка: "Синьо" на Кешловски, а и подозирам, че всеки има такива моменти).

Кръвта... не мога да кажа къде е границата. Просто от някои сцени на насилие (всякакво) ми прилошава, а други харесвам. Степента на реалистичност, или умението да намекват, че "това все пак е филм", или моментното ми настроение? Не знам. Най-вероятно зависи от това дали съм решила, че трябва да се възприема сериозно. За Kill Bill 1 направих грешката да се опитам да го преживея като нормален филм - мина ми едва когато осъзнах, че наистина е стилизирана "гавра". Или все пак... Тарантино е доказан гад, така че нищо чудно да се гаври и със зрителите.
Last edited by Ghibli on Fri Jan 07, 2005 4:41 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Jan 07, 2005 3:01 pm

Roland of Gilead wrote:Седем е гнусарска боза.
И защо мислиш така?
Вчера го гледах пак и впечатленията ми от филма са още съвсем пресни, та тази заявка от твоя страна много ме учудва. Боза и то гнусарска?! :? И защо така?
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 07, 2005 3:12 pm

Щото е стандартен психо-трилър с крайно гнусни и излишно епидермални и директни сцени. Излишен ми е по всички възможни показатели и единственото наистина перфектно точно определение, което може да му се даде, е това на Мат:
And you can't dance with a devil on your back...

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Jan 07, 2005 4:36 pm

@ghibli:

ти обобщаваш за болката по-принцип. аз просто възразих срещу конкретната ситуация: "аз съм тук, той е срещу мен. хайде сега да се потрошим за идеята." не се бием за храна, не се бием за жена или каквото и да е друго, което би осмислило поне мъничко безсмислицата "бой". бием се заради самия бой - безцелно и антибиологично. някой може да възрази, че правенето на антибиологични неща е тва, което ни прави хора. но..всъщност само човек, който не се е бил, може да го каже туй за конкретния случай : ) останалите ще знаят съвсем точно какво съм имал предвид в предния постинг, съжалявам, че не мога да го опиша по-добре. (е, oк де - мога, ама да не се отплесваме.. ; )

аз нямам нищо против кръвта във филмите. всъщност японските филми от 70те, в които можеш с голяма точност да предположиш къде точно е маркучът, от който пръска струята, са ми сред любимите. "кил бил 1" е в абсолютно същата традиция - най-вече сечта в япония. там това е едва ли не художествен похват, по същия начин както в китайските и хонконгските филми бойната хореография и "летенето" са такъв. имам против обаче безцелното и нарочено за някъв вид катарзис или антикатарзис насилие, каквото имаше в бойните клубове.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri Jan 07, 2005 10:33 pm

Roland of Gilead wrote:Щото е стандартен психо-трилър с крайно гнусни и излишно епидермални и директни сцени. Излишен ми е по всички възможни показатели и единственото наистина перфектно точно определение, което може да му се даде, е това на Мат:
Нямаше чак толкова директни сцени ебаси,умерено измислени бяха.
Ако искаш нещо с адски много ДИРЕКТНИ сцени гледай-Cannibal Holocaust! :twisted:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 08, 2005 11:59 am

Не искам, мерси. След като го гледах, 4 дни не можех да спя заради оня, вързания за леглото.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Jan 08, 2005 12:02 pm

Ти пък се оля... :P Аз не можех да спя поради скуката, която ми навяваше филма, но донякъде разбирам и твоята гледна точка.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."