Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Dec 15, 2009 8:28 pm

Marfa wrote:
Бе аз на това популизъм му викам, пък не знам.
Иска ли питане ;)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 15, 2009 9:05 pm

Като се върнах от работа дядо ми го заварих запалил свещ за Бойко за това че маха новините.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Dec 15, 2009 9:11 pm

Тия новини верно ги изкараха най-големия проблем на държавата, егати. Цялата Мара втасала та и п....та сресала. :roll:

Цялата пара в свирката. Нищо ново.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Wed Dec 16, 2009 9:29 am

Освен че е популизъм, е и много лош начин да се направи. Точно за това от референдум няма нужда, спокойно могат да го прокарат и през парламента. Според мен един референдум (който най-вероятно ще мине) ще има крайно отрицателни последици в дългосрочен план - етническо напрежение ФТВ, електората на ДПС ще се бетонира съвсем.
Elves dig rocket launchers.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Dec 17, 2009 12:09 pm

Това не го бях видял: http://dnes.dir.bg/2009/12/11/news5531242.html
Бизнесът е обезпокоен от коментарите на някои министри за налагане на мораториум за шест месеца върху проекти за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).
Впечатлен съм как точно по време на срещата в Копенхаген и след като България декларира, че ще участва в защитата на климата с внушителната сума от 20 хиляди евро (което е точно 500 ПЪТИ по-малко отколкото правителството ще даде, за да решим ние вместо него да спрем новините на турски), идва ред и на възобновяемите източници. Изключително добър тайминг :twisted:.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 17, 2009 1:25 pm

Още едно уточнение - тези 20000 са част от помощта на ЕС от... 7,2 милиарда евро.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Dec 18, 2009 10:42 am

Can we have 8 rotated 90 degrees facepalm please ....

Снегът парализира София
18 декември 2009 / News.dir.bg
Снегът блокира София както всяка година. Огромни задръствания има в целия град.

Автобус, движещ се по линията 305, се е завъртял на бул. "Цариградско шосе" в столицата и е блокирал цялото движение. Зад автобуса има огромни колони от автомобили. Пред него булевардът е празен, предаде “Фокус”.

Изключително натоварен е трафикът по бул. „Александър Малинов” в ж.к "Младост". Движението по бул. „Шипченски проход” е изцяло блокирано, не се движат нито трамваите, нито автомобилите. Шофьорите са слезли от автомобилите си и почистват снега, натрупан върху тях. Задръстване има по ул. „Оборище” в двете посоки, където движението е двупосочно. Натоварено е движението в района на Ректората и на парламента. Задръстване има по бул. „В. Левски” и „Цар Освободител”.

Пътищата не са почистени. Снегът по пътната настилка е отъпкан от превозните средства. Тротоарите са покрити със сняг и пешеходците се придвижват трудно. Всички превозни средства се движат изключително бавно.

Задръстване има на кръстовището при Семинарията. Колони от автомобили има и в четирите посоки на кръстовището. Пътните настилки са снежни, непочистени и хлъзгави. Превозните средства се движат бавно.

Огромни задръствания има по бул. „Черни Връх” в столицата - започват от хотел „Хемус” и стигат до "Кошарите". Булевардът е непочистен. Колони от автомобили от светофар до светофар има на столичния булевард „България”. По пътищата има много сняг, лед, киша и коловози. Задръствания са се образували на кръстовището на магазин „Била” и „Тодор Каблешков”, по бул. „Г. Делчев”, бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов”, НДК.

По пътя Перник-София в посока столицата също има огромни задръствания, които започват малко преди Драгичево. Пътят там е почистен, но продължава да вали сняг.

Движението на тролейбуси 6 и 7 се осъществява по южна тангента.

"София е проходима при зимни условия", коментира Веска Георгиева, началник на столичния Инспекторат.
„Хубавото е, че интензивността на снега намаля. Движението също. Това ще даде възможност на фирмите за почистване да избутат натрупаната киша. Като цяло обстановката е зимна. Цяла нощ съм на терен. Слушаме медии – знаем какво става в Белгия, Франция... Смея да твърдя, че София си се справи съвсем нормално”, каза Георгиева.

Според нея фирмите, "коя по-добре, коя по-зле", са се справили, с изключение на „Чистота Искър”, която създала неимоверен проблем в район „Люлин”.
"За там е пренасочена техника от другите фирми. Най-добре се справи фирма „Заубермахер”. Ще има глоби за всеки, който не е изпълнил своите задължения на сто процента", закани се шефката на Инспектората.

Кметът на София Йорданка Фандъкова свиква оперативния щаб по зимната поддръжка, за да бъде обсъдена обстановката в столицата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 18, 2009 6:17 pm

Яяяяяяяяя, все едно ми описа Калгари току що!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 18, 2009 9:20 pm

На трамвая не му пукаше днеска. Мене така и така колата ми е в сервиза, та не се главоболя да се лашкам насам натам по пътищата. Иначе преди малко как се завъртехме с маршрутката на надлеза кръговото си беше весело. :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Dec 19, 2009 12:21 am

Пътувах 2 часа и 15 мин до работата днес :( И снега не бил парализирал София друг път... мислех си, че в 10 и половина ще съм от последните пристигнали, а бая народ дойде и след мен :) в 10 часа е имало не повече от 10% присъствие баси
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Dec 19, 2009 9:05 am

Среща на любителите на летните гуми :)
http://fishki.net/picsw/122009/18/post/avariya/tn.jpg
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Dec 19, 2009 10:15 am

Добре бе, поне да беше нещо в стил сняг до кръста ... или поне до коленете... А това са едни 10 сантима сняг, които, както всяка година, са изненадващи!
I don't wanna die

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 19, 2009 10:32 am

И Емо винаги се изненадва от снега бтв. Ма той и от градския транспорт и задръстванията винаги се изненадва де...
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Dec 19, 2009 10:46 am

Нищо му няма на тъпия ви сняг! :evil: Елате да видите при нас кво е! FUCKIN ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА! Ама имам предвид, ледена! Лед. Два пръста. Повсеместно. Гладък, прозрачен, хлъзгав лед. Невъзможно е да се върви просто. Чудя се дали да не си нося няколко пакета сол и да пръскам пред себе си или де да знам... :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Dec 19, 2009 11:16 am

Никой не е казал, че тук няма лед...
I don't wanna die