A V A T A R
Хм, мислех, че е широко известен факт, че зрителският интерес обожава подобни 'инциденти' по награди. В смисъл, Майкъл Мур и Ейдриън Броуди като поведение на Оскарите за 2002, Никол Кидмън правеща дълга многозначителна пауза след изричането на името на Том Круз като номиниран за The Last Samurai на GG `03 броени секунди преди да прочете победителя, Кристина Агилера връчваща MTV награда на Еминем...това са все доста култови моменти, тиражирани в медиите. Разбира се, не вярвам да възприемаш, че само the case of the ex работи в полза на Бигълоу за мен.За "риалити шоуто" леко ме стряскаш. Баси каръкът е този Камерън значи - баш на бивша жена се натресе в една година на Оскари.

Да, така е. Аз вече споменах на друго място, че субективно бих се радвала за Бигълоу от чисто женска ирационалност, но обективно най-добрите режисьори за миналата година за мен изглеждат така:А за наградата доколкото разбирам смяташ, че може би няма да е съвсем заслужена ако я вземе Хърт Локъра, че и намекваш кой с кого лягал по адрес на Катрин Бигълоу. ОК.
1. Михаел Ханеке, The White Ribbon
2. Джеймс Камерън, Avatar
3. Lars von Trier, Anti Christ
4. the Coens, A Serious Man
5. Spike Jonze, Where the Wild Things Are
6. Kathryn Bigelow, The Hurt Locker
От изброените мисля само Камерън ще е е номиниран, тъй че ако можех да гласувам, не бих се замисляла за кого да си дам гласа. У един режисьор ценя най-много две неща -въображение и способност да добавя в литературен материал като ми показва, без да ми 'казва'.
Колкото до лягането - мисля, че когато си по-интимен с един от вице-президентите на Академията, шансовете ти някак...нарастват.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Пандоро, Пандоро, земьо македонскаБалканска следа в тоталния кинохит “Аватар” откри македонското издание "Кирилица".
Според съседите триизмерната лента на Джеймс Камерън е базирана на романа “Тихан от Ерга”, публикуван през 1984 г. от Предраг Урошевич.
Писателят твърди, че между филма и книгата му има куп прилики и става дума за истинско плагиатство. Например главният герой и в двете творби попада на непозната планета и се влюбва в жена от друга раса.
В "Аватар" действието се развива на свещено дърво, а в сръбския роман става въпрос за растение, без което нито един жител на планетата не може да оцелее. И накрая - през 90-те по книгата бил направен сценарий за филм, но проектът така и не бил осъществен.
Урошевич заяви, че е разбрал, че сценарият бил преведен на английски и бил разпратен на чуждестранни продуценти. Най-вероятно така е достигнал до Камерън.

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
Това го пропуснах вчера, че се бях издразнил.Roland wrote:Не е катоБиглоу да има каквото и да е портофолио извън тоя филм, че да не е подозрително.
http://www.imdb.com/name/nm0000941/
Мдааа, нищо друго не е правила жената. Ако тя вземе за най-добър режисьор, значи е връзкарка, а не че заслужава.In Development:
Triple Frontier (details only on IMDbPro)
Director:
The Hurt Locker (2008)
Mission Zero (2007)
"Karen Sisco" (1 episode, 2004)
- He Was a Friend of Mine (2004) TV episode
K-19: The Widowmaker (2002)
... aka K*19: The Widowmaker (International: English title: poster title) (USA: poster title)
... aka K-19 - Showdown in der Tiefe (Germany)
... aka K-19: Terreur sous la mer (Canada: French title)
... aka The Widowmaker (International: English title: informal short title)
... aka k-19 (International: English title: informal short title)
... aka k19 (International: English title: informal short title)
The Weight of Water (2000)
... aka Le poids de l'eau (France)
"Homicide: Life on the Street" (3 episodes, 1998-1999)
... aka Homicide (USA: informal short title)
- Lines of Fire (1999) TV episode
- Fallen Heroes: Part 2 (1998) TV episode
- Fallen Heroes: Part 1 (1998) TV episode
Strange Days (1995)
"Wild Palms" (1993) TV mini-series (unknown episodes)
Point Break (1991)
Blue Steel (1989)
New Order: Substance (1989) (V) (video "Touched By The Hand Of God")
Near Dark (1987)
The Loveless (1982)
... aka Breakdown
The Set-Up (1978)
Та ако ще плюеш, информирай се първо. Казвам го съвсем добронамерено.
А разсъжденията на Тони за жената-режисьор и президента-чернокож са ми смешни - в тези два конкретни примера.
Обама спечели не защото е чернокож (това всъщност по-скоро пречеше), а ако Бигълоу вземе "Оскар" за най-добър режисьор, не смятам, че ще е защото е жена, а защото е заснела кадърно филма си. Дори Тарантино заслужава да вземе за режисьор тая година.
Мое мнение. Иначе връзкарско-конспиративни теории винаги може да се размахват.
Интересно само ако Камерън и Бигълоу не бяха конкуренти в една и съща година и Камерън все пак не вземе Оскар за режисьор/филм, какво ли биха измъдрили феновете на въпросните теории?
Те са единствено във връзка с Камерън и това колко добър режисьор е - конкретно тая година.
Видях, че и Йоан се дразни, но не смятам, че е ОМГ грозния офтопик. Правим съпоставка.
Пък и вече можем да продължим в темата за Оскаровите номинации, ако има желание.
В тая тема вече не ми се пишеше, но рекох само да коригирам лекото недоразумение, че Бигълоу друго освен Локъра не е правила. То пък все едно е подсъдно да спечелиш Оскар с първия си филм.
Видях, че и Йоан се дразни, но не смятам, че е ОМГ грозния офтопик. Правим съпоставка.
Пък и вече можем да продължим в темата за Оскаровите номинации, ако има желание.
В тая тема вече не ми се пишеше, но рекох само да коригирам лекото недоразумение, че Бигълоу друго освен Локъра не е правила. То пък все едно е подсъдно да спечелиш Оскар с първия си филм.
@ passer-by:
Знаеш ли, мисля, че точно филмографията й, която си цитирал сама по себе си говори достатъчно за мястото й в киноиндустрията преди Locker-a.
(сори, че се намесвам така в разговор, който не водиш с мен поне по тоя параграф)
Иначе, радвам се, че те забавлявам.
И в качеството си на 'фен на теории' (боже мой, започнах изведнъж да се виждам като Мел Гибсън в Теория на конспирацията
), ти казвам, че аз предпочитам да разглеждам нещата поставени в контекст, а не изолирано, тъй като смятам, че разполагам с достатъчно голяма база познания, които ми дават право да анализирам ситуацията. За да не се получават разни моменти, в които да съм изненадана защо филм като The Blind Side има номинация за най-добър филм, примерно. Или защо Сандра Бълок е 'по-добра актриса' от Мерил Стрийп тази година. But that`s just me, предполагам, че за теб дори избирането на Джордж Буш запрезидент на САЩ навремето за първия му мандат беше нещо напълно...резонно, нормално и легитимно.
Аз, обаче, не си падам по плъзгането по повърхността и предпочитам да анализирам, защото смятам, че когато се науча да виждам какво има отвъд опаковката, то тогава най-вероятно ще мога самата аз да създавам, а не само да потребявам. А аз в крайна сметка се стремя именно към това, но и не очаквам от всеки същото и не възнамерявам също да го налагам по какъвто и да е начин на когото и да било. 
Знаеш ли, мисля, че точно филмографията й, която си цитирал сама по себе си говори достатъчно за мястото й в киноиндустрията преди Locker-a.

