Молдовско кино? Не се сещам в момента. Но нямам нищо против молдовската алтернатива, нито против грузинската или каквато и да е. Филмчето Аватар си го бива, ще го гледам също няколко пъти, както съм гледал 7 пъти и SW, no problem. Е, не хълцам от възторг. Не разбирам обаче защо разговорът (за пореден път) се изражда в посока на порочния argumentum ad hominem. Още нещо любопитно по темата: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2678891Silver wrote:Марфе, успокой се, всички сме хора и въобще не гледаме молдовско кино. В това за масата и холовата гарнитура си напълно права. Всички знаем колко малко трябва на безкритичната публика да се задоволи, така че никакъв феномен не виждам около Аватар, просто е поредният филм, за който се чудя как могат хората, които са изгледали поне стотина филма през живота си, да възхваляват до такива степени.
A V A T A R
- Interpreter
- Forsaken
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Току що гласувах, че ще го гледам пак
Поздравявам неснобеещите в тази тема с малко грузинска алтернативка
http://vbox7.com/play:4b735284

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
Гледах го 2 пъти. Освен това планирам поне още едно гледане, ако ми се отвори парашута - в Сф на IMax, нещо, което за друг филм не съм правила, да се вдигам до майната си, за да го гледам на по-як екран.
Аз съм на мнение, че човек не става по-възвисен от това, че хейти популярни неща. Просто се прави на много антиконформист. Голям праз! И аз не харесах Титаник особено, но това не виждам как трябва именно да ми влияе на мнението за Аватар.
Аз съм на мнение, че човек не става по-възвисен от това, че хейти популярни неща. Просто се прави на много антиконформист. Голям праз! И аз не харесах Титаник особено, но това не виждам как трябва именно да ми влияе на мнението за Аватар.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
- The Mad Hatter
- Farmer
Не ми се задълбава пак, но честно казано НЕ МИ ПУКА дали технологията е нова или не - пука ми дали е направила На'витата да изглеждат и да се държат реалистично, ако ще да е от втората половина на 19в. В Беулф може да има 100 пъти по-революционна технология и лицата на героите да са като от снимка, но това не променя факта, че всички се движат като кукли на конци, а битките са като на забавен каданс. Да не говорим за принцесата, която с побеляла коса няма една бръчка по лицето. Ако става на въпрос мишките в Рататуи се движат в пъти по-реалистично и без да приличат на извадени от филм на Animal planet.Silver wrote:Невежеството е блаженство.Scourge wrote:конкретно в тоя филм нещата са елементарни: добро зрелище, резултат от технологична новост (i.e. незаситена публика) –> добри печалби.
Долното донякъде отговаря на въпроса ти.Marfa wrote:True, true. Макар че що за човек би седнал да изгледа това чудо на монитора си просто не ми се мисли.
В Замунда беше пълно с хора, които съветваха да се гледа на кино и то 3Д (включително и аз), но имаше и също толкова много хора, които къде учтиво, къде вече раздразнено от подканянията напомняха, че в повечето населени места в България просто няма кина. Даже в големи градове.RRSunknown wrote:Ако в града имаше кино да съм го гледал поне 3 пъти
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- RRSunknown
- Elder God
The Mad Hatter wrote:Не ми се задълбава пак, но честно казано НЕ МИ ПУКА дали технологията е нова или не - пука ми дали е направила На'витата да изглеждат и да се държат реалистично, ако ще да е от втората половина на 19в. В Беулф може да има 100 пъти по-революционна технология и лицата на героите да са като от снимка, но това не променя факта, че всички се движат като кукли на конци, а битките са като на забавен каданс. Да не говорим за принцесата, която с побеляла коса няма една бръчка по лицето. Ако става на въпрос мишките в Рататуи се движат в пъти по-реалистично и без да приличат на извадени от филм на Animal planet.Silver wrote:Невежеството е блаженство.Scourge wrote:конкретно в тоя филм нещата са елементарни: добро зрелище, резултат от технологична новост (i.e. незаситена публика) –> добри печалби.
става дума за 3д и не-насищането на публиката с качествено изпълнени 3д филми.
тва, дето си писал, изцяло потвърждава думите ми.
нямаше да е лошо едно уточнение в анкетата, че се има предвид гледане на кино.