Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Dec 11, 2009 6:13 pm

От горната статия за законопроекта, който минал през вътрешната комисия:
Дневник wrote:Атанас Мерджанов, член на комисията от БСП, заяви пред "Дневник", че е гласувал "въздържал се", защото част от предложенията в законопроекта са предлани по време на управлението на правителството на Сергей Станишев и от тази гледна точна желае да е сравнително последователен.

"Това е моята лична позиция. Въпросът как парламентарната ни група ще гласува в зала предстои да бъде обсъден допълнително", коментира Мерджанов.
Бе да му таковам таковата на таковата и изобщо - ТОВА ли ти е причината да гласуваш против?! Ако само това ти е причината, ми по-добре не го казвай, да не звучи толкова... толкова... вече и аз не знам толкова как! :shock: :shock: :twisted:

Добавено: Говоря за "ако само това ти е причината да гласуваш против" конкретно за този законопроект, макар че, като се замисля, май и в общия случай има смисъл да роптая срещу такава обосновка на позиция.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 11, 2009 6:17 pm

Според мен има предвид, че той ДОРИ тогава (когато партията му е внесла проекта) е гласувал против.. ?
This is it. Ground zero.

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Dec 12, 2009 11:42 am

Dr. Peter Watts
Канадски писател фантаст, с роман номиниран за Хюго през 2007а,
Отишъл да помага на приятели в САЩ да се местят. С кола под наем.
Във вторник си пътувал с колата под наем към вкъщи, т.е. трябвало да прекоси границата. Некакви Янки граничари го били и пръскали с химични оръжия, задето питал защо искат да му тарашат колата. След това го задържали и обвинили в нападение над федерален агент. прекарал нощта в ареста, след което го пратили да си ходи пеша без връхна дреха през границата по време на снежна буря.

http://www.boingboing.net/2009/12/11/dr ... canad.html
тук пише
http://whatever.scalzi.com/2009/12/11/h ... ter-watts/

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Dec 14, 2009 8:58 am

Ето след тази новина денят ми ще е по-ведър:
Spoiler: show
Финансовият министър Симеон Дянков е сред основателите на научен институт за приложна икономика и психология към университета в Харвард. За това си призна самият той в предаването „Неделя 150” на БНР.
Институтът „Идеи 42” е основан през юни 2008 г., показва проверка на „Труд”. С неговото създаване Дянков и петима съоснователи са си поставили за цел да използват науката за иновативни политики в социалната сфера, става ясно от интернет страницата на института, който е спонсориран от Харвардския университет.
Името „Идеи 42” е вдъхновено от романа на Дъглас Адамс „Пътеводител на галактическия стопаджия”. В произведението суперкомпютърът „Дийп Тоут” открива, че отговорът на големия въпрос за смисъла на живота е 42.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Dec 14, 2009 9:59 am

България първа по фискален резерв в ЕС
Неделя, 13 Декември 2009

България първа по фискален резерв в ЕС

В момента сме в най-дълбоката част на финансовата криза, но антикризисните мерки на правителството вече дават своите резултати. Имаме обаче някои добри резултати – приемането на Бюджет 2010 и признанието на "Стандарт енд Пуърс”.
България ще завърши годината с най-добрия фискален резултат в целия Европейски съюз, а за 2010 се очаква да бъде единствената държава, която покрива Маастрихтските критерии, заяви в предаването “Неделя 150” Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите.

Той подчерта, че благодарение на стабилната фискална политика и борбата с нелегалния бизнес, българската икономика ще бъде с над 1 млрд. лв. по-голяма, отколкото очакването отпреди няколко месеца. „С останалата част от антрикризисната ни програма моята главна задача и задачата въобще на правителството в икономически план е да излезем на плюс за 2010 година – нещо, което вече, първите положителни сигнали вече ги виждаме”.
Финансовият министър каза още, че в резултат на свързването на НАП с Агенция „Митници” в Бюджет 2010 са залегнали 400 млн. лв. допълнителни приходи от там.
От тук
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Dec 14, 2009 10:11 am

Наистина ми се ще тоя човек най-сетне да си навре нещо отзад и да седне, но той постоянно отказва да го направи. Нищо. Надежда все пак има. Аз не се отчайвам толкова лесно.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Zee
Adept

Post by Zee » Tue Dec 15, 2009 5:19 pm

Бойко Сидеров и Волен Борисов на път да решат най-големия проблем на държавата: новините на турски по БНТ. За целта ще свикат национален референдум.

