Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Dec 01, 2009 7:38 pm

Поетеса възпя Бойко Борисов в стихотворение.

“О, достолепни генерале, поведи ни!
Ний вярваме във твоя свят обет!
От враговете – Де пе се (ДПС) пази ни!
Проправяй бедния ни път напред,
За да остане нашата България
Във Европейския съюз със чест,
Да заблести като небесна Лъчезария
Да я приветстват всички! Светла вест!
Премъдри Господи Исусе, благослови Ти Генерала и България!

Усмихни се, България на положителната новина от песцентъра на ГЕРБ, че поетесата д-р Венета Бакалова е възпяла премиера Бойко Борисов в стихотворение. По този начин тя изразява благодарността си към ГЕРБ-Русе, че е помогнал финансово за офталмологична операция, която е върнала зрението на възрастната дама. След това тя е издала стихосбирка сакрална лирика, наречена "Звезда от Витлеем". ГЕРБ-Русе е отделил средства и за стихосбирката, обединила 63 творби и двугласна детска песничка, разделени на 9 части. Нейна цел е приобщаването към християнската вяра на онези, които не са приели Христос за свой личен Спасител.
“Поетесата на Христовата вяра”, както я нарича т, не забравя да се спре и на човешката същност с недостатъци и положителни черти. Освен стихотворението, посветено на премиера, специално място в книгата е отредено на творбата “Човечност”, посветена на народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев.

Лето 2001 пак имаше подобен случай,морският въздух беше дошъл в повечко на някаква женица и тя решила да си татуира портрет на Симеон II на гърба по случай идването на власт на НДСВ :neutral:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Dec 01, 2009 8:21 pm

Още утре отивам да се кръщавам, след тази гениална творба вече съм вярващ, поетичната й сила е непреодолима. ;) 8-) :oops:
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Dec 02, 2009 1:36 pm

Волейболният ЦСКА трябва да събира по хиляда зрители в лигата, за да не бъде глобяван
Липсата на определен брой зрители при домакинствата на всеки отбор в Шампионската лига по волейбол ще носи глоба на клубовете.

Утвърденият правилник в турнира за сезон 2009-10 сочи, че при мъжете в залата трябва да има поне хиляда зрители. За жените определеният брой фенове е 800. Ако запалянковците са по-малко, домакинът ще трябва да плаща по 3000 евро на мач.
Да живей спортния комерс!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 02, 2009 1:38 pm

Малко им е! Предлагам да плащат и ако около залата не са дотигнати средномесените показатели за температура и влажност на въздуха.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Dec 05, 2009 4:00 am

тази вечер разцъках
bbcnews.com
http://news.bbc.co.uk/
и попаднах на заглавие:
"Obama to attend end of climate summit"
дето ако ли не бе тъжно, щеше да е смешно...
къде ли се провежда "end of climate" summit?
баш си му е време както гледам положителни темпратури посред нощ, през Декември в София...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Dec 05, 2009 4:02 am

Става дума за това, че Обама ще присъства на последния ден от срещата на върха по въпросите на климата. End of "climate summit".

Както се казва и в линка -
President Obama will now attend the end of the Copenhagen climate summit after "progress" in talks, the White House says.
Въпросната среща ще е в Копенхаген под егидата на ООН от 7 до 18 декември и за нея се говори по-обстойно от има-няма няколко месеца.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Dec 05, 2009 5:09 am

Знам за мероприятието в Копенхаген, и покрай него успях да разбера заглавието, но това не го прави по-малко подлежащо на усмиване...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Dec 05, 2009 5:15 am

Бобсън wrote:Знам за мероприятието в Копенхаген, и покрай него успях да разбера заглавието, но това не го прави по-малко подлежащо на усмиване...
Бобсън wrote: и попаднах на заглавие:
"Obama to attend end of climate summit"
дето ако ли не бе тъжно, щеше да е смешно...
къде ли се провежда "end of climate" summit?
Осмиваш не друго, а собственото си неразбиране на израза, доколкото виждам. Съвсем нормално си е формулиран - end of "climate summit". Не "среща за края на климата", а "края на срещата за климата". Казах ти го още в горния си пост, ама явно и него не си схванал.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 05, 2009 9:09 am