Иначе, радвам се, че те забавлявам.

Last edited by Vivian on Tue Feb 02, 2010 8:55 pm, edited 1 time in total.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Ама айде тая дискусия да не е в темата за Аватар. И да се научим как се куотва така, че да не заема цяла страница.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Ъм, аз го бях проверил портофолиото й преди да пиша. В него няма НИЩО. В смисъл, не разбирам къде е проблемът? 
Мисля, че в конкретния случай и на тоя етап от темата обсъждането на Локъра и Биглоу в тояв контекст си е съвсем онтопик.
Бтв, кефят ме тотално вече неадекватните и беззъби включвания на Силвъра

Мисля, че в конкретния случай и на тоя етап от темата обсъждането на Локъра и Биглоу в тояв контекст си е съвсем онтопик.
Бтв, кефят ме тотално вече неадекватните и беззъби включвания на Силвъра

And you can't dance with a devil on your back...
Ами като каза, че нямала "каквото и да е" портфолио, това по принцип значи "никакво".
Ако си имал предвид "не кой знае какво", ОК. Чак "НИЩО" ми се струва пресилено.
Мен пък ми хареса Пойнт Брейк, да речем (без да е Оскаров
).
Но дори Локъра да й беше първият филм, какво от това? Обсъждахме дали Аватара заслужава да вземе Оскар за най-добър филм тази година. В конкуренция с тези филми. Аз казвам "не", ти - "да".
Така че си беше онтопик, Ян, Гибли и Йоане. Смятам.
Тони - казах "тези два конкретни примера".
Ако си имал предвид "не кой знае какво", ОК. Чак "НИЩО" ми се струва пресилено.

Но дори Локъра да й беше първият филм, какво от това? Обсъждахме дали Аватара заслужава да вземе Оскар за най-добър филм тази година. В конкуренция с тези филми. Аз казвам "не", ти - "да".
Така че си беше онтопик, Ян, Гибли и Йоане. Смятам.
Тони - казах "тези два конкретни примера".

Last edited by passer-by on Tue Feb 02, 2010 9:01 pm, edited 1 time in total.
Защото съдя само по филма й и смятам, че той е достатъчно основание за наградата. Оттам нататък с кого се познавала и как щели да прецакат Камерън щото такава била ситуацията не ме вълнуват. Говоря само за Локъра и Аватара като съпоставка между два филма.
И двата ми харесват. Но за режисьор и филм смятам, че Локъра повече заслужава статуетката. Пък дали ще вземе нещо е друг въпрос за съседна тема.
Под "тези два конкретни примера" имах предвид тезата й, че както американците си избрали Обама щото е чернокож, така може да наградят Бигълоу щото е жена. Не за друго. Само за да покажели колко са либерални. Иначе според Тони явно Обама и Бигълоу не заслужават. ОК. И други бяха фенове на Маккейн-Пейлин през 2008 г., съответно са фенове на Камерън тази година (щото и аз съм му фен по принцип и ме радва Аватара).
И двата ми харесват. Но за режисьор и филм смятам, че Локъра повече заслужава статуетката. Пък дали ще вземе нещо е друг въпрос за съседна тема.

Под "тези два конкретни примера" имах предвид тезата й, че както американците си избрали Обама щото е чернокож, така може да наградят Бигълоу щото е жена. Не за друго. Само за да покажели колко са либерални. Иначе според Тони явно Обама и Бигълоу не заслужават. ОК. И други бяха фенове на Маккейн-Пейлин през 2008 г., съответно са фенове на Камерън тази година (щото и аз съм му фен по принцип и ме радва Аватара).
Офтопик е и продължава да бъде. За оскарите вече има тема, може там да се пренесат всичките тия обсъждания.
Last edited by Ghibli on Tue Feb 02, 2010 9:16 pm, edited 2 times in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.