За или против притежаването на лично оръжие

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Locked
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 5:57 pm

Кое да го кажа, извинявай? Проете ли въобще какво е газов пистолет? Какво общо има освен някакъв вид "а вие защо биете негрите"?
Бтв, наркоманът много по-ефективно ще ми види сметката с пистолета на баща си или майка си, уверявам те. Или със своя, ако не се знае, че е наркоман.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 23, 2009 5:59 pm

Morwen wrote:Газовият пистолет не е лютив спрей. Няма общо.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%B5%D1%82

Иначе за примера ти, може да има някой, който и куршуми не го ловят, ама какво - да легализираме малките ракети земя-земя?
При произвеждане на изстрел 8 милиметровите изстрелват газ на 2-3м, а 9 милиметровите на 3-5 м.
Морви, правиш ли разлика между боен пистолет и газов по степента на проникване и обща вреда от патроните им?

Щото мунициите на газовите пистолети са доста по-слабо въздействащи от куршум в крака, който чисто физически ще свали нападател на земята, колкото ще да е дрогиран. Пак ще си е жив. Ама ти също. Дребен пример само.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 6:02 pm

Morwen wrote:
Всъщост много работи - както например те разследват за да осиновиш дете да преценят що за човек си, както има пробен период в постъпването на нова работа и още десетки начини за преценка.
За нова работа разследването е доста лесно, ако въобще го има. А ако всеки решил да си взима пистолет бива разследван като за осиновяване на дете, половината бюджет ще трябва да отива за това. Другата половина за съдилищата, където неполучилите ще обжалват решенията. Това в случай, че се каже, че всеки има право на оръжие, освен ако не е неуравновесен. И пак казвам - не може да се прецени какъв ще бъде човек в критична ситуация в бъдещето.
Съзнавате предполагам че говоря чисто принципно и че няма нужда да ми отговаряте все едно съм дал практически конкретни предложение а не примери ?
Щото мунициите на газовите пистолети са доста по-слабо въздействащи от куршум в крака, който чисто физически ще свали нападател на земята, колкото ще да е дрогиран. Пак ще си е жив. Ама ти също. Дребен пример само.
Факт.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 6:02 pm

Т.е. газов няма нищо да му направи? Газов пистолет убива от упор, Христо, РРС. Имаше една такава тъжна история с полицейска дъщеря тийнейджърка, която също мислела, че газовите пистолети са безобидни. И за да се покаже пред другарчетата опряла газовия пистолет на баща си и натиснала спусъка. Останала на място. Хайде сега ти кажи на тези хора как газовите пистолети са съвсем безобидни. Да, сигурно не стават за стреляне на 100 метра. Но наркоманът едва ли може да те набие от дистанция. От близка дистанция (която е и дистанцията за самозащита) може не само да спре човек.
Last edited by Morwen on Mon Nov 23, 2009 6:03 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 23, 2009 6:03 pm

Morwen wrote: Бтв, наркоманът много по-ефективно ще ми види сметката с пистолета на баща си или майка си, уверявам те. Или със своя, ако не се знае, че е наркоман.
Да. Може.

Обаче. На него не му трябва пистолет, за да ти я види сметката. На теб повече би ти трябвал, за да се защитиш от него. Рядко се налага, на доста хора - никога. Но такива случаи все пак има.
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 6:05 pm

И единственият начин да се защитя от него е боен пистолет? Не мисля. И как ще се защитя, ако и той има такъв и логично е извадил неговия преди моя?
Last edited by Morwen on Mon Nov 23, 2009 6:06 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 23, 2009 6:06 pm

ОК, Морви, виждам, че си твърде голям спец по темата. Спирам дотук.

В темата за книгата Meditations on Violence има много интересна втора глава за assumptions, между другото. Постнал съм я почти цялата, малко остава.
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 6:09 pm

Morwen wrote:Т.е. газов няма нищо да му направи? Газов пистолет убива от упор, Христо, РРС. Имаше една такава тъжна история с полицейска дъщеря тийнейджърка, която също мислела, че газовите пистолети са безобидни. И за да се покаже пред другарчетата опряла газовия пистолет на баща си и натиснала спусъка. Останала на място. Хайде сега ти кажи на тези хора как газовите пистолети са съвсем безобидни. Да, сигурно не стават за стреляне на 100 метра. Но наркоманът едва ли може да те набие от дистанция. От близка дистанция (която е и дистанцията за самозащита) може не само да спре човек.
Да анализираме - упор е нещо което никога не може да стане в реална ситуация освен ако не си поставил за цел да извършиш екзекуция умишлено.
Мислела показва че е необразована по материята. Това е еквивалентно да мислиш че колата може да завие със 150 км в час. В случая виновен е бащата който си е оставил без надзор оръжието и не си е направил труда да обясни на дъщеря си за какво става дума. Лично ти гарантитам че от два метра с газов пистолет само може да стреснеш който и да е нападател а боен да го обезвредиш докато го хванат от органите на реда.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 6:18 pm

