В първи курс си спомням пак един такъв спор, който водих и още тогава се удивлявах на самочувствието на хората, че тяхната представа е безусловно вярната.
Е ПРЕКАЛЕНО УДИВИТЕЛНО Е БАТЕЦНЕ
Седнали некви европейски варвари да учат хилядолетни цивилизации как работят видиш ли нещата. Баси смеха.
НЕ, НЯМАШ ПРАВО ДА НАЛОЖИШ НЯКОМУ ВЯРА И РАЗБИРАНИЯ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО МИСЛИШ, ЧЕ НЕГОВИТЕ СМУЧАТ. Иначе си шибан кръстоносец, фанатичен мюсюлманин, комунист или квото щеш там.
Ако мюсюлманските общества не работеха, бая отдавна щяха да са изчезнали. Ама не е така.
Между другото, познавам ужасно интелигентни мюсюлмани. Да, намирам ги за ограничени от странните си и силно традиционни порядки. Да, според мен изпускат много възможности, което важи и за вярващите християни, но пък имат с какво да наваксат - доста по-богата духовност и култура, която не потъва в информационноглобализационен водовъртеж.
Ако искате да знаете, в мюсюлманския свят (изключвайки некви крайни отклонения), жената не е третирана като "предмет", а като съкровище. Да, жените нямат право на решения, трябва да уважават съпруга си и т.н. но той също я уважава, ухажва и цени нон-стоп.
Бтв при все хилядата западни демократични правила набити в японската конституция, ако някой си мисли, че японската жена има много право на глас и не си седи вкъщи да гледа децата, е дълбоко в заблуда. Айде идете да освободите и японците, че зле се справят горките.
Е Европа жената е същият гъз кат мъжа. Не заслужава никакво специално отношение. Не че е по-лошо - за мен лично така е редно, всички са родени равни. Но не отивам някъде да твърдя, че видиш ли ВСЕЛЕНСКОТО ПРОНИКНОВЕНИЕ е повелило да е баш така.
Факт е, че има фанатични мюсюлмани, както и фанатични всякви, но те не са проблемни с исляма си, а с фанатизма си. Тази тема започна от политическата коректност, която е като цяло курец с царевичка по всички параграфи, но започна да избива на твърде надъхано себе..ъъ.. надъхване.
Ние с великата ни цивилизация, обречени да завладеем света с капитализъм, демокрация и наука. Я У ЛЕВО БЕ.
п.п. ако не стана ясно, съм съгласен с всяка дума на Амелия от-до

This is it. Ground zero.