Да не говорим, че се пише "осмиване" :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Dec 05, 2009 11:15 am

Освен това, Бобсъне, всяка тема си има заглавие, за да се спазва това заглавие смислово. Коментарът ти какво прави в Абсурдистан темата мисля, че и той не знае.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Dec 06, 2009 11:24 am

Фризьорът на Зидарова: Не ме е страх да се прибирам късно
06 декември 2009 /
Фризьорът Миро, който също пострада при нападението над шефката му Деси Зидарова, се отървал само с едно посинено око, след като се опитал да й помогне. Травмата обаче явно не е оставила трайни следи върху психиката на Миро, писа bliasak.bg.

Kоафьорът бил забелязан да купонясва в компанията на част от известните си клиентки. Според очевидци, фризьорът е бил във видимо добро настроение и не се притеснявал, че инцидентът може да се повтори.

Миро споделил пред свои приятели, че се чувства кофти заради станалото с шефката му, но в същото време е облекчен, че се е отървал с леки наранявания. Той признал, че не се страхува да се прибира сам по тъмно.

Деси беше пребита с бухалки късно вечерта в събота. Тя сподели в сутрешния блок на бТВ, че има свои версии кой е поръчал покушението над нея, но няма хора, на които да се довери.
Нагледна разлика между гей и педераст ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 10, 2009 2:13 pm

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Fri Dec 11, 2009 9:58 am

Не че не го очаквах това от герберите, но се надявах да поизчакат малко и да не е толкова бързо и брутално.
http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/10/8 ... dobren_ot/
Законът престои да се гласува, но честно казано този път съм сигурен, че ще мине - ГЕРБ ще са под строй, а БСП и ДПС отдавна искат да го прокарат. Имам някаква смътна надежда после някой да се опита да го атакува пред КС, но нещо ме съмнява да се получи.

Тази сутрин засякох в Нова дискусия по темата с Вени Марковски от една страна и някакъв човек, който не познавам, от страна на МВР.
Много въртене в кръг и повтаряне на едни и същи въпроси и отговори с леко преиначаване, естествено с постоянните прекъсвания на Милен Цветков (не е истина колко ме дразни), а Лорчето Крумова просто си личеше как си няма идея за какво става въпрос. Важните моменти, които успях да хвана:
- МВР оправдават законопроекта с директива 2006/24/ЕО, която доколкото знам вече е приложена
- в България ще има над 200 съдии, които ще могат да дават разрешение за достъп до тези данни
- "защитата" на достъпа до личните данни от МВР ще се изразява в поддръжката на регистри за това кой кога какви данни е поискал, + някакви комисии за надзор и наблюдение, които уж да реагират ако има неправомерно използване на лични данни. В цялото МВР щяло да има не повече от 20 души, които да имат право на пасивен достъп. За мен това е крайно недостатъчно, като се има предвид следващата точка
- пасивен достъп. С други думи, някъде в полицейските участъци или административни сгради ще има едни терминали, през които можеш да се закачиш на момента към произволен телекомуникационен или интернет доставчик и да поискаш информация аз всички връзки, които са осъществени от/към даден телефон или IP адрес една година назад. По абсолютно никакъв начин не могат да ме убедят, че ченгетата няма да се възползват от този достъп. В края на краищата, ако нещо не е отбелязано във великите им регистри, значи не е станало, нали така. Никой не може да спре някое овластено ченге да се логне на терминала за 5 минути и да вземе произволни данни, независимо дали има разрешение или не.
- черешката на тортата, във връзка с горното щели да добавят в НК постановка, че ако някой злоупотреби с достъпа си и изнесе неразрешено лични данни, го чака до 1 година затвор или пробация. Чак се уплаших, разбийш ли.
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Dec 11, 2009 10:04 am

Даже беше още по-тъжно, 1000 лв глоба, без затвор, май.

Законопроектът е безумен, дано някак си да не мине на КС, защото доколкото знам има силна готовност да бъде обжалван на всички инстанции.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 11, 2009 10:07 am

Бтв, рискувам да звуча като ламер, но ако минавам през прокси, това ще замаже ли нещата?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either