A V A T A R
Sue Silvester wrote:Your resentment is delicious
Бтв, не е вярно, че тоя филм е дошъл от нищото. Очакванията и хайпът към него бяха огромни. Факт е, че не беше по франчайз, но точно при Камерън това не е достатъчно, за да се избегнат колосалните предварителности.
And you can't dance with a devil on your back...
- The Mad Hatter
- Farmer
Ся, с риск да пусна лъжица катран в меда, ще напомня, че Титаник излезе преди 12-13 години. Редно е, сиреч, да се отчете инфлацията. 1 млрд. тогава не е същото като 1 млрд. сега. Освен това е редно да се отчете и по-високата цена на билета за 3д прожекция спрямо нормалния билет. Тоест, де да знам как е в Щатите, може и да греша, не съм проверявала, ма предполагам, че има разлика. При все това за няма и три седмици филмът вече е на зелено, както напомня и представителят на отбор "ягодка" по-горе, а освен това още доста време, поне някой и друг месец, ще генерира приходи от посещаемост, понеже не е "сезонен" филм. Честно казано, за мен беше непонятно това, че Земекис хвърли толкова време и усилия за създаването на нещо, което ако не се гледа около Коледа, въобще няма да се гледа. Кой би си завел детето да гледа коледен филм през февруари? Но това си е негов проблем, да е мислил.
Само че мен тези неща с приходите на филмите, честно казано, малко ме интересуват. Аватар ми хареса много и това е най-важното за мен. Даже за първи път от не помня колко много време ще повторя кино и то с огромно удоволствие.
(оф, няма ли най-сетне да се появи и някое аватар-смайли бе?
)
Само че мен тези неща с приходите на филмите, честно казано, малко ме интересуват. Аватар ми хареса много и това е най-важното за мен. Даже за първи път от не помня колко много време ще повторя кино и то с огромно удоволствие.

Титаник е един чудесен филм. Противоречието при него идва от факта, че голяма част от мачомените не искат да изгубят ореола си на такива, признавайки, че биха харесали романтична драма с участието на Леонардо ди Каприо. Което е тъпо, защото ди Каприо е един великолепен актьор, който неслучайно мЕте пода с другите още по времето на Гилбърт Грейп. Това, че по времето на Титаник беше мокър сън на цели стада пищящи тийнеджърки по никакъв начин не може да го принизи до нивото на Патисън например, просто защото за разлика от него не е пълно дърво. И това го твърдя съвсем отговорно. Аз съм алергична към жествени момченца като онова, което беше по онова време ди Каприо, но не виждам защо трябва да отричам очевидното и да викам на хубавото лошо, само и само да не ме помисли някой за нещо си, понеже съм харесала играта на не знам кого си.
Титаник е великолепен филм на много нива. Много добър сценарий, чудесен каст, перфектна актьорска игра, режисура, ефекти, реализъм, музика... Основните критики към него се изразяват в изречението "да бе, Леонардо, оффф", което не е никаква критика. При това, да не забравяме, че тръгна от кота нула. Тоест, огромна част от зрителската маса се чудеше за кво й е да гледа филм, за който още от началото знае къв ще му е края. Така де, всички знаем, че Титаник е голям кораб, който потъва. Само че филмът не беше просто историята за един голям кораб, който потъва. Показа почти документално как хората са готови да се убият един друг просто ей така. Как едни хора оставиха други да умрат, само и само да няма разни плебеи в тяхната лодка. Показа психологически модели на поведение, различни характери, различни истории, при които нямаше маловажна такава. Титаник напълно заслужено си отнесе тогава статуетките и дори му бяха малко. Факт е, че когато Камерън се заеме сериозно да прави нещо, той го прави. Евала за което.
Титаник е великолепен филм на много нива. Много добър сценарий, чудесен каст, перфектна актьорска игра, режисура, ефекти, реализъм, музика... Основните критики към него се изразяват в изречението "да бе, Леонардо, оффф", което не е никаква критика. При това, да не забравяме, че тръгна от кота нула. Тоест, огромна част от зрителската маса се чудеше за кво й е да гледа филм, за който още от началото знае къв ще му е края. Така де, всички знаем, че Титаник е голям кораб, който потъва. Само че филмът не беше просто историята за един голям кораб, който потъва. Показа почти документално как хората са готови да се убият един друг просто ей така. Как едни хора оставиха други да умрат, само и само да няма разни плебеи в тяхната лодка. Показа психологически модели на поведение, различни характери, различни истории, при които нямаше маловажна такава. Титаник напълно заслужено си отнесе тогава статуетките и дори му бяха малко. Факт е, че когато Камерън се заеме сериозно да прави нещо, той го прави. Евала за което.
- RRSunknown
- Elder God