Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 2:08 pm

Няма да ти отговарям на първата язвителна част, казал си същото като по-горе аз.... :roll:

За крафтването - да, разочароващо е, предполагам, че капаните и отровите ще се ползват на по-висока трудно, на нормал са абс непотребни, факт е. За съжаление Байоуеър са избрали само тези професии и това е малко глупаво, можеше съвсем спокойно да вкарат един Блексмитинг или енчантинг и поне за мен щеше да е ужасно по-смислено от капани и отрови, които не ползваш ама никога. Впрочен и нещо за скиловете - извън скила за Комбат, Алхимията и Coercion останалите наистина не мога да разбера кога и как ще се ползват по дяволите и за чий чеп са сложени там, ама в БГтата си имаше подбни скилове, както и в NWN и други...

За роуга - не си прав, да не споменавам, че подобен изказ на мнението е непълно ненужен, голям човек си баси.... Роугът е ужасно силен, само че като се развие напълно, той не получава отрано яко умение като mighty blow. Да не говорим, че и като арчър има супер умения. Съдейки по Зевран за единия час, в който го имах персонажът правеше е баси свинския демидж. Може би е защото ти не ги използваш правилно - роугът винаги трябва да е отзад на таргета за бекстабовете, без тях демиджът му пада наполовина. Да не споменавам, че де що има роуг враг NPC е винаги много по-опасен от уориър или мейдж такъв, защото може да ти ИЗТРИЕ всеки персонаж за секунди буквално. Въобще като фийлинг и геймплей меле комбат роуговете доста се доближават до тези в УоУ, което е само плюс.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 2:17 pm

Съдя по Имоенката, която е неква застреляна арчърка, правеща по 15 демидж и неизбежно бива смляна, ако попадне в мелето. По едно време в Редклиф бях с Алистър, нея и песа, при което след поне 5-6 неуспешни опита да защитя пристанището се усетих, че с тия персонажи просто е невъзможно. Лоуднах по-назад, пуснах със Стен, Алистър и Мориган и минах ситуацията от първия опит.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 2:29 pm

Специално Лиляна е ужасно недобре развита първоначално, защото талантите й са пръснати по няколко дървета, които се самоизключват. Идеята на дивелъпърите е била тя да си пострелва, пък като се доближат до нея да минава на меле комбат роуг, което е невъзможно да бъде ефективно, защото нямаш 40 таланта за разпределяне, а около 20тина + няколко книжки, ако имаш парЕ. Като и при Мориган го има момента със скапаното разпределение, ама там уменията са доста по-използваеми, например майнд бласт ми е спасявал гъзюгата неведнъж, нищо, че принципно не го ползвам при класически добре развита битка.
Ениуей, мисълта ми е, че Лилето шайнва като я развиеш и особено като и намериш хубав лък, да не споменавам, че третият бард сонг е ужасно добър. Наложи ми се няколко пъти да играя с нея по-късно като беше качила левел и наливаше здраво, особено като развиеш поне един ред на арчъри докрай.
За смилането, ако попадне в меле - това не е аргумент, тъй като същият момент го има и при Мориган и при Уин. Имаш танкове и офтанкове е баси, както и крауд контрол магии - идеята е тия девойки да не попадат в мелето принципно.

Бтв знам, че преди писах, но искам да отбележа пак, че Cone of Cold е баси смазващата магия в тая игра, в битка с група или за държане на шеф извън боя е направо безценна, както и за бой срещу останал сам шеф, другите праймъл дървета не могат на малкия пръст да стъпят на Фроста именно поради липсата на подобен спел.

Въобще като цяло играта търпи известна критика поради факта, че ако не си с герой мейдж партито простО НЕ МОЖЕ да функционира без Мориган и/или Уин, абсолютно незаменими са. Без двете заедно нищо не можеш да направиш, без която и да е от тях играта се усложнява значително до елемент на втръсване (като съвсем в началото). Също така не ме кефи, че са дали шейпшифтинга на мейдж, ужасно безмислено....За какво ми е по дяволите Мориган да става на мечка и паяк, като си намалява ефективността със сигурно 90% в битка....Да не говорим, че щеше да е маса по-здраво мечока и паяка да взимат бонуси от декс/стренгт статсовете на героя и въобще специализацията да се даде на роуг/уориър...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 2:39 pm

AlDim wrote:Пфф, псевдо-разбирачески дрън та пляс. Просто разни игри се държат по разни начини на разни конфигурации. С повече тестване от страна на девелъпъра проблемите се намаляват. ПеЦе геймър си, би трябвало да си го научил това досега. Ма не можа ни в клин, ни в ръкав да не се изфукаш с настройките, на които играеш, нали? :lol:

Игра без бъгове не съществува и тази определено не е от най-невинните.