Цялата новина http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/12/1 ... rski.82561
Бойко Борисов и Волен Сидеров си стиснаха ръцете за новините на турски език по БНТ. Първо ще свикат национален референдум, след това ще вземат решение дали да ги махат. Двамата лидери разговаряха по въпроса на среща в Народното събрание.

Депутатските подписи за иницииране на допитването вече са факт. Необходими са 48 гласа, с които ГЕРБ и „Атака” разполагат. Остава решението да бъде гласувано в пленарната зала, а до месец президентът да издаде указ за насрочване на допитването.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 15, 2009 5:21 pm

Лошо няма - аз например не познавам човек който да не гласува против новините на турски.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Dec 15, 2009 5:21 pm

Zee wrote:Бойко Сидеров на път да реши най-големия проблем на държавата: новините на турски по БНТ. За целта ще свикат национален референдум.

...
Наистина ли смяташ, че няма по-важни и по-наложителни неща за решаване от това?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 15, 2009 5:26 pm

Ирония, бате , ирония - затова е постнато в Абсурдистана.

Zee
Adept

Post by Zee » Tue Dec 15, 2009 5:26 pm

Strelok wrote:
Zee wrote:Бойко Сидеров на път да реши най-големия проблем на държавата: новините на турски по БНТ. За целта ще свикат национален референдум.

...
Наистина ли смяташ, че няма по-важни и по-наложителни неща за решаване от това?
Мислех, че сарказмът ми си личи, Стрелок. И разбира се, влизането в НАТО, ЕС, спирането на Козлодуй са все дреболии, за които никой не ни пита... а чакай, имаше референдум или по-скоро някакво допитване за Козлодуй, дето събра 500 000 подписа и всички те се изгубиха нейде из мазето на НС.

редактирано: опа, РРС ме изпреварил :)
редактирано 2: извинен си; просто така силно се развълнувах от новината, че... тъй де, не си спомням да сме имали скоро национален референдум и да е точно за това!!!
Last edited by Zee on Tue Dec 15, 2009 5:32 pm, edited 2 times in total.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Dec 15, 2009 5:27 pm

Леле, въобще не се усетих, извинения.

едит: понеже наистина има хора, които имат голям проблем с тея новини и аз затова

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Dec 15, 2009 6:09 pm

Strelok wrote:Леле, въобще не се усетих, извинения.

едит: понеже наистина има хора, които имат голям проблем с тея новини и аз затова
Ми и аз имам с тях. БНт се издържа от държавата. Недопустимо е да има на турски новини.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Dec 15, 2009 7:42 pm

Точно сега се решава този проблем, за да може Борисов да си осигури подкрепата на Сидеров в Народното събрание. В Атака започнаха нови процеси на разцепление, дирижирани от Валери Симеонов (шефът на телевизия СКАТ), като много от общинските съветници на партията в Бургас и Пловдив я напуснаха. За да не изгуби подкрепата на националистически настроения си електорат, Сидеров се нуждае от ясно доказателство, че не е просто безгласна буква в Парламента и милее за националната кауза. Новините на турски са една от емблематичните антибългарски прояви на предишните правителства, които той отдавна използва като повод за нападки срещу тях и кауза за сплотяване на поддръжниците си. От друга страна Борисов не иска да изглежда така сякаш проявява анти-турски настроения, защото ДПС и БСП ще използват всеки възможен повод да го обвиняват в етническа нетолерантност, а в крайна сметка заиграването с етническата карта няма да бъде в полза на едно вече избрано, функциониращо и целящо вътрешна стабилност правителство. С референдума Борисов "угажда" на Атака, Сидеров, чийто авторитет в националистическите среди е разклатен, както и на голяма част от избирателите, които все пак мразят новините на турски, но същевременно си "измива ръцете", защото няма да е пряко отговорен за този избор.

А, междувпрочем, според мен трябва да се наложи практиката по-често да има референдуми, поне докато все още българите не сме етническо малцинство ;) ако някой е гледал филмчето на Гарбовски за Цеца Компирицата ще разбере какво имам предвид.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Dec 15, 2009 7:49 pm

Бе аз на това популизъм му викам, пък не знам.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.