Иска ли питанеБе аз на това популизъм му викам, пък не знам.

Moderator: Moridin
Иска ли питанеБе аз на това популизъм му викам, пък не знам.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Впечатлен съм как точно по време на срещата в Копенхаген и след като България декларира, че ще участва в защитата на климата с внушителната сума от 20 хиляди евро (което е точно 500 ПЪТИ по-малко отколкото правителството ще даде, за да решим ние вместо него да спрем новините на турски), идва ред и на възобновяемите източници. Изключително добър таймингБизнесът е обезпокоен от коментарите на някои министри за налагане на мораториум за шест месеца върху проекти за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).
Снегът парализира София
18 декември 2009 / News.dir.bg
Снегът блокира София както всяка година. Огромни задръствания има в целия град.
Автобус, движещ се по линията 305, се е завъртял на бул. "Цариградско шосе" в столицата и е блокирал цялото движение. Зад автобуса има огромни колони от автомобили. Пред него булевардът е празен, предаде “Фокус”.
Изключително натоварен е трафикът по бул. „Александър Малинов” в ж.к "Младост". Движението по бул. „Шипченски проход” е изцяло блокирано, не се движат нито трамваите, нито автомобилите. Шофьорите са слезли от автомобилите си и почистват снега, натрупан върху тях. Задръстване има по ул. „Оборище” в двете посоки, където движението е двупосочно. Натоварено е движението в района на Ректората и на парламента. Задръстване има по бул. „В. Левски” и „Цар Освободител”.
Пътищата не са почистени. Снегът по пътната настилка е отъпкан от превозните средства. Тротоарите са покрити със сняг и пешеходците се придвижват трудно. Всички превозни средства се движат изключително бавно.
Задръстване има на кръстовището при Семинарията. Колони от автомобили има и в четирите посоки на кръстовището. Пътните настилки са снежни, непочистени и хлъзгави. Превозните средства се движат бавно.
Огромни задръствания има по бул. „Черни Връх” в столицата - започват от хотел „Хемус” и стигат до "Кошарите". Булевардът е непочистен. Колони от автомобили от светофар до светофар има на столичния булевард „България”. По пътищата има много сняг, лед, киша и коловози. Задръствания са се образували на кръстовището на магазин „Била” и „Тодор Каблешков”, по бул. „Г. Делчев”, бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов”, НДК.
По пътя Перник-София в посока столицата също има огромни задръствания, които започват малко преди Драгичево. Пътят там е почистен, но продължава да вали сняг.
Движението на тролейбуси 6 и 7 се осъществява по южна тангента.
"София е проходима при зимни условия", коментира Веска Георгиева, началник на столичния Инспекторат.
„Хубавото е, че интензивността на снега намаля. Движението също. Това ще даде възможност на фирмите за почистване да избутат натрупаната киша. Като цяло обстановката е зимна. Цяла нощ съм на терен. Слушаме медии – знаем какво става в Белгия, Франция... Смея да твърдя, че София си се справи съвсем нормално”, каза Георгиева.
Според нея фирмите, "коя по-добре, коя по-зле", са се справили, с изключение на „Чистота Искър”, която създала неимоверен проблем в район „Люлин”.
"За там е пренасочена техника от другите фирми. Най-добре се справи фирма „Заубермахер”. Ще има глоби за всеки, който не е изпълнил своите задължения на сто процента", закани се шефката на Инспектората.
Кметът на София Йорданка Фандъкова свиква оперативния щаб по зимната поддръжка, за да бъде обсъдена обстановката в столицата.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests