Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Nov 30, 2009 6:01 pm

Кризата родила нов вид насилие - над мъжете вкъщи
30 ноември 2009 / News.dir.bg
Около 77 на сто от всички, потърсили помощ на обявената национална безплатна "гореща" линия за пострадали от насилие - 080018676, са жертви на домашно насилие.
Това каза Светлана Благоева, координатор на националната линия, цитирана от БТА. Тя участва в кръгла маса срещу дискриминацията и насилието върху жени и момичета. Около 5 на сто от потърсилите помощ са жертва на трафик, добави Благоева.
Като един от проблемите от Съюза на жените към КТ "Подкрепа" определиха това, че жертвите на насилие не знаят към кого да се обърнат. Според тях в обществото няма достатъчно информация към кого да се обърнат за подаване на сигнал и свидетелите на насилие.
Трябва да се снижи прагът на търпимост на насилието, каза Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ "Подкрепа". По думите му в момента се смята за нормално съпругът да удари жена си или дъщеря си.
В извънучилищни форми на обучение трябва да се включат теми за подготовка на децата как да реагират при конфликт, така че да не се стига до насилие, каза Руска Бъчварова, конфедерален секретар и председател на Съюза на жените към КТ "Подкрепа".
По думите й вследствие на кризата все по-често се среща нов вид домашно насилие - върху мъжете в семейството. Това са мъже, които са принудени да се съгласят да работят на по-ниска заплата, в резултат на което се получават недостиг в семейният бюджет, домашни разправии и насилие от съпругата и децата върху мъжа, уточни тя.
Представителите на неправителствените организации се обединиха около становището, че много важна е работата по превенция на насилието, която трябва да започне в семейството още от най-ранна детска възраст, да съществува и в детските градини и училищата. Според тях е важно родителите да изградят представите на децата си за добро и лошо, да следят какви филми гледат децата им и какви игри играят, защото те се отразяват на психиката и поведението им.
Най-често самите насилници са били жертва на насилие, отбелязаха още представителите на неправителствени организации. Като много важно те определиха и назначаването на психолог във всяко учебно заведение. Участниците в кръглата маса предложиха да се обмислят насърчителни мерки за работодателите, които наемат на работа жени, станали жертви на насилие.
Много смешен параграф е болднатия ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 30, 2009 7:12 pm

Абе, има ли нейде из законите нещо за "еднократна помощ за починал роднина" от сорта на 400 лв и давност 3 години? Че некви легенди, ма ми стана интересно, а и не мое и имаш грам доверие на държавата.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 30, 2009 9:02 pm

Има, но предпоставките бяха маса гърч, трябва да провериш в Кодекса за Социално осигуряване, ако ти се занимава, иначе аз ще чекна като имам време точно как беше в записките ми. Точното име на института мисля, че беше "еднократна помощ по повод на смърт". Също имаш право на последната пенсия, ако става въпрос за баба или дядо, но процедурата е бая досадна и трябва да се мъкнеш по опашки до НОИ.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 01, 2009 8:11 am

Ок, мерси :) ако е за 400 кинта ше се мръднем :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 12:46 pm

Това е, че не исках вчера да ти попарвам надеждите, но мисля, че става въпрос за някъде около 160-180 лева, но не съм сигурен.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 01, 2009 1:37 pm

Карай, мерси пак. Сигурен съм че е сума дет да те откаже да я искаш предвид зора за добиването и, но по закон я има ;)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Dec 01, 2009 3:52 pm

Image

http://abk.bg/index.php?option=com_cont ... 95&lang=bg

Нещо да Ви прави впечатление в официалния банер на събитието? И в информацията отстрани?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Dec 01, 2009 4:07 pm

Ако имаш предвид комбинацията от "софийски" и "международен", това според мен си е общо-взето наред, макар че може би било още малко по-ясно, ако бяха казали "еди-кой си международен панаир на книгата - София", както правят с Пловдивския - но дори това не спира хората да го наричат "Пловдивски панаир" :)

Ако имаш предвид специалните гости - чудя се дали НДК ще успее да побере цяла Сърбия :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Dec 01, 2009 4:08 pm

Мне, има "леко" разминаване в това кой по ред е панаирът...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Dec 01, 2009 4:11 pm

Yan wrote:Image

http://abk.bg/index.php?option=com_cont ... 95&lang=bg

Нещо да Ви прави впечатление в официалния банер на събитието? И в информацията отстрани?
Хаха! Ама цяла Сърбия ли или само отбрани представители? :D :D :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 01, 2009 4:19 pm

Ти пък за едно X-че ли си ;р Да не е лесно се праят банери а ;р

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Dec 01, 2009 4:33 pm

То по-надолу има и една "култруна" програма... :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Dec 01, 2009 4:36 pm

Какво му е на банера?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Dec 01, 2009 4:42 pm

XXVIII Софийски международен панаир на книгата
2 - 6 декември 2009, Национален дворец на културата, София

Асоциация „Българска книга”, съвместно с Националния дворец на културата и Столична община, организира ХХVІІI Софийски международен панаир на книгата, който ще се проведе от 2 до 6 декември 2009 г. в Националния дворец на културата, София.

Софийският международен панаир на книгата се провежда за първи път през 1968 година. Той е най-авторитетният международен форум в издателската индустрия в България и всяка година събира над 200 издателства от България и чужбина, които представят своите издания пред десетки хиляди посетители в Националния дворец на културата в София. От 2006 г. Софийският международен панаир на книгата се провежда под патронажа на президента на Република България Георги Първанов. На XXVIII Софийски международен панаир на книгата през 2009 г. специален гост е Сърбия.

За да заявите вашето участие, моля попълнете приложените регистрационни документи и ги изпратете в офиса на Асоциация „Българска книга” до 26 октомври 2009 г. на адрес: bba@otel.netЕ-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ще се радваме да бъдете участници в ХХVІІI Софийски международен панаир на книгата!
Еми това е официалния банер за 28-мия панаир на книгата ;)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Dec 01, 2009 5:07 pm

Мдам, пък ми хрумна, че може да е това, и уж погледнах, пък то... :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.