Аз лично се имам за свестен човек. Разбран, миролюбив. Но всеки си има своите дребни и не толкова дребни комплексчета. Аз, в пристъпи на самосъжалителен автопсихоанализ, съм открил, че един от моите е страхът и желанието да откликна с агресия. Сложно е и не ми се обяснява. Искам само да кажа, че ако аз се сдобия с огнестрелно оръжие, в рамките на два месеца ще убия човек. Постфактум ще го отдам на един куп оневиняващи ме фактори, разбира се ще бъде "злополука" и т.н., но съм 100% сигурен, че ще се случи. Нещо повече, 100% сигурен съм, че повече от половината хора в този форум също ще го направят.

Властта опиянява. Властта да отнемеш живот опиянява смъртоносно. Всеки, който си мисли, че няма да почувства импулса просто да дръпне спусъка, е безкрайно наивен или никога не е държал огнестрелно оръжие извън стрелбище.

Пичове, има си причина за притежанието на оръжие да се иска разрешително. Вижте шибания Див Запад!
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 6:19 pm

Супер, но показва, че отблизо газовите пистолети, могат включително да ти раздробят черепа и да те убият. Това кой е виновен в случая няма значение. Тези лични гаранции в какво се изразяват - прострелвал си се с газов пистолет в крака от 2 метра и не болеше? Не виждам друг начин да ми го гарантираш лично. Съжалявам за грубия тон, но наистина твърде често мненията ти се базират на честна дума.
И дори да не задържиш един нападател, няма ли да е по-ценно това, че някой не си е застерлял съседа за сметка на това?

Бтв, ако има масов достъп до оръжие, първи ще го употребяват по-неуравновесените, по-злонамерените, по-безотговорните. Да се смята, че едва ли не винаги човек ще има място или време за реакция е наивност.
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 6:23 pm

Хора колко пъти да ви обяснявам че 9 месеца си носех оръжието и не убих никой с него макар че се забърках в три боя , в един от които се мъчих да си извадя армейския нож и да достигна другия с който се бяхме скарали макар ЧЕ пистолета беше в кобура и можех да използвам него. Само дето не ми мина през ума и за миг. Нито пък някой друг да използва огнестрелно оръжия.
НО - когато си под служба имаш да го наречен законно разрешение да го ползваш значейки че действаш по право тогава няколко пъти оръжие беше употребено , успешно и без да умре никой.

Тъй че не ми разправяйте какво щяло и какво нямало да стане като нямате грам опит.
Властта опиянява. Властта да отнемеш живот опиянява смъртоносно. Всеки, който си мисли, че няма да почувства импулса просто да дръпне спусъка, е безкрайно наивен или никога не е държал огнестрелно оръжие извън стрелбище.
това не вярно и ако беше минал казарма щеше да го знаеш. В момента именно ти изказваш наивни твърдения.

@Морве
1. Мен са ме стреляли пияни цигани точно от два метра - нищо не ми стана , стреляха ме в гърба.
2. Сигурно 1000 пъти казах за критерийност но вие си продължавате с "масовата" теория по която всички се нареждат пред МВР , някой хвърля пистолетите на куп и вика - зимайте .

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 6:34 pm

Проблемът е, че не съм :) И твърде малко хора от моята възраст надолу са минавали казарма.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 23, 2009 6:35 pm

btw, тъй като безвъзвратно изгубих идея за какво точно спорите и кой е по-по-най да задам един въпрос - Абе как стои въпроса с режима за арбалетите?

Иначе оръжието е за да се вижда и да възпира, което работи за някой дето има акъл де. За година "на граница" имаше 2 злополуки и 1 самоубийство... и 0 простреляни "нарушители". Изяждаха баси боя де, ма се пак...
Last edited by Xellos on Mon Nov 23, 2009 6:40 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 23, 2009 6:37 pm

Отиваш и си купуваш като пич срещу лична карта от ловно рибарския - арбалета за закона има статута на въдица.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 23, 2009 6:37 pm

Добре, РРС, защо го приемаш лично?
Не казвам, че ти не бива да носиш оръжие. Но съм сигурна, че доста хора биха го извадили поне в един от случаите. Сещам се за два случая със случайно застреляни хора в дискотеки (едната в моя квартал), когато някакви я се сбиват, я просто стрелят случайно.

Виж статистиката за домашното насилие - общо взето всяка четвърта жена е била обект на него. Това показва доста голям брой много неуравновесени хора, които вече са направили първата крачка. И не, може да не им личи.

Достатъчно хора викат "смърт на инсърт-рандъм-социална-група", та част от тях да го направят, ако имаха възможността. Предпочитам да не им се дава.

И пак повтарям - първо стрелят лошите. Ако имат късмет, втори изстрел няма.
I don't wanna die