Реално погледнато, от моя гледна точка: в Аватар има образ, който искам да бъда и конкретно има образ, който искам да ме чука, тъй че от женска гледна точка, образите бачкат по-добре в Аватар. (обичам как Камерън мисли толкоз много за женитеRoland wrote: Няма образ, който искаш да бъдеш, като Хан или Люк (за сметка на това има образ, който искаш да чукаш повече от Лея...),

Иска ми се да си кажа мнението относно 'иновативността' на Аватар, бтв, щото извън ахканията ми по техническия аспект, мисля, че още не съм казала това, което открих, че е най-важно за мен. Не мога да се сетя за нито един друг комерсиален филм, чиято визия да е толкова самодостатъчна, че да изпълва филма по начин, по който да пресъздава поетика и да не е необходимо човек да обръща внимание на сценарното съдържание. Или казано вкратце, за мен Аватар ужасно се доближава до това, което Малик искаше да направи с The New World, но не смятам, че съумя. Самата форма на продукцията е успяла да стане съдържанието й и есенциалната й значимост. Аватар в момента е за киното това, което Одисей на Джойс е в литературата малко или много.