Как да е. Аз сега съм в Кулата на маговете и честно казано схватките с тях са like killing babies with axes. Shield bash to the face! :mrgreen: Идва освежаващо след 10 часа мизерстване във всяка трета битка. Преди малко някаква там се обясняваше как не искала тъй да стане, разни работи за бунтовническия си дух и т.н. И какво получи в отговор? Shield bash to the face!
Точно защото съм "ПеЦе геймър" съм се научил да си решавам проблемите при налични такива. И точно защото ти показвам, че на предела на играта не съм имал проблем трябва да означава, че не нещо в играта не е наред, а в твоя телевизор. Изобщо не съм и слагал новия пач защото нещо, което работи перфектно аз няма нужда да барам. Особено пък да ми намалят трудността, която и без друго не е особено впечатляваща, та дори и в началото на играта. А теб нещо май доста те подразни факта, че някой хора тук играем играта, както хората са я замислили да се играе. В пълната си красота и без никакви проблеми, а ти може би мизерстваш?

Съжалявам, но единствените случаи на игри, които са вървяли по един начин на една перфектно работеща система и по друг на друга са доста малко. Най-вече става въпрос за WoW, която след няколко от последните пачове необяснимо не искаше да върви с нормални кадри на доста прилични системи, а на други доста по-слаби вървеше добре. И останалите игри са тези от програмата Its meant to be played на NVidia, пуснати на ATI GPU-та.

Всичко останало щом е работило перфектно на някой, а на мен ми е правило проблеми, винаги проблема се е оказвал в мен. Било то след формат, след rollback на драйвери, барникане по хардуера, но винаги съм си оправял проблема. А това, че има и други хора с технически проблеми трябва ли да очудва някой? Тая игра се играе от милиони хора, а сигурно на повече от половината системите им са на кайма и после това се ползва, като някакъв довод, че играта имала проблеми. Смях!

Моята машина работи перфектно. Тествано със съответните уреди и програми. Операционната ми система работи перфектно защото знам какво да правя и да не правя на нея. Всеки драйвер се инсталира чисто винаги. И съответно аз нямам проблем с апликацията Dragon Age: Origins. Тя си работи перфектно. Обзалагам се, че мога да оправя или поне да разбера проблема на 90% от хората, които реват по тия форуми.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sun Nov 08, 2009 7:17 pm

Нещо не ме радва особено играта.
Дървена е някак си - и управление,и локациите,и партито - все дървета.
Трудността също дразни - Rouge с лък е мега-безмислено,ама го разбрах по трудния начин,след като ме счупиха към пет пъти още в началото на играта при първото ниво на кулата.
Боец с двуръки оръжия май също идва безсмислено,щото в момента дракончето при елфите ме строши пак около 5 пъти.
Гадовете дропят простотии.
Заключените сандъци,дето не можеж да ги отваряш силом няма да ги коментирам.
ММО елементите по-скоро дразнят,от колкото да разнообразяват,особено наказанията,след като умреш.
Нито историята,нито куестовете,пък камо ли персонажите блестят с нещо особено.
Аналогично за музиката и графиката.

Колкото повече разцъквам,толкова повече се чудя как и дават 9-ки и нагоре по ревютата :roll:

Май ми остана да си чакам тая година дисайпълса,драконовата епоха се оказва разочарование на този етап.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 7:30 pm

Да, със сигурност всички ние сме се объркали, а ти си прав. Мерси, че ни отвори очите, пич. ;)

Само за боеца с двуръчен меч ще си позволя да коментирам, защото аз минах играта именно с такъв и той РАЗМАЗВА, плс не обвинявай Байоуеър за това, че ти или 1)не можеш да играеш добре или 2)не си свикнал достатъчно с управлението или 3)не си научил какво правят различните умения, като съдейки по поста ти всичките тези са налице кумулативно :lol:

Ахахахахха това за "дървена е някак си" ме размазва особено много, по тъпа и безмислена и безкрайно неаргументирана критика не съм чел много отдавна. :lol: :lol: :lol:

Goshko
Misting

Post by Goshko » Sun Nov 08, 2009 8:33 pm

За бъговете - на края на играта съм (ама точно пред последния спрях) и до сега съм видял точно 1 бъг и 1 път ме изхвърли. Бъга си беше съвсем техен проблем - просто quest-a "Something Wicked" е счупен. Изхвърлянето съм склонен да мисля че е заради мен - за незапознатите играя на машина която е малко под минималните изисквания на играта и въпреки това върви отлично, но нацъках малко повече програми успоредно с нея и умря.

