Споделете

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sat Feb 06, 2010 8:54 pm

Като почнат да пеят във филм или сериал - превъртам напред.
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Feb 06, 2010 11:31 pm

Хванах края на Секс игри и за пореден път се кефя бясно на това КОЛКО яка адаптация е. Въпреки брилянтната си актьорски игра, оригиналът изглежда скучен на тоя фон баси :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 07, 2010 1:09 am

dellusion wrote:Като почнат да пеят във филм или сериал - превъртам напред.
*facepalm* :p
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 08, 2010 1:42 am

Ако още веднъж видя аргумент като "докосна ме" или "има/няма емоционалност в него" за филм, вероятно ще получа много гаден ректален обрив. Мисля, че всеки път, когато някой използва тая глупост в разговор за което и да е изкуство, Бог убива котенце :cry:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Feb 08, 2010 9:23 am

Ъм и щъ пък да е глупост? :?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 08, 2010 9:28 am

Щото не казва абсолютно нищо. Съдържа нула информация. Ако просто ше споделяш впечатление, ок. Ама хората го използват като "аргумент" в спорове и дискусии, а това вече е смешно.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Feb 08, 2010 11:32 pm

Смешно е, че според теб трябва да се водят спорове и дискусии.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Feb 08, 2010 11:35 pm

Ми "има/няма емоционалност" е също толкова валиден аргумент, колкото "тъп е/добре измислен е". И в двата случая говорим за нещо, измерването на което е въпрос на лична преценка, но самото то обективно може да съществува като самостоятелна характеристика.
Виж, с "докосна ме" не е така.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 09, 2010 12:28 am

Не знам, Гибли, кое е смешно, но за пореден път ми слагаш думи в устата. Навик ти е и не ми е приятно.

Морви, зад "добре е измислен" могат да стоят доста конкретни фактори, ако човек задълбае.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Feb 09, 2010 12:30 am

Не ти слагам думи в устата, а изтъквам факт. Или ще кажеш, че не е така?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Feb 09, 2010 12:35 am

Именно. Имам предвид, че и зад "има емоционалност" също може да има такива.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 09, 2010 4:51 am

Ghibli wrote:Не ти слагам думи в устата, а изтъквам факт. Или ще кажеш, че не е така?
Цитат, ако обичаш, в който твърдя, че "според мен трябва да се водят спорове и дискусии". И всъщност естествено, че трябва. Според теб не трябва ли? Трябва само да се пише като лексикон "на мен ми хареса, на мен не ми, мен ме докосна, аз го почувствах, за мен нямаше емоционалност" и така докато се изредят всички? После лок и в архива? Тва не значи, че непременно трябва да се спори за всичко, ма в какво изобщо ме обвиняваш всъщност в момента?

Морви, не, зад "има емоционалност" не стои абсолютно нищо. За еди кой си в Аватар нямало, за мен има. Иди обяснявай кои са конкретните фактори, които определят дали има, или няма "емоционалност". Изобщо, какво, за бога, е "емоционалност" от гледна точка на изкуството? Плс, ако ше отговаряш, нека да не е с "може да е" и "по тая логика", а с некви примери :)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Feb 09, 2010 9:16 am

Вероятно Гибли има предвид прословутата тема, в която ти, и ако се не лъжа Емо се упражнявахте да спорите и после пренесохте тоя маниер в начина си на писане навсякъде.

Възможно е и да се дразни от крайните твърдения като:
Морви, не, зад "има емоционалност" не стои абсолютно нищо.
Мисля, че всеки път, когато някой използва тая глупост в разговор за което и да е изкуство, Бог убива котенце Crying or Very sad
Това между другото не го пиша с цел да се заяждам или да зясягам някого. Ако считаш, че тези твърдения не са крайни, ок. Грешката може да е в моя телевизор :wink:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Feb 09, 2010 10:09 am

Иска ми се да се включа в създалата се дискусия :)

Да е емоционален филм означава, че в него има емоция, има чувство. А чувствата наистина не са логика, трудно или дори невъзможно е да им се даде точна и ясна дефиниция. И в някои филми просто чувството е искрено, усеща се, че това е нещо изживяно от сценариста или режисьора, друг път е просто фалшиво. Никой не може да даде универсално правило за това кое чувство какво е. Човек или просто го усеща, или не го. И от тази гледна точка е безсмислено да се спори за чувства, да, но това не значи, че емоционалността на един филм не подлежи на дискусия и по-подборно разглеждане.

Два примера от миналата година. В An Education има редица моменти, когато нещата просто изглеждат искрени и истински. Например една сцена, в която двете жени чакат в колата, двамата джентълмени идват набързо, палят и потеглят. Погледът на главната героиня в този момент, изражението й, стойката й, всичко изглежда невероятно искрено и изживяно. Камерата не се фокусира излишно много върху нея в този момент, но просто цялата обстановка е невероятно нагнетена, в привидно спокойните лица реално може да се почувства напрежението. Аз не мисля, че съм изживял точно такава ситуация в живота си, но все пак филмът показа едно чувство, което ми се стори напълно искрено. И няма как да не съчувствам на главната героиня.
В Аватар пък има една сцена, в която главният герой, доскоро неспособен да ходи, прехвърля съзнанието си в силно здраво тяло и скоро започва радостно да тича. В един момент камерата специално се приближава изключително близо към ходилото му, за да се покаже как то докосва пясъка. Ето това наричам аз плитка емоционалност. Може и да греша, но дълбоко се съмнявам Камерън да е изживял нещо такова, да е изпитал това чувство или да е говорил с човек, който го е изпитал. Просто цялата сцена все едно крещеше „О, той горкият не можеше да ходи, но вижте сега как стъпва в пясъка! Не е ли страхотно, представяте ли си как се чувства той, а?”. И там е проблемът – трябва да си представям как се чувства, но реално не го чувствам. И съответно въобще не съчувствам на персонажа. Мисля си за емоцията, но не я изпитвам. И съответно не бих нарекъл филма емоционален.

Както казах и по-горе – безсмислено е да седнат двама и да спорят силно ли е някое конкретно чувство или не. Но това не значи, че не можем да разглеждаме емоционалността на един филм. Аз мога да обясня защо точно намирам филм А за емоционален и чувствен, събеседникът ми може да разкаже какво в този филм му се е сторило фалшиво и неискрено и така нататък. Ако целта ни в една дискусия е да разберем мислите на другия и мотивите му, подобен разговор би ни помогнал много. Ако целта ни обаче е да стъпчем събеседника и да му покажем, че неговото мнение не струва, а нашето мнение отразява напълно обективните и реални качества на филма, то разговор за емоционалност и чувства наистина е безсмислен.
But goddamn,
you got me in love again

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 09, 2010 10:27 am

От постовете по-горе само се видя, че емоциите между пишещите оунват емоциите във филмите за които е разделата/темата/идеята. Иначе, аз съм сред първите които не задълбават в неща които ми харесват и така. Това си е работа на хората имащи професионален интерес към киното, а и не искам да си развалям кефа с анализи и спорове :). Въпрос на желание... Така че... вазелинчето ще си требе за някои като коментирам филм както аз искам :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”