A Christmas Carol (2009)

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri Nov 27, 2009 5:47 pm

Вивиан, учудвам се на тона ти, особено при положение, че смятам, че точно ти си от малкото хора тук, с които човек може да завърже интересен разговор.

Препоръките какво "трябва" и какво "не трябва" да правиш са единствено в контекста на това, че за да разбера какво конкретно имаш предвид под бъртънов стил и бъртанови шотове (след като не съм съгласен с написаното от теб), "трябваше" да те помоля да посочиш конкретни сцени, които да проследим хронологично и да дискутираме по-нататък. Нима трябва да се ограничим с обичайното "не съм съгласен"?

В потрес съм и заради начина, по който си приела молбата ми да споделиш цялата статия при възможност, защото наистина в нета има крайно малко достъпни интервюта със Земекис. Как е възможно да вземеш това за спускане на директиви?

Ако Керъла не е породил нужната мотивираност да дискутираш по него (каквато мотивираност странно е предизивкал буламач като Дженифър), би могла да формулираш това по съвсем нормален начин, без да опитваш да ми индуцираш вина. Всъщност това е третият пореден път, в който на съвсем културната ми молба да се аргументираш по-конкретно, ти отвръщаш по този начин. Забележи, че молбата ми за аргументация по кино въпроси на кино форум е съвсем легитимна, а отказът да направиш това, при все, че по твой адрес не съм си позволил дори намек за нападка или обида (да, веднъж се обърнах шеговито с Виви към теб, прости ми), за мен започва да наподобява на много характерен патерн, който и сама се сещаш какво означава.

Относно Аватар - имам достатъчно опит с филми (в 2д и 3д), познавам добре творчеството на дискутираните режисьори, и тези две неща ми дават правото да предполагам. Много ще се радвам, ако Камерън ме опровергае и Аватар се окаже филмът на годината - за съжаление от всичко видяно до момента мисля, че това няма да се случи. Намирам съпоставката между двата 3д филма на годината за напълно уместна в която и да е от темите.

И на последно място - моля. Въпреки че това не беше нито щедрост, нито благоволение, а декларация, че с подобни дреболии на мен не ми се занимава и се радвам, че и вие с Роланд няма да го направите.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Nov 27, 2009 9:18 pm

Благодаря ти искрено за комплимента, но вярвам, че всеки човек с жизнен опит може да установи как 'интересен човек за събеседване' не винаги върви в комплект с 'предвидим тон'.

Извинявам се за породения потрес у теб, но пък вярвах, че след като се справи някак с изумлението си, когато казах, че за мен Пандорум е новият Пришълец, едва ли ще съумея да те шашна повече.

Убедена съм, че си забелязал, че споменатият pattern при мен се весва на бял свят при комуникирането с теб. Може би е просто плод на лично отношение все пак. :)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Nov 28, 2009 12:10 pm

Разбира се, че "лично отношение" е последната вратичка, когато аргументацията се изчерпи, но това е много жалко. По-вероятно за мен, след като не съм ти дал повод за "лично отношение" (интересното е, че ти намери язвителност дори в мой пост за Явлението, където не съм си позволил нито дума извън дискутираната тема... какво да говорим повече) е да си наясно, че няма как да си защитиш тезите, по които съм спорил с теб и като най-удобен психологически изход избираш да ме третираш като някакъв злобен, който когато спори с теб всъщност се заяжда с теб, следователно няма кво да се обясняваш, следователно си права... Ами не, не си.

ПП: Все пак, ако това не те затруднява, бих ли могъл евентуално да те помоля с най-учтивия възможен тон, на който съм способен, да напишеш при добро желание и настроение, както и свободно време, заглавието на списанието с интервюто и броя, за да го потърся по друг начин? Благодаря ти предварително.