Единственото което ме дразни е супер дългите зареждания на всичко, но с моя компютър е добре че върви така че няма да се оплаквам :)

Аз със Стен, Огрен и елфа не съм играл - само им вдигнах approval до 75 с подаръци и разговори. За хората които си мислят че стрелците са слаби - не са. Обикновено играя с Алистър (Sword + shield Templar/Champion) и моето човече (Spirit Healer/Shapeshifter развивано на ледени магии и почти всичко в Creation). Другите двама ги въртя между кучето, Уин (1 към 1 с моята я направих), Лиляна (всичко на лъкове) и голема.

Зомбитата специално ги минах с група - Алистър, моето човече, кучето и не се сещам мисля че беше Мориган.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sun Nov 08, 2009 8:39 pm

Само за боеца с двуръчен меч ще си позволя да коментирам
що бе,коментирай и за останалото,интересно ми е какво ти е фенбойското мнение относно останалите неща,дето не са крайно субективни,каквото е индивидуалното усещане за играта като цяло. :lol:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Nov 08, 2009 8:40 pm

http://daforums.bioware.com/viewtopic.h ... &forum=140

За който не му харесват пресетнатите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Nov 08, 2009 9:25 pm

Взе да ме зарибява и напредвам бавно и славно, но някак не е баш шедьовъра, който очаквах. Твърде мнogo досадни недостатъци има. Например това, че описанията на магиите са безумно кратки и почти нищо не помагат, като избирам коя да взема - нито формула за damage, нито колко точно примерно забавяш или сваляш resistances на противника. Пълна мъгла и няма никакъв начин да прецениш колко полезна ще ти е дадена магия.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 9:28 pm

Мен ме дразни, че не мога да си сменям хората в партито, като съм в някакво затворено помещение. Защо трябва да извървя километри само за да си вкарам женската да ми отвори заключените неща? Просто би ми спестило една разходка.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 9:30 pm

Точно защото съм "ПеЦе геймър" съм се научил да си решавам проблемите при налични такива. И точно защото ти показвам, че на предела на играта не съм имал проблем трябва да означава, че не нещо в играта не е наред, а в твоя телевизор.
Двама души ти го казаха и пак не зацепи... Но за сметка на това се опитваш да продаваш на краставичаря краставици.
Ще ти дам едно много прясно примерче - Empire. Тази игра забиваше като невидяла на моята система и като цяло беше доста широко разпространен проблем. На други пък не го правеше въобще. Но някак по магия три патча по-късно CA си оправиха отвратителния мемори мениджмънт код и играта тръгна без никакъв проблем и на моята система. Без да ъпдейтвам, ролбеквам, или не дай си боже форматирам (явно си човек с много свободно време...) каквото и да е. Просто с един малък, сладък патч.
В конкретния случай с Dragon Age чувам, че това широко разпространен бъг, при който играта прави някакъв error на ATI карти без да забие директно, но Error report-a на Windows се усеща я дозабива. Промяната на драйвъри не върши никаква работа. На Win 7 64-bit пък играта си е директно счупена - там почти никой не може да играе нормално. Не е фатален проблем - при мен е било къча точно 3 пъти за 12+ часа, но все пак дразни.
Въобще на система, която се държи перфектно с всички други заглавия, снабдена с последни драйвъри, забивавациите са само и единствено резултат от недостатъчно тестване от страна на разработчика.

Аз лично приключвам тая "дискусия".

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 9:44 pm

Чудно как върви на моя Win 7 Ultimate 64 bit... :lol: Купих си играта, върви перфектно. Доволен клиент. Разбирам какво се опитваш да ми обясниш, но съм напълно сигурен, че проблема в конкретния случай не е в играта. Age of Conan беше игра с много технически проблеми, като излезе. И тогава нямаше значение колко добра ти е машината. Dragon Age, не смятам, че има такива проблеми. Това е моето мнение.

Ама ти си знаеш. Продължавай да си плюеш. Така изглеждаш по авторитетно. :mrgreen:

Edit: С мойту ATI няма проблем....

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Nov 08, 2009 9:46 pm

@Сашо - аз съм на Win 7 64 bit RC. Никакви проблеми.

По скоро пусни memtest 86+ и prime95 да поряботят 10-15 часа.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 9:57 pm

Ей ви линк към 12-странична тема по въпроса в Bioware съпорт форума:

http://daforums.bioware.com/viewtopic.h ... &forum=146

Около нея има още десетки теми относно същия проблем.
Dragon Age, не смятам, че има такива проблеми. Това е моето мнение.
Тия неща не са въпрос на мнение, бро. Щяха да са, ако беше от тестинг отдела на EA и беше минавал играта на 100 различни системи.

Драгъне, проблеми с паметта съвсем определено нямам.