Принципно гледам
Berserk (мнение - като го свърша), но понеже е малко сложно - БД-то на компа ми много цикли напоследък като го захраня с DVD, та мога да гледам само в хола, когато съквартирантът не е наоколо, за да е дженеръли неприятен - паралелно подхванах и
Heroic Age.
Засега си е по мека-шонен клишенцата, но като изключим върло грозния керъктър дизайн (дъбнат от мен и Алексис като "
Fafner за бедни"), всъщност е доста радващ. Някакси вбесяващите елементи като "сладката нюню топка с очи, която всъщност е мега-компютър" и "пискливите жизнерадостни момиченца-близначки" като че ли са сложени само колкото да се отчете присъствие, и са тотално в миманса.
По ме радва, че самият Ейдж е тотално встрани от клишето. В смисъл, колко пъти сме ставали свидетели на следната нервораздираща сцена:
- Лошите дОдоха, скачай у меката!
- Ма ни мога!
- Скачай бря!
- Ма ни искам да убивам!
- Няма не искам!
- Ма ше проваля всички!
- Лапай!
- Не съм аз Избрания!
- ЦЕЛИЯ!
- АМА ЗАЩО АЗ, КОЙ УБИ СЕСТРА МИ?!?!?!
- Скачай да маморнеш съученичките.
- Въх, скачам!
Е, тука няма такъв филм. И не само защото Ейдж Е меката си, ами защото е некъв тотално неебателен в стил "аз не съм от тука и съм за малко" и в общия случай дори не се налага да го ръчкат. Лошите идват, наште се хващат за главите, Изстрелват Множество Напълно Безполезни Срещу Врага Оръжия™, а нашият си казва "окс, айде аз ше ги изора начи" и отива самичък и ги изорава ^_^
Иначе ме радва, че е дълбоко футуристично и спейс-оперетно. Има си яко извънземни, свръхспособности (вкл. на хората) като телепатия, телекинеза, телепортация - стандартния набор.
За хора с все пак средна търпимост към стандартни мека-шоненизми по-скоро препоръчвам засега, но все пак има още 20 епизода да ми скъса нервите, та ще ъпдейтна лейтър

And you can't dance with a devil on your back...