То май само аз задавам въпроси в тази тема и съжалявам, ако досаждам, но имам малко странен проблем и вече от около час не мога да му измисля разрешение, та да попитам...
Значи, искам да направя хоризонтално меню с помощта на списък, което да стои на определено (равно разстояние) от левия и десния край на страницата. Кодът ми е:
<body>
<div id="page">
<br />
<ul id="l">
<li id="menu"><a href="page2.html">Меню 1</a></li>
<li class="menu"><a href="page3.html">Меню 2</a></li>
<li class="menu"><a href="page4.html">Меню 3</a></li>
<li class="menu"><a href="page5.html">Меню 4</a></li>
</ul>
<br />
</div>
</body>
CSS-ът дотук е следният (като трябва да се има предвид, че цветовете и бордърите са примерни и още не съм наслагал падинги):
body {background-color:#C8C8C8;font-family:sans-serif}
#page {background-color:#FFFFFF;width:60em;margin-top:2em;margin-left:8em}
#l {font-size:0.9em;margin-right:4em;margin-left:4em;border:groove;border-color:#006600;background-color:#009900}
#l li {list-style-type:none;list-style-position:outside;display:inline;height:1.2em}
#menu {width:32em;text-align:left}
#menu a:link, a:visited {color:#FFFFFF;text-decoration:none}
#menu a:hover, a:active {color:#000000;text-decoration:none;background-color:#00CC00}
.menu {width:8em;text-align:center}
.menu a:link, a:visited {color:#FFFFFF;text-decoration:none}
.menu a:hover, a:active {color:#000000;text-decoration:none;background-color:#00CC00}
Сега преглеждам резултата на няколко браузъра, за да мога да почна да го стилвам. В Интернет Експлорър той изглежда точно както съм го замислил. Меню 1 е най-вляво в зелената лента, после има голямо разстояние и после следват останалите 3 менюта, които са на (изглеждащо) еднакво разстояние едно от друго.
Обаче във Файърфокс и в Хром е някакъв ужас. Първо четирите ми менюта са долепени едно до друго (което явно означава, че width не работи). Това мога да го оправя с падинга. Онова, което не мога да разбера как да оправя, обаче, е фактът, че Меню 1, вместо да стои в самия ляв край на зелената лента, е на някакво разстояние от него и като му сложа падинг се премества от това разстояние нататък (и дори при падинг 0em не желае да се долепи до бордъра).
Помощ, моля!